Ford Focus - problem sa centralnom bravom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vasko
    CBC Član
    • 23.05.2008
    • 32
    • Beograd

Ford Focus - problem sa centralnom bravom

Posedujem Ford Focus 1.8 TDdi 2001-o godiste. Primetio sam da mi se centralna brava cudno ponasa. Posto nemam daljinsko otkljucavanje centralna se aktivira kada se kljuc ubaci u bravu. Ali centralna ne radi uvek!!! Brava se lepo mehanicki otkljuca ali se motor u bravama uposte ne cuje da radi i nekad proradi sa zakasnjenjem od recimo 2 sekunde a nekad ne otkljuca sve 4 brave. To je pocelo prvo ad mi se desava na bravi kod suvozaca a sad i kod vozaca. Druga stvar, kad otkljucam auto i sednjem u njega, cujem na zadnjim vratima uglavnom kako caknu brave. Nekada mi se to desi bez ikakvog razloga u voznji kao da neki duh pokusava da otkljuca/zakljuca bravu . Sta li moze da bude uzrok ovakvom ponasanju? (nesto mi smrdi na neki prljav kontakt al to je laicki zakljucak )
  • toni77
    CBC Član
    • 07.11.2009
    • 73
    • montenegro

Re: Ford Focus - problem sa centralnom bravom

najverovatnije da su ti kablovi u prekidu kod vrati od sofera kod preloma na zastitnu gumu proveri ili motorce na soferska vrata

Comment

• vasko
      CBC Član
      • 23.05.2008
      • 32
      • Beograd

Ma cudno je sto taj kontakt se gubi na vozacevoj bravi narocito sad kad je pocelo hladno vreme. Jutros sam usao u auto otkljucao vrata i centralna nije opet odreagovala. Zatim sam iznutra pokusavao da je aktiviram na one tastere na vratima za rucno zakljucavanje. I tu je cutala. i krenuo da vozim i odjenom se culo CAK. Sva vrata se otkljucala. Mnogo me nervira ne znam koji mu je djavo

Comment

• banekg
        CBC Senator XXL
        • 06.09.2010
        • 1274
        • Nis
        • Toyota Carina e 2.0

Ovako: u vozacevim i suvozacevim vratima se nalaze glavni motorici sa po pet zica, a pozadi su obicni sa po dve zice. Kada okreces kljuc u glavnim motoricima se nalaze mikroprekidaci koji aktiviraju centralu. Istu centralu aktivira to dugme unutra. Centrala salje + i - unakrsno u glavne motore a iz glavnih + i - idu u zadnje motore.
        Moguci problemi su sledeci:
        - zaprljani ili pokvareni mikroprekidaci u glavnim motorima (resenje skidanje tapacira i detaljno ciscenje motora)
        - konektori u vratima za motore (resenje skidanje tapacira i ciscenje konektora)
        - zice koje izlaze iz vrata i idu ka unutra pregledati da nema prekida
        - i na kraju pregledati konektor centralne jedinice i samu centralnu jedinicu da nije riknula

Novi univerzalni motori sa pet zica od 7.5kg kostaju 5 eura i odlicni su
        Ukoliko je riknula centrala, najbolje resenje je nova, a dobijas i daljinsko zakljucavanje, alarm i jos mnogo toga, a cene od 20 do 50 eura i rade odlicno.
        Long Live CBC!!!

Comment

Working...
        X