bobina?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • PrNJaOpEl
    CBC Član
    • 26.08.2008
    • 72
    • zrenjanin

bobina?

U pitanju je kadett 1.6. Desavalo mi se kad vozim par puta da krene da trza kao kad nema goriva naglo pa ne prima gas dobro... Prekid struje sta vec...I onda par dana dobro radi,sve super... I npr danas mi opet pocne sve to dok se ne ugreje.Po mraku kad gledam motor oko kabla sa bombine varnici okolo vidi se struja malo.... Nije jaka da udara ... I na bombini vidi se malo kako varnici sa onog crnog dela na metalni okolo.Kabal sam menjao taj,probao druge neverujem da je do njega..Interesuje me dal je bombina probila? Ima li joj leka? Kavi su simptomi kad crkne? Ili moze da zeza ovako? Kad se desi to na leru radi dobro samo gas ne prima bas najbolje,ali kad se ugreje sve ok.Ako neko moze da pomogne bio bih zahvalan
  • Uča
    CBC Veteran
    • 24.01.2008
    • 168
    • Kruševac

Re: bobina?

Ja bih prvo promenio kablove. Čim svitkaju možeš da ih baciš u đubre. Ako ti ni to ništa ne pomogne kupi polovnu bobinu za 10eura i vozi. Iako nije do nje iskoristićeš je pre ili kasnije. Pored kablova najveća sumnja mi pada na komutator. Desilo se i meni ranije da mi auto secka, samo što je kratko trajalo - 2 dana i inda je auto počeo da puca iz auspuha i naravno stao. Uzmi od nekog komutator i probaj.
    Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo

Comment

• PrNJaOpEl
      CBC Član
      • 26.08.2008
      • 72
      • zrenjanin

Komutator sam menjao pre dva meseca crkao mi bio .Evo uzeo sam drugu bombinu danas i isto.Ostace mi rezervna ipak Promenuo opet kabal glavni,za sada radi a vidicemo kasnije....Mada meni se i sad cuje kad radi auto...Bombina...Kao da pucketa varnica,kazu da treba tako da se cuje,ali kod caleta sam gledao na njegov tamo nista.Gledao sam,proverio zice od dzeka sto ulazi u bombinu sve je ok.Ne znam sto to...Za sad radi dobro ali vidicemo..Kum mi radi sa delovima tako da nije problem,ali desi se da neke stvari ni on nema Hvala na pomoci

Comment

• somi_kac
        CBC Senator XXL
        • 03.04.2009
        • 796
        • Kać

Da je bobina, ugasio bi i ne bi mog'o da ga upalis vise.
        U pitanju je taj kabel sto ide sa sredine razvodne na bobinu, a upsut promenis i svecice i kablove.
        OPEL Astra 1.6i
        OPEL Kadett 1.6
        ŠKODA Favorit

Comment

• mexa
          CBC Veteran
          • 13.04.2009
          • 154
          • lazarevac

sta se desava sa benzinom ima li ga dovoljno

Comment

• Uča
            CBC Veteran
            • 24.01.2008
            • 168
            • Kruševac

Ako si sredio problem proenom kabla od bobine do kape, onda je to dobro. Ja bih zamenio svih 5 kablova i to bih stavio silikonske. Promenio sam ih na svom autu pre dve godine i rade besprekorno. Što se tiče bobine, moja stara se nije čula, a ova nova cakće. Neka cakće samo neka radi. Nemoj to da te brine. Sedi i vozi.
            Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo

Comment

• PrNJaOpEl
              CBC Član
              • 26.08.2008
              • 72
              • zrenjanin

E ljudi evo me iz grada za sada ide super ...Svecice sam uzeo i ulje menjam ovih dana.Jedno pitanje samo,zica ona sto ide za plin da daje inpuls za paljenje plina na odredjeni broj obrtaja-Ona se samo okomota oko tog glavnog kabla?Da li ona mozda zeza,ili mozda da mi bombina nema masu dobru?Pa onda varnici Bas sam gledao nocas ima varnica malih i na kablu i na bombini,ali ne udara.Na benzin mi lepse radi,znam da za plin mora da je struja extra.Ali vozim ga tako,videcu i kablove da uzmem.Pozdrav dobri ljudi!!!

Comment

• mexa
                CBC Veteran
                • 13.04.2009
                • 154
                • lazarevac

gore nisi naveo da imas plin pa me cimas da pomislim na benz.

Comment

• PrNJaOpEl
                  CBC Član
                  • 26.08.2008
                  • 72
                  • zrenjanin

A jbg plin se podrazumeva Ko vozi na benzin danas

Comment

Working...
                  X