relej za alarm

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • master_deki
    CBC Veteran
    • 29.01.2008
    • 138
    • nis

relej za alarm

Imam nekoliko pitanja oko alarma i releja...
    Montirao sam pre meki dan alarm na auto i skoro sve sam povezao...e sad za ono sto nisam uspeo mi treba mala pomoc.Nisam nigde vezao zicu koja ide iz centralne jedinice a po semi treba da se veze na kocnicu.Cemu ona sluzi i gde treba da se veze?Mogu li da izvedem dve zice sa sijalice za stop svetlo i tu da je vezem?
    Drugi i bitniji problem je relej.Naime uz alarm ide i relej sa 4 kontakta cije su oznake 87a,86,85 i 30.Oko njega mi nije bas jasno povezivanje.U prilogu vam saljem i semu.Najbolje bi bilo da mi neko obelezi koji je koji kontakt posto na semi nije upisano i sta je High coil gde treba da se veze zelena zica?Koliko ja shvatam treba da spojim belu i zelenu zicu i obe zajedno da vezem na zicu sa kontakt brave,ali na koju posto ih ima 4(dve zute,plava i bela)?
    Ako je bitno u pitanju je pezo 405.
  • miskovolvo
    CBC Veteran
    • 22.02.2010
    • 171
    • Aleksinac

Re: relej za alarm

ta zica koja iz centrale ide na stop automat sluzi da kada prvi put posle paljenja auta,nagazis kocnicu,auto se zakljuca i sve dok ne ugasis kola vrata su ti zakljucana,ako mene pitas,to nemoj ni da vezujes,malo glupa funkcija,a rele koji si dobio,sluzi za blokadu motora,u semi ti je lepo nacrtana sema,pa samo vidi preko cega ces da vezes blokadu

Comment

• master_deki
      CBC Veteran
      • 29.01.2008
      • 138
      • nis

Znam da je za blokadu motora samo ne znam na sta sve mogu da je vezem.Na slici pise da ide na High coil samo sto ne znam kako se to prevodi kod nas.Ako neko moze malo detaljnije to da mi objasni?

Comment

• miskovolvo
        CBC Veteran
        • 22.02.2010
        • 171
        • Aleksinac

high coil ti je bobina Miljenko,a ako znas autoelektriku mozes da vezes bukvalno gde hoces,na kontakt,alnaser,benz.pumpu,immo...a moze i preko dioda sve zajedno,samo ako te ne mrzi

Comment

Working...
        X