Radio sam tehnicki na autu i sve je ispravno, kako kaze covek sa tehnickog, jedino kaze da mi oba fara "rasipaju" svetlost. Gledao je to na onom instrumentu sto se stavi ispred farova i pale se svetla. Sta to znaci i kako da popravim to??? Inace, da dodam da su mi farovi i sociva ok (bar po meni) i da nocu farovi bas lepo osvetljavaju put. Svako koga povezem, komentarise kako imam dobra svetla. U pitanju je Kadett Suza.
Farovi "rasipaju" svetlost
Collapse
X
-
Re: Farovi "rasipaju" svetlost
E pa bas zato sto ti "svi" kazu da imas dobra svetla nesto i nije uredu.
upali svetla izadji iz auta i odalji se jedno 20 tak metara pa ces da vidis kako je vozacima iz suprotnog smera (naravno ako su ti rastelovana svetla) .
I ja sam na jednom autu imao rasipanje tj resio ja kao neki "strucan" majtor da sam nastelujem svetla kako meni godi jel sta ovi majstori znaju sta je nastelovano i sta meni godi
Uzmem ja srafcigewr i udrinamestim ja na otvorenom to da meni bude dobro ali brate ubi sve ispred mene
a da ne pricam o dugim svetlima i jos kada mi neko sedne pozadi .....
Lm pici ti kod majstora pravog , platis i za 5 minuta ti nasteluje kako valja, nikako ne glumi majtora kao ja
-
-
Originally posted by volim_opela... jedino kaze da mi oba fara "rasipaju" svetlost.
Comment
-
-
Ne verujem da su na kadett-u farovi od moskvica.
Elem, ono sto takodje moze da pravi problem je i nekvalitetna sijalica cija sama konstrukcija nije kako treba. Ako je "buvljacara" nista novo. A onda ti ni 100 majstora nece nastelovati kako treba. Kupi nesto kvalitetnije ako uskoro ne resis problem pa se javni.EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)
SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA
Comment
-
-
Mislim da se nisamo razumeli. A pre ponovnog objasnjenja da kazem, da farovi jesu kadettovi, da su H4, da su sijalice kvalitetne (nisu sa buvljaka)... Kad kazem da mi lepo osvetljavaju put, mislim na samu snagu svetlosti, iako su 55/50(ako se ne varam), sto govori o tome da su mi sociva dobra... Ne razumemo se oko sledeceg: nisam rekao da covek na tehnickom nalazi manu oko toga kako su nastelovi farovi u smislu pravca(da li ce onog iz suprotnog smera da ometaju ili ne), nego da farovi sam snop osvetljenja nekako prosipaju. Znaci, ne da je snop lose usmeren, nego da se sam snop "rasipa" i da svetlost "nije dovoljno u snopu i nije fokusirana" (ovim recima, ja pokusavam da objasnim kako sam razumeo problem). Nadam se da se sad malo bolje razumemo i da ce biti jos predloga kako da resim problem. Sijalice mogu da zamenim, ali nisam siguran da cu nesto dobiti, inace trenutno imam "Narvine" sijalice (original su-znam po ceni i po tome gde sam ih kupio)
Comment
-
-
objasni mi zasto bi taj sa tehnickog "mora" da zna i da vidi zbog cega rasipaju.
Koliko ja znam taj covek vidi i da nevaljaju kocnice, ali zato ne otvara kociona klesta da vidi sta ne valja. Njegovo je da konstatuje gresku (ako je ima) "tehnički pregleda vozilo", a majstorovo (vlasnikovo) je da otkloni!Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
-
Originally posted by volim_opelanisam rekao da covek na tehnickom nalazi manu oko toga kako su nastelovi farovi u smislu pravca(da li ce onog iz suprotnog smera da ometaju ili ne), nego da farovi sam snop osvetljenja nekako prosipaju. Znaci, ne da je snop lose usmeren, nego da se sam snop "rasipa" i da svetlost "nije dovoljno u snopu i nije fokusirana" (ovim recima, ja pokusavam da objasnim kako sam razumeo problem)Vozi ti i ne brini nista.
EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
Comment
-
-
farovi koji koriste h4 sijalice su jedno najobičnije smeće
svi do jednog...
pa čak i ovi nove generacije gde svetlost usmerava reflektor a ne staklo
Comment
-
-
Originally posted by alexa05Koliko ja vidim majstor sa tehnickog ga s'oprostenjem malo tupi! Farovi su OK ali nisu OK, a zasto ne zna ni on sam!Vozi ti i ne brini nista.
Sredicu ga nekako ipak
Mozda ne odmah, ali kad tad...
Comment
-
-
Tako je zemljace, a kad dodjem u Nish City obavezno da se vidimo da mi das jedan krug da me zelja mineEX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
Comment
-
Comment