Xenon prso... Iz cista mira menja boju...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NpN
    CBC Veteran
    • 09.10.2007
    • 168
    • Novi Sad

Xenon prso... Iz cista mira menja boju...

Kakav trip... Imam H4 Bixenon na meganu, oko godinu dana...
    Sve je radilo normalno, sinoc bio na putu, sve kul, veceras sednem, upalim, upalim farove i imam i sta da vidim...
    Jedan far svetli ni manje ni vise nego roze... Inace su 6k... Ugasim, upalim, isto. Posle 2 sata isto...
    Izgleda krajnje smesno... A sa finansijse strane tuzno....

Sta se desilo da odjednom izgubi boju???

• error
    CBC Veteran
    • 28.03.2008
    • 175
    • beograd

Re: Xenon prso... Iz cista mira menja boju...

ostalo mu je još svega par dana života...
    smrdljiva telescopic varijanta. najbolje je rešenje ali kratkotrajno.
    https://t.me/pump_upp

Comment

• NpN
      CBC Veteran
      • 09.10.2007
      • 168
      • Novi Sad

Izvini, sta?
      Nista te nisam skontao, sem da ce da crkne.

Comment

• dandy
        CBC Senator XXL
        • 09.12.2005
        • 513
        • Bijeljina-Beograd Medakovic

pa bas tako, pred kraj je vijek ta sijalica,,,ako vec nije crkla do sada,,,

Comment

• NpN
          CBC Veteran
          • 09.10.2007
          • 168
          • Novi Sad

Crkla odavno... A sad ce i druga... :/

Comment

• dandy
            CBC Senator XXL
            • 09.12.2005
            • 513

pa desava se, pogotovo kad hocemo jeftiniju varijantu,,,to kosta onda mnogo vise nego kvalitetnija, ali tesko je nasim ljudima objasniti to,,,ne azem da je ovo kod tebe jeftina varijanta, nego napominjem onako usput,,,
            mada i nakvalitetnijei xenoni imaju svoj vijek tako da to nije strasno, to je potrosni materijal, samo uzmi sada kvalitetne sijalice

Comment

• NpN
              CBC Veteran
              • 09.10.2007
              • 168
              • Novi Sad

Sreca pa su jos u garanciji, pa me je iznela koliko i city express..
              A ja da sam imao 500 eura za set, ja bih ga kupio..
              A i nije mi jasno da xenon ne moze da izdrzi godinu dana...

Comment

• toni77
                CBC Član
                • 07.11.2009
                • 73
                • montenegro

proveri relej u trafou oni se nekad odleme i zato menjaboju

Comment

• NpN
                  CBC Veteran
                  • 09.10.2007
                  • 168
                  • Novi Sad

Ma otkud, stavio novu sijalicu i radi sasvim normalno...

Comment

• dandy
                    CBC Senator XXL
                    • 09.12.2005
                    • 513

ma ne radi se o xenonima od 500e, mada ni to nije neka cijena za kvalitetne xenone posto recimo jedna sijalica za recimo pug 607 fabricki kosta oko 8000 dinara, i to ne u servisu nego ovako ispod ruke,,,jedna sijalica,,,

a sto se tice xenona kod nas u jeftinijoj varijanti,,,pa dosadasnja iskustva su pokazala da ima par firmi koje prave zaista dobre niskobudzetne xenone koji traju dosta dugo, ali opet dolazimo do naseg naroda, umjesto da plati extra xenone oko 1000e, on dobije dobre xenone za 100e, ali ne, i to je puno, ima jedan iz pizdinaca, donosi na b potok, najlon,,,ili vec negdje, navodim orjentirno, xenone po 30e,,e sad ide diskusija,,,,kako su kod tebe 100, kad su isto xenoni 30 na vec pomenutim mjestima,,,eh da imma i garanciju sve decko potpisuje, h,
                    jebiga i na kraju ispadne skuplja pita od tepsije,,,nema ni decka ni garancije, na pijaci neki novi klinci prodaju druge stvari,,,
                    ali sta da se radi, sve je to zivot
                    (joj sad se sjetih ljetos nekad leek me zove, hoce xenone, i pocinje prica, ovaj moze da mi nabavi za oboliko, onaj za onoliko, garancije 100 godina, ovo ono,,,pa ja ga pitam , rekoh jesi ti to mene nazvao da se pohvalis ili da nesto pitas,,,i tako ja bio raspolozen, prica se otegla, i zavrsila na tome da sam ga ja hvalio kako ima extra drugare i pricao kako bih volio da i ja imam takve, i tako i bi,,,kad pred novu godinu zvoni meni opet telefon, opet prica o xenonima, kad sjetim se ja leeka,,,jebiga, nabavio je tada xenone, i pocrkali poslije par mjeseci, pa pitam sta je sa garancijom, pa kaze nisu mu priznali jer je voda usla u balaste,,,a kao to nije pod garancijom ako udje voda,,,( e sad sve balaste koje sam ja rasklapao svaki je napunjen nekim sranjem kao silikon, tako da se do komponenti na plocici ne moze doci ni srafcigerom a kamoli voda da udje)
                    i tako se on meni ovaj put izjada, kako su ga zajebali i tako to, ja naravno samo sto suzu nisam pustio, i plati on druge xenone, i tako se zavrsi,,,
                    e sad poenta price je da sam mu ja rekao da ce tako da bude, pa poslao bi me u pm, i jos bi se naljutio, sada sam skontao da je najbolja varijanta ljude podrzavati, sta god naumili smao govorim da , da ,,,ako mislis da treba samo rokaj,,,kljuc uspijeha,,garantovano,
                    i tako to ide,,,
                    iskreno, dobri xenoni su zaista investicija koja je po meni najbolje utroseni novac na automobil, koji stvarno vrijedi svake ulozne pare, tako da bar sijalice nadam se da si uzeo kako valja,,,

sve ovo navodim samo kao primjere koji vam mogu pomoci u buducnosti, i nije upuceno nikom posebno, ali mislim da moze da koristi,,,

