Alternator ili ...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • aleksandar70
    CBC Početnik
    • 03.01.2011
    • 1
    • Kostolac

Alternator ili ...

Postovanje svima kojima mogu pomoci savetimakupio sam Reno lagunu 1.6 16voko 20. decembra 2010 i vec mi se pojavio problem, na kom.tabli se upalio signal za akumulator i kada ga upalim svetla rade kao da ih nekim reostatom pojacavam i smanjujem ujedno i broj obrtaja seta za oko 100/150,akumulator je nov .Sta dalje da li je alternator ,remenica,regler...ili nesto 5.Hvala unapred i da dodam izmereno unimerom struja punjenja akumulatota je od11.8v do 13.2v na oko800 obrtaja posto i oni variraju
  • nnad
    CBC Veteran
    • 16.01.2008
    • 171
    • pancevo

Re: Alternator ili ...

struja punjenja bi trebalo da bude oko 14v cak i do 14.5v u leru tako da sigurno imas problem sa punjenjm struje. sve sto mozes sam probaj recimo skini regler pa pregledaj cetkice, on bi trebalo lako da se skida, jedino ne znam kakav je prilaz na laguni

Comment

• vujke
      Admin
      • 29.09.2004
      • 1673
      • Mladenovac
      • Daewoo Lanos 1.5SX

Re: Alternator ili ...

Da krenemo od kako kazete struje tj. napona, posto se u voltima (V) izrazava napon
      Napon punjenja bi na 2000rpm-3000rpm trebalo da iznosi do 14.5V i ne sme da ide preko toga ni pri vecim obrtajima, mala odstupanja su moguca ali je 15V krajnja granica, donja granica je >13.5V, sve drugacije ukazuje na neku neispravnost.
      U konkretnom slucaju bih sumnjao na diodni blok, u svakom slucaju vreme je da hitno posetis autoelektricara.
      while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

Working...
      X