Crkava elektronika na alfi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TokyoDrifter
    CBC Član
    • 23.08.2008
    • 39
    • Novi Sad

Crkava elektronika na alfi

Pozdrav svima

Moje druzenje sa alfom 156 1.8ts koju kupih letos je krenulo malo nizbrdo Prvo se pojavio "motor control system failure, check your engine" error, zapisti kad upalim kola i ostane da stoji znak na board monitoru. Tad sam prestao da vozim na gas(dok ga ne popravim) posto se na benzinu ta greska nije pojavljivala i mislio sam da je do gasa(tj tako su mi u servisu posle dijagnostike rekli, kao ne znaju ni oni misle da je do gasa). Onda su pocele da crkavaju sijalice redom, od zadnjih tablica, pa desni far, pa levi far, pa kontrolna sijalica za klimu(?!?!) ono dali radi klima il ne. Onda je pocela da se pali lampica za airbag(?!?) na kontrolnoj tabli tako usred voznje se upali, bude jedno vreme i skloni se. Onda se pre par dana kad je bilo bas bas hladno na benzinu! pojavi opet ona "motor control..." greska i to na skroz drugaciji nacin, krene da pisti usred voznje i trepce i pisti jedno desetak puta i nestane je To sam pripisao hladnoci(morao nekako da se utesim). I evo danas opet to. Znaci da bas i nije do gasa Citajuci na netu naidjem na tekst gde se liku ista ta greska pojavljivala i nakon sto su mu majstori popravili pola auta, ispostavi se da je problem bio u akumulatoru. E sad, sta mislite da li su mozda ovi moji kvarovi sa elektronikom svi povezani i jel moguce da je to do akumulatora? Kako da proverim jel mi dotrajao?

Hvala puno unapred, ono ocajan sam odem u servis nemaju pojma niti imaju volje da se bakcu, otprilike morao bih da im ostavim auto mesec dana da ga cackaju povremeno da provale sta je, a ne mogu bez auta svaki dan ga koristim
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Re: Crkava elektronika na alfi

Mislim da je savrseno moguce da je problem vezan za snabdevanje strujom, odnosno pre alternator nego akumulator. Ne puni ispravnu voltazu sto dovodi do ovakvih problema. Dakle za pocetak kod kakvog elektricara ili majstora koji zna da proveri u kakvom je stanju alternator, i naravno akmulator, pa onda dalje.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Utičnice od kablaže često prave takve probleme a ta Alfa ih ima puno....
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• simbol
        CBC Član
        • 08.09.2010
        • 93
        • Skopje - Republika Makedonija

Toa sto trepka poveke pati ili sveti non stop check engine znaci nesto i treba da go ima vo upatsvoto kako prevod, a akumulator 100% ne e nitu alternator.Jas bi go resetiral kompjuterot.
        VECTRA B - POWER

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Nije 100% tek onda kad se proveri i definitivno utvrdi da nije to u pitanju, do tada je moguce.

Ja sam na autu novije generacije imao problem sa nasumicnim i bezrazloznim paljenjem lampica za upozorenje za DSC, sistem aktivnog vesanja i jos par sitnica, pa se ispostavilo da je upravo alternator pravio problem.
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• banekg
            CBC Senator XXL
            • 06.09.2010
            • 1274
            • Nis
            • Toyota Carina e 2.0

Meni je na modernom autu, prepunjavanje akumulatora napravilo picvajz pod haubom, a na boardu se nista nije upalilo. Nista lakse nego da najpre proveris kako puni alternator.
            Long Live CBC!!!

Comment

• Stratos
              CBC Senator XXL
              • 10.09.2008
              • 2594
              • Novi Sad

Znam jednog čiku u NS koji ima nekakav osciloskop.
              Kažu da tom spravom može sve to da se proveri (a ,kažu,i mnogo više) sa sigurnošću od 100%.
              Samo,treba imati poverenja sa jedne i umeća sa druge strane. Čujem,ovo drugo ima...

Comment

• MarkoMihaj
                CBC Početnik
                • 22.12.2010
                • 5
                • Beograd

Druze,vezano za tvoj problem sa crkavanjem sijalica i lampicom za air bag...Ja imam alfu 156 1.9 jtd 2002 i imao sam isti problem.Prvo proveri mase na zicama na prednjim farovima,meni je na levom faru otpala masa iz dzeka i pravila kratak spoj,i non stop mi je crkavala po neka sijalica(u faru,braniku).A vezano za lampicu air bag-a,ispod vozacevog sedista,kada skines patos imas dzek koji spaja kompijuter sa air bag-om iz sedista.I od pomeranja sedista ume da se razglavi taj dzek i zice ispadnu.Ja sam ga zamenio i od tad se vise nije upalila lampica.
                Pozdrav

Comment

• TokyoDrifter
                  CBC Član
                  • 23.08.2008
                  • 39
                  • Novi Sad

Uh e hvala vam puno na pomoci! Oticicu kod nekog elektricara videti, pa vam javljam sta je bilo. Kontam da je sigurno do akumulatora/alternatora, evo danas popodne otoplilo bas i otisao sam do grada i nazad sve je radilo besprekorno, samo nisam probao da prebacim na gas.

Comment

• Eon
                    Moderator
                    • 10.03.2005
                    • 4225
                    • Beograd-NBG-44
                    • Superb 2.0 4x4 DSG

Punjenje alternatora, test akumulatora, a onda dijagnostika...
                    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                    X