IAC valve motori ler gasa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dejanpnk
    CBC Član
    • 20.04.2010
    • 10
    • Novi Knezevac

IAC valve motori ler gasa

Fiat croma 2.0 ie 16v problem sa motorom ler gasa (step motorom,vazdusnim ventilom)ili kako ga vec strucnjaci zovu idle air control valve.Naime cim dobije napon on zatvori klapnu i to je to nema lera nema sauha nema ni vozanja,dok drzis gas radi kako pustis on sa ugasi. Toliko sam se vec namucio sa njim da neznam sta da radim nov ne mogu da nabavim a i da mogu cena bi verovatno bila neprihvatljiva za nase balkanske standarde,te mi preostaje samo polovan a ispravan po mogucnosti sa nekog otpada.Probao na vise strana ali ga ne nadjoh.Ako NEKO ima bilo kakvu ideju ili zna mozda neki dobar fiataski otpad i neku havarisanu ili stranca cromu (16v posto sam nasao brdo 8v ali to ne pase)neka mi javi.Bio bih mu do neba zahvalan.
  • Vidan KV
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2007
    • 432
    • Kraljevo
    • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Re: IAC valve motori ler gasa

......traži preko tog Bosch broja koji se nalazi na samom ventilu pošto ima zamenski(čitaj kineski) i cena i nije toliko "neprihvatljiva".......pozzzz!

Comment

• dejanpnk
      CBC Član
      • 20.04.2010
      • 10
      • Novi Knezevac

Kad sam pregledao po netu po bosch broju jedino sam nasao tipove koji se u gradjuju u volvoe i to na nekom amer sajtu cena 240$ a neznam kod nas neko malo vicnije boschovo predstavnistvo.

Comment

• dejanpnk
        CBC Član
        • 20.04.2010
        • 10
        • Novi Knezevac

Ako imas neko resenje ili moz ga nadjes pomagaj molim te posto sam ja izgleda glupav,imas pice ako se ikad sretnemo.

Comment

• toni77
          CBC Član
          • 07.11.2009
          • 73
          • montenegro

ako vec nemozes da popravis onda imas otpad fiat u mrcajevce kod cacka ali pokusaj da ga otvoris unutra su kontakti sigurno oslabili da ih ocistis i sigurno ce radit samo dase malo namucis da otvoris

Comment

Working...
          X