Senzor temperature motora kod Opel Kadeta 1.6i

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ad26ki
    CBC Član
    • 22.12.2010
    • 66
    • Subotica

Senzor temperature motora kod Opel Kadeta 1.6i

Taj senzor nije povezan nikako ,uopste nema konektora za njega niti zica da su pokidane ,bas nista nisam nasao a vise puta sam gledao .Svi kablovi idu u jednom debljem buziru pa se iz njega granaju tanji i sve tako do krajnjih prikljucaka.A za taj senzor nigde nikakvog prikljucka.Senzor je uvrnut ispod razdelnika paljenja.Konektor sa zicama za njega mogu da nabavim ali ne znam gde da povezem zice.Dali to mogu da resim uz vasu pomoc ili mi negine auto-elektricar?Unapred hvala na pomoci!
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Re: Senzor temperature motora kod Opel Kadeta 1.6i

Senzor temp.se nalazi na usisnoj grani.Sta li je to ispod razvodnika,koliko mi je poznato,nista

Comment

• ad26ki
      CBC Član
      • 22.12.2010
      • 66
      • Subotica

Ja sam tako informisan da je taj senzor na usisnoj grani samo za pokazivac temperature motora na instrument tabli a ovo ispod razdelnika paljenja da je senzor temperature motora koji koristi ECU.E sad ako gresim nemojte mi zameriti,bolje pitatati nego skitati!

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Kad ti već odgovore onda pročitaj i prihvati da je razvodnik a ne razdelnik paljenja, drugo nema godine auta, možda je bitno a treće, nema slike. Obzirom na poznavanje terminologije bila bi više od pomoći nego tvoje pitanje da dobiješ neki smislen odgovor.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ad26ki
          CBC Član
          • 22.12.2010
          • 66
          • Subotica

Izvinjavam se promaklo mi godiste.U pitanju je '91 godiste C16NZ motor a slike mogu sutra postaviti.

Comment

• ad26ki
            CBC Član
            • 22.12.2010
            • 66
            • Subotica

Evo ,kako sam obecao stavljam slike!Radi se o delu koji je zaokruzen crvenim.

Na samom delu ima nekih natpisa i to :zokruzeno crvenim 7C27 a zokruzeno plavim 1508

I jos jednom ponavljam da na elektro-instalaciji nigde nema traga o prikljucku na taj deo,znaci ni slobodan dzek niti odseceni kablovi,nista!Da li smatrate mozda da je prilikom neke vece popravke zamenjena instalacija od nekog drugog modela koji nema izvod za taj senzor? Da jos dodam da sam saznao da je motor menjan u ovom autu,kad sta kako ,ne znam detalje.Dalje,u motornom delu,na karoseriji se vidi da ima delova od drugih auta ovog modela,tacnije druge su boje delovi limarije.A uz sve ovo se na nekim mestima vidi da je instalacija krpljena,preradjivana.To je sve cega sam se setio od informacija ,ako sam nesto izostavio ili zaboravio,recite pa cu dopisati.Unapred hvala na pomoci.

Comment

• banekg
              CBC Senator XXL
              • 06.09.2010
              • 1274
              • Nis
              • Toyota Carina e 2.0

Da li imas kazaljku na inst. tabli za temperaturu i da li je u funkciji?
              Long Live CBC!!!

Comment

• TECA
                CBC Senator XXL
                • 14.10.2007
                • 2355
                • Oz

Najverovatnije da je neko nesto tu prepravljao.Standardno,tu ne ide nikakav senzor.Proveri da li nesto slicno imas na usisnoj grani.

Comment

• ad26ki
                  CBC Član
                  • 22.12.2010
                  • 66
                  • Subotica

@banekg imam kazaljku i u funkciji je!
                  @teca ima takvo slicno i na usisnoij grani! Evo i slike!

Neko mi je jednom rekao da je to senzor temperature motora za ECU,sto i ne mora da je tako.Zato vas pitam za misljenje i pomoc.U sustini motor dobro pali i dobro i radi ,jedino sto ja volim da je kod auta sve u redu i na svom mestu.

Comment

• TECA
                    CBC Senator XXL
                    • 14.10.2007
                    • 2355
                    • Oz

Da to je sezor temperature za ECU.Ono ispod razvodnika nije nista!

Comment

• Boki Ar
                      CBC Senator XXL
                      • 11.11.2004
                      • 2827
                      • Aranđelovac
                      • Vektra

Na slici iznad JESTE senzor temperature. Na prve dve slike je nešto naknadno ugrađeno, slažem se sa TECA-om, to ne treba da bude tu ali ako Tebi ne smeta neka ga. Reklo bi se da je to neki pokušaj ili možda služi samo kao čep. Inače, tu je vodeni prostor.

Poz
                      BP

Comment

Working...
                      X