Corsa B 1.5 td problem sa oscilacijom napona

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ac1d
    CBC Veteran
    • 22.02.2008
    • 124
    • Velika Plana

Corsa B 1.5 td problem sa oscilacijom napona

Pozdrav drugari,

danas sam nabavio novi "ženomobil" Corsa 1.5 td (isuzu). Auto je 2000. godište u generalno solidnom stanju (za te pare i namenu je zlatan). Elem, imam problem sa oscilacijom napona. Auto na leru radi nemirno, prilično varira u broju obrtaja i topao i hladan. Kada se upale, svetla pulsiraju, u zavisnosti od broja obrtaja interzitet svetla (farova, instr.table, board comp) se pojačavaju i smanjuju. Pošto je auto tek preuzet, veliki servis je zakazan tek za petak (majstor ne može ranije).

Ima li neko ideju šta je u pitanju i kako da rešim problem?

Hvala u napred
    "Finishing second means you are the first person to lose" - Gilles Villeneuve.
  • Vlada_nbgd
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2005
    • 1066
    • Novi Beograd/Topcider
    • ford focus sport pack

Re: Corsa B 1.5 td problem sa oscilacijom napona

Ja sam na istom autu,isto godiste samo 1.7 isuzu imao taj problem.Auto nije bio nesto preterano nemiran na leru ali su zato svetla,tabla i bord oscilovali.U pitanju je bio regler.
    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• chobo13
      CBC Senator XXL
      • 01.05.2009
      • 1274
      • pozega,srbija
      • AUDI,VW

alternator moras da servisiras a u problemu je regulator napona na njemu.ako ga budes radio moj savet ti je zameni i diodnu plocu u kompletu sa reglerom!taj deo posla ne mora da ceka veliki servis!

Comment

• ac1d
        CBC Veteran
        • 22.02.2008
        • 124
        • Velika Plana

Hvala na odgovoru momci, jeste regler. Već sam dogovorio kupovinu, danas ide alternator dole pa će biti sređeno.
        Svima hvala na odgovorima.

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

Koliko kosta regler i "ruke" za sredjivanje tog Alternatora.Kad je meni upalio lampicu na Corsa B 1.5 dizel , ja sam stavio drugi polovan alternator. A stari mi stoji u podrumu..pa reko koliko kosta to zadovoljstv ,da ga mozda sredim za rezervu ili prodaju ?
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Vlada_nbgd
            CBC Senator XXL
            • 11.09.2005
            • 1066
            • Novi Beograd/Topcider
            • ford focus sport pack

Ja se secam da sam 2003 samo regler sa zamenom platio 4000din i to mislim da je bio hitachi.
            FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• ac1d
              CBC Veteran
              • 22.02.2008
              • 124
              • Velika Plana

Popodne skidam alternator, nikako da završim posao. Po informacijama koje sam dobio postoje neka dva tipa "stari" i "novi". Stari tip reglera je oko 15 eura, novi tip je oko 40. Kad čučne alternator dole javiću kako sam prošao i informaciju o ceni

Comment

• chobo13
                CBC Senator XXL
                • 01.05.2009
                • 1274
                • pozega,srbija
                • AUDI,VW

novi tip,skuplji!nece te!!

Comment

• ac1d
                  CBC Veteran
                  • 22.02.2008
                  • 124
                  • Velika Plana

Al' zamalo Cena 1000 dindži. Regualtor napona i diodni most promenjeni. I stari regulator napona i diodni most su bili dobri, ali su bili od, verovatno, astre ili sa nekog starijeg alternatora. Uz sve to "majstor" koji je sve to sređivao za nekoga od prethodnih vlasnika je ubacivao neke limčiće na diodni most da bi mogao da ga uklopi sa neodgovarajućim reglerom. Kad smo otvorili alternator samo što pop sa bradom nije ispao odatle. Elem, zamenili regulator i diodni most za druge odgovarajuće i sad to šljaka. U svakom slučaju to je samo privremeno rešenje, nov regulator (ispod njega su četkice)+diodni most +plastični nosač su 50 eura i to sam već naručio. U svakom slučaju, ponovo nisu problem bili delovi nego "majstori šusteri" i stav da ga 'bem će ga nabudžimo!

Comment

Working...
                  X