dali postoi neki naci ili neka dioda ili ... da moze propustiti struju samo u jednom pravcu , recimo za primer struja prolazi sa leva udesno , ali ako se struja da sa desna ulevo nema protoka ...
kontrolisanje protoka struje
Collapse
X
-
Re: kontrolisanje protoka struje
struja je 12V
treba mi za zadnju signalizaciju , posto ,originalno zanje stop svetlo je koristilo jednu sijalicu za poziciju,kocnicu i zmigavac ja sam zmigavac prebacio na mesto rikverc svetla i stavioi zutu sijalicu , tako da sam morao kocnicu i zmigavce da odvoim , sada imam problem sa utisnicom za prikolicu , posto hocu da sve zadrzim kako je pre bilo na utisnici , tako ako bi spoio zmigavac nazad na utisnicu , kad gos pritisnem pedalu kocnice i zuta sijalica ce se upaliti , zato mi treba (dioda) da mogu blokirati dolazak struje do nove sijalice zmigavca ali da dolazi do utisnice za prikolicu .
Comment
-
-
imam dovodnu zicu za kocnicu ali nem zmigavaca , jer sam nove dve zice doveo do novih sijalica i tako zmigavce i kocnicu totalno odvoi ali za prikolicu mi trebaju oboje na jednoj zici , iam neke diode na njima pise 50 V i da su silokonske , dali mogu njih da koristim ili moram bas da budem precizan u odabiranju ...
Comment
-
-
Alarmni uredjaji za razdvajanje leve i desne strane pokazivača pravca koriste diode 6 ampera. Vidjao sam da ljudi stavljaju i manje ali se onda greju dosta. Po meni, diode od 6A završiće ti posao bez greške.
Pozdrav!
BP
Comment
-
-
p=uxi, što će reći da je 21w=12vxi gde je i=21/12=1,9A To ti je tačna računica po nauci za jednu sijalicu od 21w, u praksi množiš to sa 3-5 puta da bi izdržala i eventualne kratke spojeve. Možeš da je množiš i sa 100 i sa 100000, funkcija joj je potpuno ista, sem što je skuplja i ima veeeeće dimenzije. Pozdrav''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
Comment
-
-
diode od 6-10 A su cini mi se ispod 20 dinara komad tako da se ne brines , nije to neka skupa investicija, a iskreno jos nisa m cuo da na diodana pisu 50v, i da imaju silikonsko kuciste,,,mozda grijesim, ali ja se nisam susretao sa tim,,,provjeri ti prvo da li je to uopste dioda, posto obicno na kondenzatorima pise voltaza a oni imaju mali milion razlicitih kucista
iskreno ne znam tacno dali si se dobro izrazio ili si istu zicu za + doveo na migavce , i ako je signal preko iste zice bice skoro nemoguce to razdovjiti,,,i ja nisam iamo prilike da se sretnem sa sistemom da je jedna sijalica i migavac i kocnica i pozicija,,,
i ne znam kako bi se to uopste moglo razdvojiti ukoliko je bio isti vod i samo jedna sijalica u opticaju bila
moguce je jedino izvesti sa automata migavaca posebnu zicu i nju dovesti do uticnice za prikolicu
Comment
-
Comment