Obrtomer gasi motor na Audi 80 ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Obrtomer gasi motor na Audi 80 ?

Pozdrav svim clanovima,

Imam Audi 80 jaje 1989 1.8S
    u toku voznje mi se auto ugasio i nisam mogao da ga upalim .Odslepovao kod majstora i on skinuo zicu koja ide od bobine prema obrtomeru i upalio motor bez problema...

Interesuje me:

da li je obrtomer jedini i glavni uzrok da se auto ugasi ( i sad kad spojim zicu od obrtomera na + bobine motor se ugasi)
    zasto se motor gasi ??

da li se obrtomer moze popraviti ( ili se mora menjati cela instrument tabla) pisali u komentarima o zamnei pojedinih kondenzatora)

Hvala
  • -slavisa-
    CBC Član
    • 30.01.2009
    • 84
    • Raska

Re: Obrtomer gasi motor na Audi 80 ?

Pozdrav,ta zica ne ide na plus,vec na minus bobine,najbolje idi kod dobrog autoelektricara da proveri gde je problem,negde je taj vod sto ide na obrtaljku ,,prespojio,,na masu,sto moze biti u samom kablu,u satu obrtaljke ili na ploci instrument table,znaci-da nebi bilo bespotrebne zamene delova najbolje je,ipak-kod majstora

Comment

Re: Obrtomer gasi motor na Audi 80 ?

nakon par dana muke sa trazenjem shema i ispitivanju kablova, problem je resen

"Obrtomer ponovi radi !!! "

definitivno je kabl (ljubicaste boje) koji je vezan na bobinu bio u kontaktnu sa masom

nasao sa koja zica ide od instrumenta i zutog konektora na drugi konektor i istu presekao( jer vodi na masu) i prespojio sa drugim kablom na bobinu i obrtomer radi.

Comment

Working...
      X