HITNO potrebna pomoć oko GT-auto alarma !!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kenwood
    CBC Član
    • 10.08.2008
    • 41
    • RS.
    • Mazda 323f - 1.6 16V

HITNO potrebna pomoć oko GT-auto alarma !!!

U autu imam ugradjen GT-auto alarm 123 !
    Već 2 godine radi bez problema, sve do otprilike 2-3 mijeseca, kada je počelo da me prca otključavanje auta na daljincu !
    Jedno vrijeme se to desavalo ponekad, ali sada neće nikako da otključa na daljincu !?? Znači pritisnem dugme za zakljucavanje, aktivira se alarm i senzori i to je OK !
    Ali kada hocu da otključam na daljincu (isto se dugme pritisne) - neće da mi otkljuca, nego samo deaktivira alarm !
    I onda moram da otključavam sa ključem !
    Nema hladnih lemova, nevidim na centrali da je nešto riknulo, ali mi je rekao momak (koji mi je i ugradjivao) - da je moguće da mi je otišao relej koji odradjuje centralnu bravu.... ili čak pola releja, čim hoće da zaključa, a neće da otključa auto !
    Zanima me dali je ko imao iskustva sa ovim PROBLEMOM i imate li kakav savjet - da to regulišem
    Puno pozdrava i unaprijed zahvalan !
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Re: HITNO potrebna pomoć oko GT-auto alarma !!!

Na kom autu je alarm ugradjen? Pitam da bih (bar pretpostavio) koja je komanda korišćena za vezu...

Moguće da je relej u problemu, može biti i tranzistor koji "radi" otključavanje...

Poz
    BP

Comment

• Kenwood
      CBC Član
      • 10.08.2008
      • 41
      • RS.
      • Mazda 323f - 1.6 16V

Pozdrav prijatelju ! :-)
      Ugradjeno je na Mazdu 626 - 90 god. ima je ovdje - prestavljena !
      Znači alarm mi je ugradio momak koji stvarno nije "Laik"... pa da posumnjam u njega ... ! Ja sam mu pomagao oko izoliranja svakog kablića... i pratio šta je radio !
      Ja se slabo razumijem u alarme, ali se dovoljno razumijem u CD-playere, pojačala itd.
      Ali alarmi su mi već problematični... nisam radio oko toga
      Pretpostavke su da je taj relej u pitanju... imaju neka 2 komada (plave boje) u centrali :-/
      Nezgodno, zaključava na daljinski, a da otključa.... neće , pa ga j...bi
      Gdje baš sad kada je zima... da mi brava zaledi ... he, heee....
      Pozdrav druže i HVALA što si se javio .... nadam se da ćeš naći neko rješenje !

Comment

• Boki Ar
        CBC Senator XXL
        • 11.11.2004
        • 2827
        • Aranđelovac
        • Vektra

Ako se dobro sećam u taj model Mazde potrebno je bilo ugraditi dodatni motor u vrata vozača da bi to radilo? Da li sam u pravu?

Comment

• Kenwood
          CBC Član
          • 10.08.2008
          • 41
          • RS.
          • Mazda 323f - 1.6 16V

Naravno da si u pravu .... morali smo ugraditi motorić.. pošto dosta Mazdi ima sa mikroprekidačem u vozačevim vratima, a ne motorićem !
          Kažem ti.... 2 godine radi super alarm i odjednom počeo da zeza.. dok nije skroz prestalo da radi otključavanje auta preko daljinca tj. alarma....

Comment

• Boki Ar
            CBC Senator XXL
            • 11.11.2004
            • 2827
            • Aranđelovac
            • Vektra

Treba početi pretragu. Odakle ćeš početi, vidi sam. Moj predlog je da skineš tapacir sa vrata i proveriš da li imaš "signal" ka servo motoriću prilikom otključavanja. Znaš i sam, u zaključavanju jedna je plus, druga minus, a u otključavanju - obratno...

Ako ne - isprati te dve žice od motorića, iste će da te odvedu direktno do par releja koji ga pokreću.

Nadam se da sam uspeo da objasnim..

Srećan rad!
            BP
            ************* ps: da li ovo prebaciti u temu: "Pitanja & problemi oko alarma"?

