kontrolisanje protoka struje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SAAB PoWeR
    CBC Senator XXL
    • 26.04.2005
    • 1394
    • tu iza coska(Milwaukee USA)

kontrolisanje protoka struje

dali postoi neki naci ili neka dioda ili ... da moze propustiti struju samo u jednom pravcu , recimo za primer struja prolazi sa leva udesno , ali ako se struja da sa desna ulevo nema protoka ...
    _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija
  • goran1981
    CBC Član
    • 23.11.2009
    • 40
    • srbija

Re: kontrolisanje protoka struje

To dioda i radi sa jedne strane pusta plus a sa druge ne isto tako i za minus za sta ti treba?

Comment

• Lampredi TC
      CBC Član
      • 09.11.2009
      • 55
      • srbija
      • Alfa 156

Moras da izmeris struju koja prolazi kroz tu zicu pa tek prema toj izmerenoj struji biras Diodu..

Comment

• SAAB PoWeR
        CBC Senator XXL
        • 26.04.2005
        • 1394

struja je 12V
        treba mi za zadnju signalizaciju , posto ,originalno zanje stop svetlo je koristilo jednu sijalicu za poziciju,kocnicu i zmigavac ja sam zmigavac prebacio na mesto rikverc svetla i stavioi zutu sijalicu , tako da sam morao kocnicu i zmigavce da odvoim , sada imam problem sa utisnicom za prikolicu , posto hocu da sve zadrzim kako je pre bilo na utisnici , tako ako bi spoio zmigavac nazad na utisnicu , kad gos pritisnem pedalu kocnice i zuta sijalica ce se upaliti , zato mi treba (dioda) da mogu blokirati dolazak struje do nove sijalice zmigavca ali da dolazi do utisnice za prikolicu .

Comment

• acakololec
          CBC Član
          • 25.02.2010
          • 19
          • Kosovska Kamenica, s.Kololec

Napon je izrazen u voltima (V), a struja u amperima (A). To sto si ti merio je napon i nije toliko bitan u tvom slucaju jer je napon kod automobila svuda 12V, e sad ti treba da izmeris koliko tvoj potrosac vuce struju i po tome ces naci odgovarajucu diodu.

Comment

• SAAB PoWeR
            CBC Senator XXL
            • 26.04.2005
            • 1394

koliko je vazno da znam koliko potrosac vuce , jer kako ja to vidim po ovome sto ti kazes , to je nemoguce , radi se o utikazu za prikolicu , ja necu koristiti samo jednu prikolicu , a nijedna prikolica nema isto osvetljenje , tako da ....

Comment

• JAPANX
              CBC Senator XXL
              • 10.08.2006
              • 2159
              • Beograd

tako da uzmes jacu diodu

Comment

• b_samardzic
                CBC Senator XXL
                • 02.04.2005
                • 1557
                • Smederevo

Zasto bi koristio diode?
                Po onome sto si napisao ti si samo odvojio sijalicu ali ona i dalje ima svoju dovodnu zicu i nema potrebe za nikakvom intervenciom

Comment

• SAAB PoWeR
                  CBC Senator XXL
                  • 26.04.2005
                  • 1394

imam dovodnu zicu za kocnicu ali nem zmigavaca , jer sam nove dve zice doveo do novih sijalica i tako zmigavce i kocnicu totalno odvoi ali za prikolicu mi trebaju oboje na jednoj zici , iam neke diode na njima pise 50 V i da su silokonske , dali mogu njih da koristim ili moram bas da budem precizan u odabiranju ...

Comment

• Boki Ar
                    CBC Senator XXL
                    • 11.11.2004
                    • 2827
                    • Aranđelovac
                    • Vektra

Alarmni uredjaji za razdvajanje leve i desne strane pokazivača pravca koriste diode 6 ampera. Vidjao sam da ljudi stavljaju i manje ali se onda greju dosta. Po meni, diode od 6A završiće ti posao bez greške.

Pozdrav!
                    BP

Comment

• ragazzoni
                      CBC Senator XXL
                      • 24.02.2009
                      • 774
                      • Obrenovac i okolina
                      • Opel Omega 2.0i-16v

p=uxi, što će reći da je 21w=12vxi gde je i=21/12=1,9A To ti je tačna računica po nauci za jednu sijalicu od 21w, u praksi množiš to sa 3-5 puta da bi izdržala i eventualne kratke spojeve. Možeš da je množiš i sa 100 i sa 100000, funkcija joj je potpuno ista, sem što je skuplja i ima veeeeće dimenzije. Pozdrav
                      ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                      Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• dandy
                        CBC Senator XXL
                        • 09.12.2005
                        • 513
                        • Bijeljina-Beograd Medakovic

diode od 6-10 A su cini mi se ispod 20 dinara komad tako da se ne brines , nije to neka skupa investicija, a iskreno jos nisa m cuo da na diodana pisu 50v, i da imaju silikonsko kuciste,,,mozda grijesim, ali ja se nisam susretao sa tim,,,provjeri ti prvo da li je to uopste dioda, posto obicno na kondenzatorima pise voltaza a oni imaju mali milion razlicitih kucista
                        iskreno ne znam tacno dali si se dobro izrazio ili si istu zicu za + doveo na migavce , i ako je signal preko iste zice bice skoro nemoguce to razdovjiti,,,i ja nisam iamo prilike da se sretnem sa sistemom da je jedna sijalica i migavac i kocnica i pozicija,,,
                        i ne znam kako bi se to uopste moglo razdvojiti ukoliko je bio isti vod i samo jedna sijalica u opticaju bila
                        moguce je jedino izvesti sa automata migavaca posebnu zicu i nju dovesti do uticnice za prikolicu

Comment

Working...
                        X