NECE DA PALI

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Miljenko
    CBC Član
    • 09.01.2009
    • 11

NECE DA PALI

POTREBNA POMOC
    Pozdrav svima. Vozim suzicu 1989 1.6i ( jedna dizna ) i do pre neki dan je sve radilo ok. I sad radi ako upali. Evo ovako ujutru pali ok ali posle voznje kad ga ostavim i nevozim jedno 2-3 sata ili 8 sati nece da zavergla uopste. Naravno posle par minuta zavergla lepo i upali, ali dokle ce tako ko zna. Cuje se kako se pumpa ukljucuje ali on ni makac. Inace struju ima. U cemu moze da bude problem. Unapred zahvalan. Inace me mrzi da idem tamo gde to dobro rade daleko mi . Ako mogu sam ok ako ne onda cu morati tamo.
    Miljenko
    MUZNE KONZA UVEK KONZA
  • somi_kac
    CBC Senator XXL
    • 03.04.2009
    • 796
    • Kać

Re: NECE DA PALI

Cekaj, nece da zavergla (okrenes kljuc i ne cuje se nista) ili nece da pali dok verglas?
    Ako ne vergla, alnaser ili alternator su za reparaciju, u najvecem broju slucajeva. Da ne nabrajam sad cetkice, regler i tako dalje, kada se otvori videce se. Ako nije, moguce je da je neki od redjih efekata tipa brava ili prazan akumulator.
    Ako vergla, nije do struje, do monopointa je. A, tu vec treba opsezna studija pomocu toreksa i srafcigera, jer ima sto cuda pa necu da lupam na pamet!
    OPEL Astra 1.6i
    OPEL Kadett 1.6
    ŠKODA Favorit

Comment

• Miljenko
      CBC Član
      • 09.01.2009
      • 11

Ne ne upste nevergla a posle nekog vrema lepo zavergla kao da nista nije bilo. Zaboravi da kazem da se radi o automatiku.
      Miljenko
      MUZNE KONZA UVEK KONZA

Comment

• rudic.m
        CBC Senator XXL
        • 30.07.2008
        • 407
        • Odžaci

Ili je brava u pitanju ili automat alnasera.Da li se cuje klik kad probas da zaverglas?
        viewtopic.php?f=15&t=31792

Comment

• Zloca
          CBC Senator XXL
          • 21.12.2005
          • 510
          • Novi Sad
          • Astra bertone turbo

Kad ti se desi da nece da upali, mrdni ga malo dok je u 4-5.oj brzini i probaj ponovo da ga upalis, ako upali, verovatno alnaser tj. cetkice se pojele.
          MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• Miljenko
            CBC Član
            • 09.01.2009
            • 11

Kao sto to rekoh sve se ponavlja. Dam kontak ima struju ( svaki put kad dam kontakt ) ali jok da zavergla. Znaci nema ni ono klik. Samo pumpa odradi svoje. Posle nekog vremena zavergla normalno kao da nista nije bilo. Anlaser repariran pre 4 godine. Znaci bez lupanja o njega samo kljuc u kontakt i to je to . I sta moze biti narode moj. Inace jutrom je do sad palio ko lud. Znaci vozim ga sve ok ostavim ga negde oko 2-3 sata ili 8 sati i onda pevam pomozi boze da bi upalio. Dodjem kuci ostavim ga i ujutru upali ko besan. I ti sad budi pametan. Ako ima ko pametan nek savetuje ili da pevam pred svako paljenje.
            1.6i Nz 1989 automatik. Odmah da razjasnimo nije do menjaca jer sam probao da palim i u "N" i u "P" sve ok kad hoce, a kad nece kuku lele. Onda pevanje. E pa toliko od mene cekam savet. Pozdrav.
            Miljenko
            MUZNE KONZA UVEK KONZA

Comment

• Boki Ar
              CBC Senator XXL
              • 11.11.2004
              • 2827
              • Aranđelovac
              • Vektra

Moj "tip" - uložak kontakt brave. Dešava se da zbog lošeg spoja "buksne" počinje da topi plastiku konektora.

Nisam primetio da si napisao, želiš li da popravljaš sam ili samo predpostavku "šta može biti"?

Pozdrav!
              BP

Comment

• Miljenko
                CBC Član
                • 09.01.2009
                • 11

E pa hvala puno . Probacu da zamenim ulozak kontak brave. Inace sam pre par godina i skidao i otvarao ulozak . Malo osmirglam kontakte pa cemo videti ste se desava. Javljam. Hvala jos jednom.
                MUZNE KONZA UVEK KONZA

Comment

• Miljenko
                  CBC Član
                  • 09.01.2009
                  • 11

E pa narode evo resenja. Ja otvori bravu i kad ono ceo ulozak ispade. Naravno da sam zamenio i za sad pali ko lud. Puu... puu... samo da ga neureknem. Za sada je sve ok a za kasnije videcemo. Jos jednom hvala narode moj
                  MUZNE KONZA UVEK KONZA

Comment

Working...
                  X