Punjenje akumulatora bez održavanja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Punjenje akumulatora bez održavanja

I ovaj na slici je Exide. Smatrao sam da sam proces sulfatizacije nekako remeti "povratak" u prethodnu boju.
    Hvala na dobrom savetu!Promeniću punjač.

in ONE of its six cells.
    Možda je ovde problem

To magično oko u stvari meri specifičnu gustinu elektrolita pa ako je elektrolit ravnomerne gustine i akumulator napunjen, bude zeleno.
    Ili ovde?

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

da ta kuglica je u toj jednoj celiji u koju gleda "magicno oko" ,ako moze da se otvori i da se vidi nivo,ne bi bilo lose..
      bez odrzavanja ali sa dolivanjem
      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

Izgleda da mu je ćoravo oko
        Pribaviću punjač koji ima funkciju regeneracije,proveriću nivo i gustinu elektrolita...a onda,ako ne dobije boju i novi garantni list...hm...šaljem ga na otpad

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

6 godina ni za Exide nije malo, uskoro ćeš kanda u Ninex...
          Ja svoj auto vozim na 5 ćelija, BH je čudo, 11v neopterećen, a stilo pali..
          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Stratos
            CBC Senator XXL
            • 10.09.2008
            • 2594
            • Novi Sad

Htedoh da ga menjam pre dve zime...ali me je čikica iz Ćirila i Metodija odgovorio. Sad ga cedim da vidim do kada će Tvrdoglaviji je od mene
            Inače novi me čeka u Andreji u Temerinu Opet Exide...

Što se punjenja i desulfatora tiče,evo da podelimo:

Desulfator Forex 12V 5A
            ( Forex )
            Cena: DIN 36,934.00 (uključen PDV)

Pitajte nas o ovom proizvodu

Proizvođač: Forex, Mađarska

Napon napon : 15 - 18V

Struja punjenja: 1 - 5A

Pogodan je za obnavljanje starih koriscenih akumulator.

Prvenstveno namenjeno za punjenje duboko ispražnjenih i sulfatiziranih akumulatora.

U slučaju mehaničkog oštećenja akumulatora (kratki spoj ili prekid) uređaj nije efektivan!

Pomocu el. desulfatora obnavlja se odnosno produžava vek trajanja i startna snaga akumulatora.

Servisni ciklus:

Akumulatori se naročito pre zime jedino sa DESULFATOROM mogu u potpunosti napuniti.

Znatno se poboljšava rad akumulatora pri niskim temperaturama, siguran start motora i samim time bezbrižnija

vožnja tokom zime. U bilo kojem bolje opremljenom servisu moguce je meriti karakteristike akum. pre i

posle upotrebe DESULFATORA tako da se svako može uveriti u prednosti redovnog korišćenja .

Kod najveceg dela starih i slabih akum. je moguca potpuna regeneracija, a rezultat se može lako izmeriti!

Rezultat:

- veći kapacitet

- povećana struja pri hladnom startu

- gustina kiselina je veca

- veci napon

- produženi životni vek akumulatora

Comment

• ragazzoni
              CBC Senator XXL
              • 24.02.2009
              • 774
              • Obrenovac i okolina
              • Opel Omega 2.0i-16v

Molim vas za jedan savet. Imam Vartu blue 62Ah, staru 5 meseci. Vrtim se u krug sa serviserima, a evo i zašto-napon posle vožnje na autu u roku od jednog sata opadne na 12.1v, do ujutru je na 11.8v bilo sa klemama ili bez njih. Pod opterećenjem od 300A padne na 7,8v!!
              Punjenje na autu je konstantno 14.1v sa i bez opterećenja. Akomulator testiran BOSCH BAT 121 testerom, kapacitet je 65% i piše uvek DOPUNITI, čak i posle skidanja sa ispravljača kada za kratko vreme napon sa preko 13v padne na 12.1. Serviseri me vrte u krug po njima je ispravan. Auto jako teško pali ujutru, a naročito posle par dana stajanja. Očigledno je akomulator u problemu, šta dalje*?????
              ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
              Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• comi 1342
                Moderator
                • 28.09.2005
                • 1126
                • NS
                • Giulietta ,PUG 106,

