Airbag problem na Golfu 4 2001 2.0 85kw

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 4play
    CBC Član
    • 22.10.2009
    • 25
    • Belgrade

Airbag problem na Golfu 4 2001 2.0 85kw

Pre 3 dana na boardu mi je izaslo upozorenje Airbag Fault i upalila se lampica za Airbag na tabli, otiso kod drugara na diagnostiku i izbacio je gresku
    00588 - Airbag Igniter: Driver Side (N95)
    32-10 - Resistance too High - Intermittent

Citao sam da vw ima cesto taj problem i da je uglavnom problem u zutom konektoru ispod vozacevog sedista , a moze da bude i konektor iza volana, konektor ispod sedista je lako dostupan i njega sam skinuo pomerio malo buxne, vratio i obrisao gresku preko diagnostike, ali se greska vratila danas, ja je opet resetujem i ceo dan se vozim bez problema kad ono veceras opet. Molim za informaciju ako je neko ima slican problem da javi sta je resenje. Posto ispisuje "Intermittent" verujem da nije kvar u okidacima jer onda nebi mogao da obrisem gresku, ovo mi lici na neki los kontakt , samo je pitanje GDE?
  • lnicks
    CBC Član
    • 14.05.2006
    • 38
    • Zrenjanin

Re: Airbag problem na Golfu 4 2001 2.0 85kw

Greska je najverovatnije na volanu,tj na spiralnom kabelu iko volana koji napaja vozacev airbag,verovatno je u prekidu posto je otpor "too high" kao i risutna "Intermittent"

poz.

Comment

• TECA
      CBC Senator XXL
      • 14.10.2007
      • 2355
      • Oz

Otkaci minus sa baterije.Skini airbeg sa volana,skini zutu uticnicu sa istog i konektuj ponovo, spoji minus klemu na bat.i obrisi gresku.

Comment

• 4play
        CBC Član
        • 22.10.2009
        • 25
        • Belgrade

Skinuo sam airbag volana, izvuko zuti konektor ,malo natego buxne ,vratio konektor , obrisao gresku i cekam da vidim dal ce opet da se upali , vrlo je moguce da je tu problem jer sam pre 7 dana skidao volan i sve te konektore da bi ugradio tempomat, pa mozda nesto nije leglo kako treba, jedino me zbunjuje sto se greska javila tek posle 4 dana od skidanja volana.

Comment

• TECA
          CBC Senator XXL
          • 14.10.2007
          • 2355
          • Oz

Pa ondak si ti tu nesto zajebo

Comment

• 4play
            CBC Član
            • 22.10.2009