Comment

• dandy
              CBC Senator XXL
              • 09.12.2005
              • 513
              • Bijeljina-Beograd Medakovic

Najvjerovatnije je da je ipak problem u releju, posto je kod alarma sistem sa dva releja sa radnim kanalima, i u prvom slucaju jedan pusta plus dok je drugi u propusnom minusu, ali kada prvi pusti minus, drugi ne prebaci na plus,
              to se lako da ustanoviti obicnom probnom lampom, rasklopi se modul i prate vodovi, bar ti od releja se lako prate
              takodje ne mogu sada da se sjetim sistema kod tog alarma, ali kod vecine ima dva ulaza minusa i dva plusa kao napajanje releja, posto zbog opterecenja kod novijih alarma se ne ide na isti izvor napajanja sa glavnim napajanjem, i moguce je da se ta zica plus otkacila....
              ili tranzistor za pobudu.
              bilo kako bilo to se moze lako rijesiti, u svakom slucaju sem kada nema nikakve pobude od strane upravljacke elektronike, ali bas ako je sve vezano za taj dio crklo, inace u svakom drugom slucajnu se moze naci neki impuls koji se javlja na ploci prilikom otkljucavanja i u najgorem slucaju preko tranzistora prebaciti signal na relej, ili samo tim impulsom okinuti relej,,,
              prvo to vidjeti, da li ima izvoda napona na modulu, pa ako to radi, krenuti dalje,,,,

Comment

• Boki Ar
                CBC Senator XXL
                • 11.11.2004
                • 2827
                • Aranđelovac
                • Vektra

Dandy, čini se da ovo i nije tako hitno kao što u naslovu piše...

Comment

• 1bobokrejzy
                  CBC Početnik
                  • 14.12.2010
                  • 1
                  • Ljubovija

Pozdrav.Imam GT alarm.
                  Odnedavno se isuvise preosetljivo ukljucuje iz bilo kog razloga, na dodir, ako prodje auto, ako u blizini neko koristi daljinski za auto i slichno. Ako nisam blizu radi dok se ne isprazni akumulator, ako sam blizu treba vise puta da pritisnem daljinski od alarma. Zelim da ga stavim van funkcije da ga ne koristim a nek ostane u autu! POMOC???

Comment

• boban1982
                    CBC Senator XXL
                    • 14.03.2010
                    • 1106
                    • Batajnica
                    • SAXO VTS-BIC

Pogledaj sok senzor ili ga otkaci ako ne mozes da ga ustelujes.

Comment

• Boki Ar
                      CBC Senator XXL
                      • 11.11.2004
                      • 2827
                      • Aranđelovac
                      • Vektra

Ne slažem se sa prethodnikom - GT alarmi odavno ne koriste senzor za udarac. Ovde je, najverovatnije, u problemu sama centrala (mozak) alarma.

@ 1bobokrejzy - koliko si vičan da intervenišeš samostalno? Trebalo bi dam kažeš koji model ovog proizvođača je u pitanju, postaviš sliku daljinca, nešto...

Poz
                      BP

Comment

• bokiboki
                        CBC Početnik
                        • 27.01.2011
                        • 3
                        • Bg

Pozdrav ljudi... Imam Golfa 3 i nedavno sam izgubio dalinski od GT alarma, to je bio jedini koji sam imao... interesuje me da li je moguce izraditi ili kodirati drugi daljiski ili mora nov alarm?

Comment

• Boki Ar
                          CBC Senator XXL
                          • 11.11.2004
                          • 2827
                          • Aranđelovac
                          • Vektra

Treba da se raspitaš kod servisera u BGu, moguće da neko ima.

Comment

• bokiboki
                            CBC Početnik
                            • 27.01.2011
                            • 3
                            • Bg

Bio sam vec u par servisa, kazu mora drugi alarm, meni deluju kao da hoce samo pare da uzmu, zameni alarm, uzme 60 evrica i cao, kao moze da se kodira drugi ali takvih daljinca vise nema...

Comment

• Boki Ar
                              CBC Senator XXL
                              • 11.11.2004
                              • 2827
                              • Aranđelovac
                              • Vektra

Cenim da je 60€ za nov alarm sa ugradnjom povoljno. Drugim rečima, nov daljinski za taj alarm ne bi bio ispod 20€, opet po mom mišljenju.

Comment

Working...
                              X