Punto MK2 - Ugradnja daljinskog TypeR

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Don_jaman
    CBC Početnik
    • 02.04.2010
    • 8
    • BiH

Punto MK2 - Ugradnja daljinskog TypeR

Pozdrav svima,

Kupio sam jucer daljinsko zaključavanje sa alarmom, ali šema mi je na rumunjskom.
    Pa ako mi možete pomoći koje žice da spajam gdje i kako da ih nađem.
    Znam da fiati idu na negativno okidanje, to mi je jasno, ali eto da ne bih nesto spalio volio bi da mi neko pomogne oko ugradnje ovoga.

• banekg
    CBC Senator XXL
    • 06.09.2010
    • 1274
    • Nis
    • Toyota Carina e 2.0

Re: Punto MK2 - Ugradnja daljinskog TypeR

Bas kao na slici, ispod koje je br.15. Dakle ove dve zice sa makazicama eliminisite, druge dve sto pored njih pise pol negativ, vezite na masu zajedno, i preostale dve su izlazi, tj. okidaci za Vasu CB. Onaj drugi, veci konektor, Vam je jasno - struja, masa, sirena, zmigavci, okidaci alarma...ako nije jasno, pitajte dacu Vam opis toga, ali rumunski ne znam, tako da ce opis biti - ona zica, ova zica itd.

Levo, dole pored volana, se nalaze konektori za fabricku CB, morate naci dve zice koje okidaju fabricku CB, (boje Vam ne mogu reci, jer je odlika Fiata, da nigde, nije, nista, isto kad su boje zica u pitanju), uzmite glinericu, neka neko otkljucava i zakljucava vrata, a vi trazite koje dve zice naizmenicno daju struju i masu, prilikom zakljucavanja i otkljucavanja. Zice su malo deblje. Kada ih pronadjete, na njih se samo dodaju ove dve koje su izlazi iz novokupljenog alarma, znaci nista ne secete, da bi vam ostala CB na kljuc.
    Ako imate specijalna klesta, i gde da nabavite buksnice za vas konektor, to se moze uraditi vrlo pedantno, u suprotnom, odgolite te dve zice, na njih aplicirate nove dve, i to sve lepo izolujte.
    Long Live CBC!!!

Comment

• miskovolvo
      CBC Veteran
      • 22.02.2010
      • 171
      • Aleksinac

Ili ti je mozda lakse da zakacis stipaljku glinerice na masu i da bockas instalaciju,jer kao sto si i sam napisao okida preko mase,pa ces mu na ovaj nacin simulirati impuls,inace semu instalacije za CB imas u programaima koji su prateci softver za popravku auta,a ako si malo namajstoricav nebi trebalo da ti bude problem,veca muka ce ti biti da nadjes migavce i resetne prekidace od vrata jer ces morati da ih vezes preko dioda posto idu posebno,puno srece

Comment

Možda ovo pomogne:
        At the bottom of the fuse box is a 40pin connector. In this, you will find:
        White and green wire, this is your LOCK wire. pin 34
        Blue and purple wire, this is your UNLOCK wire. pin 24
        Also in the 40 pin connector at the bottom of the fuse box, are a pink wire pin 3, and a pink and white wire pin 12. These are for your indicators and can be connected to your RCL control box so that they flash when you lock/unlock the car.

Ne mogu da zakačim sliku dok sam na poslu, ali ne možeš da promašiš to ti je veliki konektor u donjem levom uglu kutije sa osiguračima.

Comment

• Don_jaman
          CBC Početnik
          • 02.04.2010
          • 8
          • BiH

Ugradio sam kako ste i rekli. Skinuo sam konektor sa vrata i zicom koju sam spojio na masu sam nasao kljucanje i otkljucavanje. To su ove zeleno/ bijela i ljubicasto/plava. Zice sam presjekao unutra u autu i spojio ove sa daljinskog kljucanja. Rozu zicu sam spojio na svirenu, crvenu na stalni +, crnu i dvije zute sa manjeg konektora na masu, smeđe na žmigavce (žice sam uzeo ispod praga), te ovu predzadnju bijelu na vecem konektoru sam spojio na ignition, tako da se alarm ugasi kada upalim auto. Onu blokadu motora nisam stavljao, jer je neki kineski alarm i ne bih da me zeza kasnije.

Hvala vam svima na pomoci.

Comment

Working...
          X