Comment

• NpN
                      CBC Veteran
                      • 09.10.2007
                      • 168
                      • Novi Sad

Slazem sa ja sa svim napisanim, potpuno si u pravu, ali ono...
                      Da sam imao love za skuplje, kupio bih, a i ovi su super, za razliku od halogenih...
                      Samo znam da nikada vise necu imati auto bez ksenona i to je to.

Comment

• dusan147
                        CBC Senator
                        • 08.03.2008
                        • 287
                        • Novi Sad
                        • GT 1.9 JTDm 16v

Ko može da garantuje da će skupi xenoni da traju više nego jeftini i to onoliko koliko su skuplji?
                        Slično pitanje: zašto ljudi (i majstori) vole skupe (znči "kvalitetne") delove.
                        Da je čovek kupio xenone za 1000€ i da je jedna sijalica promenila boju, pa crkla... šta bi onda? Važila bi garancija? Većina prodavaca xenona (pa i servisa koji ih ugrađuju) daje neku vrstu uslovne garancije. Šta to znači? Pa ako proizvođač, generalni zastupnik ili veliki uvoznik (xenona ili bilo čega) prestane da postoji ili napusti taj posao, prestane sa uvozom... nema garancije.
                        Razlika izmeću takvog prodavca (ili servisa) i onog na Bubanj Potoku ili Najlonu je samo u tezgi... Na žalost, u ovoj zemlji cena nečega nije i sigurna garancija kvaliteta - takvo smo tržište i tako nas tretiraju.
                        Grešiti je ljudski, ali je osećaj božanski.

Comment

• dandy
                          CBC Senator XXL
                          • 09.12.2005
                          • 513

Pa to sto si naveo za garanciju je opstepoznato, i s obzorom da se radi o elektronskoj komponenti, niko ne moze zivotom da ti garantuje za nesto tako.
                          Desavalo je u pojedinim slucajevima da i jeftine stvari rade odlicno, ali statistike govore da je to jako mali procenat.
                          nisam kao sto sam naveo pristalica basnoslovnog placanja nekih stvari koje to svojim kavlitetom i vremenskim opsegom upotrebe nikako ne mogu opravdati.
                          zato i sluze forumi i razmjena iskustava koja je danas, u vrijeme nenormalnog plavljenja trzista svakojakom robom, vise nego neophodna.
                          pravilo je, svakom "vjeruj", ali odluku donesi sam.
                          I sto se tice xenona sa B potoka, iskreno svaku subotu sam dole, i mnogo stvari uzimam bas odatle, tako da nemam nista protiv te pijace, jer ima svasta, pa biraj, ali iskustva sa xenonima sa b potoka, koji su naravno svojom cijenom prosto mamili da budu kupljeni su jako losa.
                          imao sam tu srecu da dobijem mnogo razlicitih marki xenon farova, maltene za dzaba, da testiram, pa sam drugarima i prijateljima ugradjivao svasta od toga, naravno bez naplate, i provizije, vec da vidim kako se ponasaju,,,i iskreno godina dana je bio prosjecan limit tih sijalica. desavalo se u jako malom procentu da rade i dvije godine, ali i da crknu poslije 10-20 dana, pa bi to uzeo kao statisticku gresku.
                          dva tipa niskobudzetnih xenona su se izdvojila kvalitetom, i samo njih sada ugradjujem, vise se ne igram i ne opitujem, jer za sada nemam problema, ako sta crkne, crkne u prvih mjesec, dva,sto smatram normalnom fabrickom greskom,,,a ono sto radi, radi evo bez problema evo trecu godinu,,,kako ce biti dalje ne znam,,,vrijeme ce pokazati, za sada radi,,,

Comment

• ciklon
                            CBC Senator XXL
                            • 11.08.2008
                            • 362
                            • Beograd

Originally posted by dandy
                            ...dva tipa niskobudzetnih xenona su se izdvojila kvalitetom....
                            Hoćeš li ih imenovati, molim te.
                            ponika marke ROG :-)

Comment

• dusan147
                              CBC Senator
                              • 08.03.2008
                              • 287
                              • Novi Sad
                              • GT 1.9 JTDm 16v

Originally posted by dandy
                              ...pravilo je, svakom "vjeruj", ali odluku donesi sam...
                              Jedino to može da nas spase, pa se uzdam u ovaj forum...
                              Nije velika pamet ako se za velike pare uzme dobra stvar - "kunst" je ako se za normalne pare uzme vrlo solidna stvar, pa je, u tom smislu, dobro ako se navedu pozitivna i negativna iskustva u vezi sa nabavkom, cenom i kvalitetom delova.
                              Grešiti je ljudski, ali je osećaj božanski.

Comment

Working...
                              X