Anlaser - Pezo 206, 1.1 ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mikonos
    CBC Član
    • 29.04.2010
    • 69
    • Sombor

Anlaser - Pezo 206, 1.1 ?

Interesuje me da li je obavezno uzrocnik neispravan anlaser ako auto nekada usporenije i duze (2-3 s) vergla (kao da je akumulator prazan), a nekada normalno vergla i upali u sekundi? Ovo se desava nebitno od toga da li je auto hladan ili vruc. Akumulator je proveren i ima potreban napon i kada je auto ugasen i kada radi. Ne pali nikakve lampice na tabli.
    Da se ja pitam, ja bih proter'o autobus ovuda, nije to tako lose kao sto izgleda.

Re: Anlaser - Pezo 206, 1.1 ?

verovatno cetkice na anlseru vodi racuna kada tako nece da upali a ti ga mucis mozes i da ga spalis da ti se upale namotaji poseti ti ipak elektricara promena cetkica je 600-1000 din bar su meni toliko trazili a anlaser je dosta skuplji

Comment

• comi 1342
      Moderator
      • 28.09.2005
      • 1126
      • NS
      • Giulietta ,PUG 106,

Akumulator se za ovakav slučaj drugačije proverava, napon punjenja i napon neopterećenog akumulatora nisu garant da može da da potrebnu maximalnu struju. I veliki zazor u ležajevima anlasera može praviti takve probleme, i još štošta, sigurnog odgovora preko interneta bez nekih dodatnih provera nema. Većina autoelektričara će ti rešiti problem brzo i ne tako skupo. Btw, a podaci o godištu i
      snazi motora ?
      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• mikonos
        CBC Član
        • 29.04.2010
        • 69
        • Sombor

2002. 44kw, 60ks
        Da se ja pitam, ja bih proter'o autobus ovuda, nije to tako lose kao sto izgleda.

Comment

• mikonos
          CBC Član
          • 29.04.2010
          • 69
          • Sombor

Ipak je bio akumulator u pitanju. Spremao sam se ici kod majstora za anlaser kad ovih se dana zahladilo i on ujutru napolju nece da upali. Probam drugi akumulator i pali uvek kao mina. Tako da kupujem jedan 52 Ah 470A.

Comment

Working...
          X