Pozdrav drugari,
danas sam nabavio novi "ženomobil" Corsa 1.5 td (isuzu). Auto je 2000. godište u generalno solidnom stanju (za te pare i namenu je zlatan). Elem, imam problem sa oscilacijom napona. Auto na leru radi nemirno, prilično varira u broju obrtaja i topao i hladan. Kada se upale, svetla pulsiraju, u zavisnosti od broja obrtaja interzitet svetla (farova, instr.table, board comp) se pojačavaju i smanjuju. Pošto je auto tek preuzet, veliki servis je zakazan tek za petak (majstor ne može ranije).
Ima li neko ideju šta je u pitanju i kako da rešim problem?
Hvala u napred
danas sam nabavio novi "ženomobil" Corsa 1.5 td (isuzu). Auto je 2000. godište u generalno solidnom stanju (za te pare i namenu je zlatan). Elem, imam problem sa oscilacijom napona. Auto na leru radi nemirno, prilično varira u broju obrtaja i topao i hladan. Kada se upale, svetla pulsiraju, u zavisnosti od broja obrtaja interzitet svetla (farova, instr.table, board comp) se pojačavaju i smanjuju. Pošto je auto tek preuzet, veliki servis je zakazan tek za petak (majstor ne može ranije).
Ima li neko ideju šta je u pitanju i kako da rešim problem?
Hvala u napred
Cena 1000 dindži. Regualtor napona i diodni most promenjeni. I stari regulator napona i diodni most su bili dobri, ali su bili od, verovatno, astre ili sa nekog starijeg alternatora. Uz sve to "majstor" koji je sve to sređivao za nekoga od prethodnih vlasnika je ubacivao neke limčiće na diodni most da bi mogao da ga uklopi sa neodgovarajućim reglerom. Kad smo otvorili alternator samo što pop sa bradom nije ispao odatle. Elem, zamenili regulator i diodni most za druge odgovarajuće i sad to šljaka. U svakom slučaju to je samo privremeno rešenje, nov regulator (ispod njega su četkice)+diodni most +plastični nosač su 50 eura i to sam već naručio. U svakom slučaju, ponovo nisu problem bili delovi nego "majstori šusteri" i stav da ga 'bem će ga nabudžimo!
Comment