BMW E34, struja za benzinsku pumpu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dmetod
    CBC Početnik
    • 25.02.2009
    • 5
    • Novi Sad

BMW E34, struja za benzinsku pumpu

BMW E34 525i 1989 sedan, M20 motor, manuelna transmisija, volan sa leve strane, TNG

Pozdrav svim svim ljudima dobre volje koji hoće da pomognu ljudima u auto nevolji. Elem, automobil neće da mi pali na benzin a u pitanju je nešto sa strujom za benzinsku pumpu. Relej za pumpu je zamenjen i nije do njega. Takozvani DME relej iliti glavni relej nisam menjao i mislim da je ispravan. Prespojio sam direktno bez releja pozicije 30 i 87 na konektoru da bi proverio da li pumpa za benzin radi (to sam inače pročitao u Bentlijevom servisnom uputstvu za ovaj automobil), skinuo sam čep od rezervoara i čuo sam da pumpa radi i bez ključa u kontaktu. Znači, neispravnost pumpe je isključena, a i takođe dovod struje do releja za pumpu goriva. Osigurač koji se nalazi između releja za pumpu goriva i same pumpe je takođe ispravan, inače pumpa ne bi radila kada je prespojim bez releja. E sada ne znam šta dalje da gledam. Na jednom stranom forumu sam pročitao da ako senzor za poziciju zupčastog kaiša (ne znam da li je to pravi naziv na naški inače na engleskom je to crank position sensor) ne radi ispravno,tj. ne daje informaciju glavnom kompjuteru te ovaj ne pušta struju za pumpu. Eto, ja se napisah. U svakom slučaju, svaka sugestija je dobrodošla a o rešenju problema da i ne pričam. E da, na gas auto radi normalno. Sada dokle će to je već druga priča.
  • miskovolvo
    CBC Veteran
    • 22.02.2010
    • 171
    • Aleksinac

Re: BMW E34, struja za benzinsku pumpu

Pa vec si polovinu problema resio,zakaci probnu lampu na 87 na releu DME ,kad alnasujes tu treba da ima struju,ako je to OK,na prikljucku 85 na releu za pumpu treba da dobjes masu kad alnasujes,ako i tad nemas signal za pumpu,zameni motorni kompjuter,naravno moze da bude i senzor pozicije radilice,ali ako je on u kvaru neces imati varnicu na bobini.To je to ,probaj pa javi sta si uradio,SRECNO

Comment

• BOOST
      Founder - Admin od Začetka
      • 29.09.2004
      • 8726
      • Gislaved//Sweden
      • SAAB 9000 AERO R; SA

Da se zakljuciti da ti NE ZNAS da li pumpa za benzin radi prilikom anlasovanja?

Smrdi na da je nesto u vezi sa gasenjem benzinskog sistema pri prelasku na gas u pitanju..
      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
      move your mind

Comment

• nina996
        CBC Senator XXL
        • 20.03.2009
        • 324
        • leskovac

To sto si ti cuo da pumpa radi kroz otvor rezervoara ne mora da znaci da tera gorivo i pravi potreban pritisak jedina sigurna metoda je merenje pritiska i to provera vise puta jer hoce da se pumpa zagreje i oslabi.pozdrav
        Pirke

Comment

• dmetod
          CBC Početnik
          • 25.02.2009
          • 5
          • Novi Sad

Hvala svima na odgovorima i sugestijama. Otvorio sam relej za pumpu (utaknut relej sa skinutom zaštitnom plastičnom kapicom i dat je kontakt bez alnasovanja pošto pumpa u normalnom stanju odmah po datom kontaktu nabija pritisak) i ručno sam spojio dugmiće (oni dobijaju struju sa pozicija 30 i 87). E sada da li je moguće da je ipak do releja za pumpu? Menjao sam ga, ali ko će ga znati. Do pumpe nije sigurno, pošto kada dam kontakt uopšte se ne čuje zujanje a to znači i da nemam pritiska. Ali hvala na sugestiji, kada rešim ovu misteriju sa strujom to mi je sledeća stavka.

Comment

• miskovolvo
            CBC Veteran
            • 22.02.2010
            • 171
            • Aleksinac

zamolio bih te da pazljivo peocitas sta ti je napisano,na 85 na releu za pumpu prilikom alnasovanja treba da dobijes masu,da li je auto upalio na benzin kada rucno spojis kontakte

Comment

• dmetod
              CBC Početnik
              • 25.02.2009
              • 5
              • Novi Sad

Izvini što te nisam razumeo i verovatno ću te smoriti sa glupim pitanjima, inače nisam električar, ja sam medicinar po struci i znam da mi sve treba otprilike nacrtati ali sam se zainatio da ovaj problem rešim sam (dok ne pop...im i odvezem auto kod električara ) danas sam proveravao opet taj relej i nemam masu na 85. Spojio sam masu direkno na 85 sa lampicom i relej je kliknuo. Međutim bez spoljne mase relej ne prebacuje. Zaključak je da ne dobija masu na 85 (al sam pametan). Eh, žicu 85 na slotu releja nisam proveravao.

Comment

• dmetod
                CBC Početnik
                • 25.02.2009
                • 5
                • Novi Sad

E da nisam ga upalio na benzin (preko releja dao sam mu masu na 85, kliknuo je, pumpa je zazujala, 3 do 4 duža verglanja al sam izvukao struju pa nisam smeo više tako da ne znam da li je pumpa povukla benzin, ali to po strani, da prvo rešim ovo.

Comment

• struja
                  CBC Član
                  • 20.03.2009
                  • 65
                  • nis

ako nedobijas masu na taj kontakt 85,onda ti je moja preporuka da ides do najblizeg elektricara,da nebi napravio vecu stetu.Uostalom treba i ti ljudi od necega da zive.Mozda bi i oni da se sami lece ali nemoze, nisu strucni sto se toga tice. Zato,ajde da svako radi svoj poso i sve ce biti uredu.

Comment

• miskovolvo
                    CBC Veteran
                    • 22.02.2010
                    • 171
                    • Aleksinac

Imas problem koji sigurno neces moci da resis sam,moraces kod majstora,da si negde blize rado bih ti pomogao,ali ovako na daljinski tesko,

Comment

• dmetod
                      CBC Početnik
                      • 25.02.2009
                      • 5
                      • Novi Sad

Hvala puno svima, idem sutra kod električara koji će ovaj problem rešiti otprilike za 30 sec. i da konačno rešim misteriju. Posebna zahvalnost ide za miskovolvo a koji mi je najviše pomogao. Pozdrav.

Comment

Working...
                      X