Ugradnja maglenki

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ephzhb
    CBC Član
    • 15.04.2008
    • 14
    • bih

Ugradnja maglenki

Pozdrav, trenutno vizim golfa V 1,9 TDi iz 2006. godine. Vozilo nema maglenke pa sam na ebayu nabavio neke. Interesira me zna li netko kako ih ugraditi, tj. spojiti da rade na postojoćem prekidaču, koji osim što pali svjetla pali i zadnju maglenku.
  • error
    CBC Veteran
    • 28.03.2008
    • 175
    • beograd

Re: Ugradnja maglenki

Originally posted by ephzhb
    Pozdrav, trenutno vizim golfa V 1,9 TDi iz 2006. godine. Vozilo nema maglenke pa sam na ebayu nabavio neke. Interesira me zna li netko kako ih ugraditi, tj. spojiti da rade na postojoćem prekidaču, koji osim što pali svjetla pali i zadnju maglenku.
    prvo proveri da li taj prekidač koji već imaš ima i položaj za prednje maglenke
    ako ima nedostajaće ti žica koja ide iz samog prekidača
    možeš odatle uzeti struju

ako ne, ukradi struju sa zadnjih maglenki (na prekidaču), i neka ona okida relej da bi maglenke dobile struju sa akumulatora
    i stavi mu i osigurač
    https://t.me/pump_upp

Comment

• ephzhb
      CBC Član
      • 15.04.2008
      • 14
      • bih

Mislim da je prekidač samo za zadnje maglenke, jednom se čupa. Čini mi se da sam negdje vidio prekidače koji se mogu dva puta isčupati, jednom za zadnje, jednom za prednje maglenke. Nisam neki električar, pa možda postavljam glupa pitanja, jel trebam instalaciju od maglenki dovesti do prekidača i tu spojiti na struju od zadnjih maglenki.

Comment

• error
        CBC Veteran
        • 28.03.2008
        • 175
        • beograd

upravo tako
        i taj drugi prekidač kada bi uzeo iste ove stvari bi morao da radiš jer opet nemaš instalaciju za maglenke
        https://t.me/pump_upp

Comment

• ephzhb
          CBC Član
          • 15.04.2008
          • 14
          • bih

Maglenke su ugrađenje, sam sam ih ugradio. Kupio relej (malo skuplji hella sa pet nožica cijena 17 KM), par metara kabla, desetak stopica muških i ženskih, izgubio tri sata na rastavljanju i sastavljanju al maglenke rade (dokad će ne znam al rade). Spojio sam ih na prekidač zajedno sa zadnjom maglenkom i istovremeno palim i prednje i zadnju maglenku. Smrznuo sam se ko nitko, nemam garažu pa sam morao maltretirati prijatelja preko tri sata.
          Zaključak: isplati se dat 50 KM da netko to spoji ali pitanje je kome vjerovati i ostaviti auto da to spaja. Ako naletim na povoljan dvostepeni prekidač možda i njega uzmem (ako netko zna cijenu nek javi).
          P.S. Još mi nije jasno koji je kreten predvidio da se na golfu uže za vuču spaja ispod rešetke desne maglenke jer sam staru rešetku jedva iščupao i pri tome polomio sve kopče na njoj.

Pozdrav i hvala svima na pomoći, koristila je!

Comment

Working...
          X