Xenon farovi, problem sa usmeravanjem snopa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stefanves
    CBC Senator XXL
    • 10.12.2006
    • 1351
    • BG

Xenon farovi, problem sa usmeravanjem snopa

Naime, u Puntu imam ugradjene Bi-Xenone, marke Hid-Xenon.
    To su H4 sijalice, toplote 6k K.
    Kratko osvetljenje je sasvim OK, dok je dugo strasno lose. Kada upalim duga svetla, mehanizam u sijalici podize snop. Medjutim, svetlost ode u levo, i ode previsoko.
    Bio sam na stelovanju farova u nekom "auto centru", gde je lik umeo samo da podesi visinu farova, a i to nije uradio ljudski jer mi ljudi blicaju kada vozima na 0, pa sam morao da spustim farove na 3.
    Treba mi predlog sta da radim? Kratko osvetljenje mi je sasvim dovoljno, ali ako je ono toliko dobro, kakvo bi trebalo da je dugo

Takodje, da li ce otvaranje farova i ciscenje pomoci nesto? Na jednom faru blago je primetna neka skrama koja podseca na kamenac (ne na faru, nego na reflektujucoj povrsini).
    Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
    Konacno i ja imam auto :-)
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Re: Xenon farovi, problem sa usmeravanjem snopa

To možeš samo da baciš ... NHF ...
    Problem je u kvalitetu fokusa sijalica, a kako mi se čini i fokusiranje samog uređaja (to prebacivanje dugo-kratko) je odrađeno k'o lopatom ...
    Ne verujem da možeš podesiti "far" da radi kako valja ...
    Prvo, moraš imati kvalitetan "cut off" tj, jasnu liniju, kao nožem povučenu, dokle se svetlost rasprostire. Kad i ako to postigneš, pogledaj kakav je kvalitet i intenzitet rasprostiranja svetlosti. I kad time budeš zadovoljan sedi u auto nasuprot svog i pogledaj svoj far. Ako te zaslepljuje - baci sve...
    Sve ima na forumu , malo srčuj...
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• stefanves
      CBC Senator XXL
      • 10.12.2006
      • 1351
      • BG

****m li ga
      Vrlo je moguce da je fokus sijalice u kurcu. Oboreno je bas bas dobro.
      Cuo sam da ovaj HID vazi za kvalitetnije, zato sam se odlucio za njih.
      Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
      Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Corsa d
        CBC Član
        • 12.03.2009
        • 50
        • Pozarevac

Kao prvo, HID nije marka vec skracenica za High Intensity Discharges! Marke tj. proizvodjaci su tipa Well Done, Siemens, Philips i na svakom u nastavku pise HID! Sto se tice rasipanja svetlosti,mislim da nije u pitanju far jer koliko sam razumeo,oboreno svetlo dobro radi a dugo je problem sto znaci da sam mehanizam na sijalici koji prebacuje na dugo nije u redu! Najbolje bi bilo da reklamiras tamo gde si ih kupio!

Comment

• mupe
          CBC Senator XXL
          • 05.10.2006
          • 822
          • bg
          • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Proizvođači aftermarket xenon kitova su, svi do jednog, Kinezi. Siemens i philips (a ni fisher, osram, i ko zna koje sam još do sada video...) ne proizvode aftermarket kitove, niti xenon sijalice koje odgovaraju H1, H3, H4, H7... standardima. Ko ne veruje, nek proveri na sajtovima ovih firmi.

Comment

• Corsa d
            CBC Član
            • 12.03.2009
            • 50
            • Pozarevac

Naravno da su Kinezi,niko ovde ne kaze da nisu!Samo kazem sta je proizvodjac a sta znaci HID!

Comment

• mupe
              CBC Senator XXL
              • 05.10.2006
              • 822
              • bg
              • Laguna 3 GT 2.0T 205

Naravno, nisam ni mislio ništa protiv tvog posta, nego samo skrećem pažnju jer se sve češće koriste imena poznatih proizvođača sijalica, a oni te kitove ne rade. Kod mene na laguni imam welldone i potpuno sam zadovoljan. Kada se stane pred zid, linije svetla su oštre kao žilet.

Comment

Working...
              X