E ljudi moji, lepo me moj kadett zaj..a sinoć. Stade na sred put. Ugasi se i ni makac. Pogledah ga danas, a ono žice iz špulne skroz sjebane. Kad god taknem žicu ono se nešto dogodi pa releji samo takću. Pretražih sve auto otpade u Kruševcu i okolini ali ne nađoh drugi razvodnik. Ako neko zna broj telefona nekog otpada na relaciji Kruševac- Kraljevo ili Kruševac - Niš ili bilo gde na udaljenosti do 50km od Kruševca neka mi javi. Hteo bih da kupim drugi razvodnik sa komutatorom 4 + 3. Unapred se zahvaljujem. Pozdrav svima i SREĆNA NOVA 2010. GODINA!
Razvodnik paljenja sa komutatorom 4 + 3 Gde naći?
Collapse
X
-
Re: Razvodnik paljenja sa komutatorom 4 + 3 Gde naći?
Druze, da bi se postedeo vozanja i gubljenja vremena, uzmes lepo Google, pa odes na sajt "Halo Oglasa". Jeste da su vecina ljudi iz Beograda, ali ti salju Express postom i stize ti za dan, platis postarinu 200 dinara. Tvoje je samo da zoves redom i nadjes najmanju cenu. Eto, nadam se da sam ti pomogao...
http://www.halooglasi.com/vozila/prikaz ... m=1&wr=131
Klikni i ukucaj Kadett na search!
Da, jel' zna neko koje su karakteristike kada spulna ode? Da li moze da pali? Ne daje mi varnicu stalno na jednom cilindru, a novi kablovi i svecice, pa pitam.OPEL Astra 1.6i
OPEL Kadett 1.6
ŠKODA Favorit
Comment
-
-
Prvo da ti se zahvalim za sajt koji si poslao. Pogledaču mogu li nešto da nađem.
[Da, jel' zna neko koje su karakteristike kada spulna ode? Da li moze da pali? Ne daje mi varnicu stalno na jednom cilindru, a novi kablovi i svecice, pa pitam.[/quote]
Što se tiče špulne, ona ili radi ili ne radi. Kada skineš sa komutatora ona dva kablića koja izlaze iz špulne, izmeri otpor u špulni. Taj otpor treba da bude 0.78 do 0.79. Svako odstupanje je znak da nešto nije u redu. To je vrlo mali otpor tako da i razlika od 0.01 je velika. Drugi način da se uveriš da špulna nije u redu je da vidiš da li je iz nje iscurila neka žuta mast i nalepila se na razvodnu kapu. Toga ne treba da bude i znak je da nešto nije u redu. Što se tiče izostanka varnice na jednom kablu uzrok sigurno nije špulna. Ja bih pre pogledao kontakt na razvodnoj kapi. Možda ga je napala oksidacija (unutra ili gde se navlači kabli). Ništa od elektro uređaja oko razvodnika, bobine,... neće se manifestovati kao što si opisao. Još jednom proveri kablove iako kažeš da su dobri. Pozdrav i SREĆNA NOVA GODINA!Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo
Comment
-
-
Tako sam i mislio da ne moze biti do razvodnika, a izgleda da imam oksidaciju na kapi. Hvala ti Uco, i sve najbolje tebi tvom Kadett-u u 2010.
OPEL Astra 1.6i
OPEL Kadett 1.6
ŠKODA Favorit
Comment
-
-
Izvinjavam se što se ranije nisam javio. Pronašao sam drugi razvodnik, namestio i .... opet ništa. Istovremeno mi se desilo to da sa špulnom u razvodniku crkne i bobina. Stavim drugu bobinu i sada radi bez problema. Pozdrav svima, a posebno Vidanu iz Kraljeva koji mi je izašao u susret oko nabavke razvodnika.Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo
Comment
-
Comment