pomoc oko osvetljenja displeja na Twingu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • makarije
    CBC Član
    • 26.10.2008
    • 15
    • novi sad

pomoc oko osvetljenja displeja na Twingu

kada se na Twingu upale kratka ili duga svetla osvetljenje displeja ( dig.table) opadne sigurno za 50% .
    Nocu nije problem,medjutim kada je suncano brojke na displeju skoro da se uopste ne vide .

da li neko zna kako resiti ovaj (fabricki) problem

unapred zahvaljujem
  • Keketarac
    CBC Senator XXL
    • 01.09.2007
    • 588
    • Novi Sad
    • Seat Ibiza 1.2 TSI

Re: pomoc oko osvetljenja displeja na Twingu

Tako je kod svih Renolikih vozila. Sledeci predlozi su za Logan, ali verujem da je tabla i elektrika ako ne ista, onda vrlo slicna.
    Ovo sam za sada našao.

Alarm (za zaboravne) da nisu uključena svetla:

Alarm će vas upozoriti 40s posle datog kontakta ključem da niste uključili svetla. Uz neke modifikacije i dodatne rele možda bi sklop mogao da se iskoristi i za automatsko paljenje svetala.

Dimm displeja.
    Rumuni predlažu ovo:

Fototranzistor je ubačen u inst.tablu (neiskorištena indikatorska lampica servo uređaja-simbol volana), s tim da je prekriven crnom folijom. Potenciometar se montira na pristupačno mesto, recimu u plastičnu oblogu ispod volana, a može i na neko drugo mesto.
    Mogu vam reći da sam imao ideju da uradim nešto slično sa LDR. Šemu sam uradio, ali se LDR pokazao nepouzdanim na niskim i visokim temperaturama pa bi sklop zahtevao povremena podešavanja, što i nije praktično. Istovremeno morale bi se uraditi i prepravke na elektro instalaciji, kako bi se ostvarile funkcije( pored dimma displeja), gašenja osvetljenja instrument table i prekidača. Maltretirao sam jedno vreme Peju, Loganovca i jednog mog druga, pa im se ovom prilikom izvinjavam i naravno zahvaljujem. Ako je neko zainteresovan za šeme, rado ću ih ustupiti.

Sve ovo ne rešava glavno pitanje iz teme, ali će se i ovo o čemu pričam samo po sebi jednog dana nametnuti. Nadam se da nisam mnogo "udavio", mada mogu još :write:
    Nije mi poznato kako je rešeno kod Clia.
    Ako hoćeš da rešiš samo inst.tablu i displej sa prekidačem treba da odspojiš pin 11 i spojiš prekidač kao što sam nacrtao zelenom bojom.

Ako hoćeš da rešiš sve, znači i osvetljenje prekidača, CD-a i inst tablu onda evo rešenja sa prespajanjem el.instalacije i prekidačem

sa elektronikom:

Comment

Working...
    X