Ventilator grejanja kabine zuji!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Uča
    CBC Veteran
    • 24.01.2008
    • 168
    • Kruševac

Ventilator grejanja kabine zuji!

Dogodilo se to da kad uključim ventilatora grejanja tolika se buka digne da je nemoguće čuti rad motora. Ne želim da kažem da mi je motor tih, nego da je ventilator mnogo bučan. Do sada je radio kako valja, a onda odjednom (u svim brzinama) proizvodi nenormalan zvuk. Koliko se sećam kad sam ga ranije menjao na njemu se nalazi jedna biksna koja je verovatno otišla. Da li ta biksna može da se menja,gde je nabaviti ili da menjam ceo ventilator - mada su oni u deficitu na otpadima zbog pregorevanja reostata (za prvu i drugu brzinu). Da li bi pomoglo da malo namažem tovatne masti? Znam da je njlakše ubaciti drugi ali ga nema na auto-otpadu u Kruševcu. Ajd da vas čujem da li ste imali takav problem i imate li kakvu ideju za rešenje ovog problema!
    Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Ventilator grejanja kabine zuji!

Imao sam problema oko nabavke polovnog ventilatora kabine,kao i ti.
    Za prvu pomoć podmaži,ali za trajno rešenje ga odnesi da ti naprave nove čaure i to je to. Pazi da ti ne izgori motorčić ako zablokira skroz.
    Preporučujem ti da ga središ što pre.Najjeftinije je i nema rizika

Comment

• scorpio73
      CBC Početnik
      • 17.02.2011
      • 6
      • Leskovac

Ovako...
      Skoro sam imao slican problem...i uspesno resio..
      Na mojoj 405-ici...ventilator kabine je bio u blagom smislu reci kao traktor...ili mlaznjak pri poletanju
      Skinuo sam ga...uspeo sam sam iako sam laik za bilo koju vrstu servisa, ali brzo ucim (kad zatreba)..
      Hteo sam uraditi "podmazivanje" lagera..ali se nisam snasao u rasklapanju, da bi stigao do lagera..pa sam bio primoran odneti do jednog obliznjeg servisa. Lik mi je rekao d aje najverovatnije lager stradao i da ce mi resiti i da isti kosta oko 200din (u Leskovcu). Ostavio sam mu ventilator i posle nekih 1.30-2 h me je pozvao da idem po ventilator. Kad sam stigao, pokazao mi je kako radi...i to je bila milina za cuti...tisina
      Kaze da nije menjao lager jer je isti bio dobar al da su stradale biksne...i da je njih zamenio..i nije mi hteo nista naplatiti, jer sam ja sam skinuo ventilator...da se on nije uopste mucio i nema za sta da mi naplati.. tako da sam prezadovoljan postignutim rezultatom

Comment

• Uča
        CBC Veteran
        • 24.01.2008
        • 168
        • Kruševac

KAd imaš lagere onda je lako. Ali na kadetu su biksnice pa nije lako promeniti. Samo sam natopio filc oko osovine i biksne i evo cele zime funkcioniše bez problema.
        Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo

Comment

Working...
        X