Očigledno, velika struja samopražnjenja. Pokušaj da ubediš servisere da oni napune aku, pravilno po njihovom, nek ostane kod njih, pa da probate upaliti auto posle 4 dana, recimo... Postoji neki metod da se meri ili računa ta struja samopražnjenja, ali njih boli uvo, a pitanje da li i znaju o nešto o tome... Kod starijih akua samopražnjenje ide obično preko mulja koji otpadne sa ploča na dno, a kod noovijih od nekog kontakta između ploča. Komad rešetke pravi kontakt, ili je cela kriva, preduboko pražnjenje, prepunjavanje ili prebrzo punjenje, i naravno, fabrička greška su mogući uzroci. Umačeš pipalicu od voltmetra u elektrolit pd ćelije, pa nađeš koja je u problemu, najmanji napon, naravno. Može se pokušati eventualno otkinuti neki komad koji kontaktira između ploča, ako ga uočiš...
                Ako vredi truda... Veliki oprez u radu sa kiselinom, i izbegavanju kratkih spojeva. Da, i oni ponekad znaju dareše problem, pregori to što pravi problem...
                Stratose, to sam pravio pre 10 godina, sveta vodica na mrtvaca...
                "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• misar
                  CBC Član
                  • 20.10.2007
                  • 62
                  • Novi Sad
                  • Fiat Bravo 1.8GT

Originally posted by Stratos
                  .
                  Desulfator Forex 12V 5A
                  ( Forex )
                  Cena: DIN 36,934.00 (uključen PDV)
                  .
                  Pa sad, ako imaš samo taj jedan akumulator, čini mi se malo skupo. Ja sam moj punjač platio ~9.400,00 din.
                  Što je takođe mnogo za punjač ali mi se već drugi put desilo sa tim akumulatorom da sam ga totalno ispraznio pa zbog toga.

Inače, na ulazu u Veternik, sa leve strane kada se ide iz NS i posle benzinske pumpe imaš servis za Exide akumulatore, REMAX. Možda ti se više isplati da odneseš akumulator kod njih.

Comment

• Stratos
                    CBC Senator XXL
                    • 10.09.2008
                    • 2594
                    • Novi Sad

Nisam hteo da ističem cenu,potkralo mi se na brzinu
                    Namera mi je bila da podelimo nekakvo objašnjenje o desulfatoru,kako naš drug reče
                    sveta vodica na mrtvaca...
                    Hvala za navigaciju za Remax!

Comment

• kristina990
                      Banovan
                      • 13.04.2009
                      • 1066
                      • Srbija

nakon ove zime i muke s akumulatorom planiram da kupim jedan C TEK punjač, cca 65 evra...vrši desulfatizaciju, puni u više faza...
                      ...zapravo osnovni problem kod dosta akumulatora je da su dugo stajali i već u prodavnici bili delimično sulfatizovani,jedan ovakav uređaj nije ni preterano skup ako znamo da obični punjači einhell i sl. made in china koštaju 2,500-3000 din...
                      Code:
                      [url]http://www.skutercentar.rs/catalog/punjaci/ctek---punjaci/ctek-multi-xs-4003-12v-new.html[/url]

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

Code:
                        http://www.skutercentar.rs//catalog/punjaci/

Comment

• kristina990
                          Banovan
                          • 13.04.2009
                          • 1066
                          • Srbija

malo objašnjenje za gornju cenu...ova cena od 65 evra,tačnije 470 kuna je u hrvatskoj bez PDVa...

Comment

• kristina990
                            Banovan
                            • 13.04.2009
                            • 1066
                            • Srbija

...lepo je imati jednu takvu spravicu,ali kad se malo bolje razmisli jeftinije je akumulator odneti u servis,pogotovo ovlašćeni za black horse,pravi su majstori za oživljavanje i popravak akumulatora u garanciji,da li bi hteli da to svoje znanje primene na akumulatore van garancije veliko je pitanje jer svi imaju prodaju akumulatora i interes im je da prodaju novi...inače servis akumulatora ne bi trebao da košta više od 500 din...

Comment

• Stratos
                              CBC Senator XXL
                              • 10.09.2008
                              • 2594
                              • Novi Sad

pravi su majstori za oživljavanje i popravak akumulatora u garanciji,da li bi hteli da to svoje znanje primene na akumulatore van garancije veliko je pitanje

Zvuči kao da su sekta,ti majstori za akumulatore

Comment

• zoranbg
                                CBC Senator XXL
                                • 23.03.2005
                                • 4098
                                • Rooster's Hill , Beog
                                • Grande Punto 1.2

@Kristina990 , jesi ga nosio ponovo da ga pune-formiraju ?
                                koliko ti sad pokazuje napon u mirovanju ? ..ili zadovoljan..onako

Comment

Working...
                                X