Ugradnja alarma excalibur 500 u fiat bravu 1.2 16v 2001

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • peconije
    CBC Član
    • 20.01.2008
    • 15
    • Novi Sad

Ugradnja alarma excalibur 500 u fiat bravu 1.2 16v 2001

Pozdrav prijatelji!Potrebna mi je pomoc oko ugradnje alarma u fiat bravu 2001, proizvedena u decembru 2000,fabricka centralna bez daljinca.Kao prvo interesujeme sta se smatra sistem sa negativnim okidanjem.Nisam skidao tapacirung ali u vrata ulaze 20 zica,el.retrovizori,zvucnici itd. Nasao sam dve zice sto izlaze iz vrata koje stalno imaju minus,kada zakljucam klucem jedna zica na kratko izgubi minus a kad zakjucam druga zica izgubi na kratko masu.Da li je to kod mene negativno okidanje ili nesto drugo. Alarm koji hocu da povezem na centralnu je excalibur 500 i ima dve zice koje sluze za zakljucavanje i otkljucavanje. Jedna prilikom zakljucavanja salje minus na kratko ,a prilikom otkljucavanja druga salje minus na kratko.Unapred hvala!
  • boban1982
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2010
    • 1106
    • Batajnica
    • SAXO VTS-BIC

Re: Ugradnja alarma excalibur 500 u fiat bravu 1.2 16v 2001

Posto ti je centralna bez daljinca to znaci da nemas motoric u vozacevim vratima,naime potrebno je da ugradis taj motoric i vezes ga prema dobijenoj semi uz alarm.To drugim recima znaci da te ne interesuje pozitivno i negativno okidanje.Taj motor ce ti sluziti za vozaceva vrata,a ujedno ce zakljucavati i ostala.Pozdrav

Comment

• toni77
      CBC Član
      • 07.11.2009
      • 73
      • montenegro

pozdrav prvo dali ima centralno ako ima onda ti ide preko minusa na fijatima imas kablove ispod volana na lijevoj strani skines poklopac a drugo moras napravit semu za okidanje preko minusa ako to ne znas onda nemoj to radit oteraj auto nekom elektricaru jer mozes ostetit centralu i ne postoi motoric posebno za centralno bez daljinca to su motori koi nemaju u opste centralno i onda se montiraju

Comment

• peconije
        CBC Član
        • 20.01.2008
        • 15
        • Novi Sad

Ja imam centralnu bravu ne znam zasto bi ugradjivao motor u vrata,utkljucavajuci sa kljucem vozaceva vrata otvaraju mi se sva vrata a takodje otkljucavanjem suvozacevih vrata otvaraju mi se sva ! Pronasao sam u snopu zica koja izlaze iz vrata belu zicu koja kad zakljucam auto dobije minus i svo vreme ga ima dok je auto zakljucan i plavu zicu koja kad se otkljuca dobije minus i ima ga dok je auto otkljucan.To bi bile te dve zice na koje vezujem zice od alarma za zakljucavanje i otkljucavanje!

Comment

• banekg
          CBC Senator XXL
          • 06.09.2010
          • 1274
          • Nis
          • Toyota Carina e 2.0

Te dve zice koje si opisao ne dobijaju samo minus, vec naizmenicno dobijaju minus i plus oko 0.4 sec. i tako motorici idu gore dole. Najprostije resenje je skinuti plastiku ispod volana i dole levo imas konektor sa tim zicama, skines ih sa konektora i vezes uredjaj na njih po semi koju si dobio (nacin br.2 obicno). Mana tog nacina vezivanja je sto gubis centralnu na kljuc, ali normalno kljucem mehanicki i dalje mozes otkljucati i zakljucati. Za druge nacine povezivanja, a u cilju da bi zadrzao centralnu na kljuc, idi kod elektricara.
          Long Live CBC!!!

Comment

Working...
          X