U pitanju je laguna I 1996, 1.8, 92 ks, benzinac sa TNG-om. Pre nekog vremena sam primetio da mi diže temperaturu u gradskoj vožnji. Odmah sam otišao kod majstora koji mi je zamenio termoprekidač i kao sve je OK. Međutim ni do kuće nisam stigao problem se opet pojavio. Poslat sam kod električara, koji je zamenio neka tri releja (jesu bili oksidirali neki kontakti na njima) međutim ventilator se nije palio. Da napomenem da ventilatori na hladnjaku rade (ima ih dva) kada se kratko spoje i to imaju dve brzine. Zatim mi je zamenjen sveže postavljeni termoprekidač uz tvrdnju da je loš, međutim i sledeći nije palio. Onda je na red došao džek koji se uključuje u termoprekidač, pošto je ustanovio da je on problem i posle više pokušaja da ga popravi morao je da ga iseče i stavi buksne, a termoprekidač je zamenio sa nekim za golfa 3. Ventilatori su se samo prvi put upalili na polovini skale gde bi i trebalo, posle toga paljenje dolazi veoma kasno. Ventilatori sada pale ali jako kasno, skoro pred kraj temp. skale, a radna temperatura u vožnji stoji zakucana na polovinu. Čim stanem i ostavim auto da radi u leru on počinje da diže temp. Vrednosti na termoprekidaču koji je (kao) original su 88/78 prva brzina i 93/83 druga brzina. Na ovom za golfa koji je stavljen vrednosti su 85/75 i 95/85. Golfov je stavljen jer majstor nije imao odgovarajuće buksne za renoov prekidač, a na golfovom su one obične. Sve ovo je spakovano uz priču da tako treba i da je OK sve dok god auto ne ode u crveno. Auto je kod mene već pet godina i znam gde je stajala temp. do sada. Da li je neko nailazio na nešto slično? Najčudnije mi je to što je prvi put upalio na pola, a posle toga mnogo kasnije.
Termoprekidač na hladnjaku se čudno ponaša
Collapse
X
-
Re: Termoprekidač na hladnjaku se čudno ponaša
nisam sto posto siguran za lagunu ali znam da su raniji modeli renoa imali na crevu odusak gde se ispusta vazduh
ukoliko postoji neki vazdusni cep u sistemu, termoprekidac ne dobija pravu informaciju tj dobija je veoma kasno ukoliko se nalazi u tom cepu
-
-
Ja imam problem na laguni II , meni se kazaljka koja pokazuje temperaturu ne penje do radne temperature, vec stoji na dnu malo se digne i posle stoji u mestu!
Bio sam kod mehanicara i auto elektricara i nista ostaje mi samo da probam sa novim termodavacem!
Comment
-
-
prvo moras da izmeris temperaturu motora,da budes siguran da li ti skala u tabli radi ispravno,a drugo taj auto ima modul za ventilatore,imao sam par puta problem,nadji ti ipak elektricara koji ima iskustva sa takvim autima koji ce resiti problem
Comment
-
-
Originally posted by radisapetJa imam problem na laguni II , meni se kazaljka koja pokazuje temperaturu ne penje do radne temperature, vec stoji na dnu malo se digne i posle stoji u mestu!
Bio sam kod mehanicara i auto elektricara i nista ostaje mi samo da probam sa novim termodavacem!To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Originally posted by miskovolvoprvo moras da izmeris temperaturu motora,da budes siguran da li ti skala u tabli radi ispravno,a drugo taj auto ima modul za ventilatore,imao sam par puta problem,nadji ti ipak elektricara koji ima iskustva sa takvim autima koji ce resiti problem. Mislim da skala radi dobro, jer kao što rekoh u vožnji stoji zakucana na polovinu, malo gore-malo dole, kako otvori termostat.
Originally posted by JAPANXnisam sto posto siguran za lagunu ali znam da su raniji modeli renoa imali na crevu odusak gde se ispusta vazduh
ukoliko postoji neki vazdusni cep u sistemu, termoprekidac ne dobija pravu informaciju tj dobija je veoma kasno ukoliko se nalazi u tom cepuREALNOST NIJE BRIGA NA KOJU SE MI OBAZIREMO
Comment
-
-
proveri da nije hladnjak pri zacepljenju pa da antifriz ne prolazi kroz njega bas najbolje a cep ima i on se nalazi na crevu koi ide prema malome hladnjaku za grejanje proveri i to da nema vazduha u sistem
Comment
-
Comment