Fiat punto I - izgubljen kod ključ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • p0peye
    CBC Član
    • 27.10.2006
    • 73
    • BG, SER
    • Lada 110

Fiat punto I - izgubljen kod ključ

Problem je malo komplikovaniji nego što naslov kaže...
    Ortak izgubi ključeve od auta. To jest ključ. Jedan, jedini. Da, zna i on da nije pametno imati samo jedan ključ od kola (sada bolje nego ikad), ali kada se drugi slomio, otišao je kod bravara, ovaj bio na odmoru, kao otići će posle, i... Ma znate i sami.
    Da maler bude još veći nije ih izgubio dok mu je auto parkiran ispred kuće, već u gradu (unutrašnjost, nije Bg).
    Tražio svuda, pitao unaokolo - nema.
    Sad - koja mu je alternativa?
    Zvao bravara - 250€ da mu napravi ključ po kataloškom broju. Skoro desetina vrednosti auta.
    Puno para, a i ne rešava u potpunosti problem - šta ako je neko našao izgubljeni? Svaki dan treba da se razmišlja da li će neko doći, otključati vrata, upaliti i odvesti auto...
    Pitao lokalnog vlasnika servisa (koga ja nikad nisam mirisao), rekao mu "ma nemaš brige, sredićemo - kontakt brava 50, ostale brave po 20... oko 100€.
    A komp?
    Biće približna kinta, a i opet ostaje verovatnoća da mu se neko drugi jednoga dana ušeta u auto i odveze ga...

Da ga odšlepuje kući i da na tenane razmišlja - ne može - kako da uđe u kola? (ja sam mu predložio da neki ortak parkira auto pored njegovog i da donese ćebencex2, pa u 2 smene...

Da pazari polovan set brava sa kompom VAN GRADA - možda najpotpunije rešenje, ali se plašim da će izaći preko 250€.
    Da mu bravar po kataloškom broju reši pitanje koda, ali da mu ipak prepakuje brave - opet 250+ €.

Da li može da meni pošalje komp u Bg pa da mu cela peripetija izađe osetno jeftinije?

Ima li iko ideju šta mu je najbolje činiti?

Hvala unapred (i u njegovo ime)
    ++Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window++
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Re: Fijat punto I - izgubljen kod ključ

evo ja sam nasao kljuc. kako da znam u koji auto da ga ubodem? redom po parkingu?
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• tomamega
      CBC Senator XXL
      • 19.03.2009
      • 715
      • Beograd / Crna burma, prim. prev.
      • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Chubbs ti je slikovito rekao da je strah tvog drugara neracionalan. Ukoliko istovremeno nije izgubio saobraćajnu ili lk, nema potrebe da brineš. Pa puntića barem ima mali milion, a i nije baš neka vrednost da se neko toliko cima.

Pretpostavljam da je u pitanju kod ključ. U tom slučaju, trebalo bi za svaki ključ da postoji kod, koji se razlikuje za sve ključeve. Ja sam imao samo jedan ključ, naručio drugi iz fabrike i rečeno mi je da su iz kompa izbrisali sve kodove prethodnih ključeva. I da može da upali samo na ta 2 ključa koja sada imam. Znači, može da uđe u bravu, ali vergla i ne može da upali. Ne znam da li je to tačno ali nisam mnogo razmišljao o tome.

Comment

• p0peye
        CBC Član
        • 27.10.2006
        • 73
        • BG, SER
        • Lada 110

chubbs, tomamega, hvala na odgovorima.

Chubs, ako si našao ključ na vašaru, pa u 2 sata noću odu sva kola a ostane samo jadan punto na poljančetu, hoćeš li znati gde da ga ubodeš?

Tomamega, posle ovog razjašnjenog detalja, možda i nije neracionalan? Za broj puntića i cimanje se slažem, ali ako je zicer... (drugom ortaku maznuli mikru '92. Ostavio ljuč u bravi gepeka, popeo se sa bebom do stana, video da nema ključeva, sišao dole - nema ključeva, nema ni kola... Zicer...)

Jeste, kod ključ. Nisam znao da može da se obriše kod izgubljenog ključa. Mada, sada kada malo bolje razmislim, i znao sam - Isto kao što može daljinac da se ukodira novi sa alarmom, a izbriše se stari - prekodiraju se samo oni koji su u trenutku kodiranja pored alarma i "prijave" se...

Bilo kako bilo. Veki našao ključ.... U stvari našao ga pošteni nalazač i predao pandurima još isto veče. Jutros je napravio duplikat kod istog onog bravara koji mu je tražio 250€. Baja se smorio ko mrmot što nema ništa od iznenadnog letovanja... ;D

Hvala još jednom na odgovorima...
        ++Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window++

Comment

Working...
        X