ABS se ugasi na 110km/h

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Lazar
    CBC Član
    • 18.03.2010
    • 35
    • Novi Sad
    • Ne

ABS se ugasi na 110km/h

Pozdrav svima, ima problem sa ABS-om.

Gasi mi se ABS kad predjem 110,120 km/h. Odnoso upali se lampica (na display-u) da nije uredu ABS i ESP, kada pritisnem kocnicu (naravno na manjoj brzini dok su lampice upaljena) vidim da tockovi blokiraju i da ABS ne radi svoj posao. Kada ugasim auto sve je ok dok ponovo ne dodjem do iste brzine. Na manjim brzinama mi se to ne desava.

Kada se prikopca na kompjuter nikakvu gresku ne prijavljuje, cak i kada je kompjuter prikopcan u trenutku kad se ABS iskljuci u toku voznje.
    Svi senzoti uredno pokazuju istu brzinu kretanja svih tockova.

Auto je AUDI 1.9 tdi, 200god. Inace bio je automatik i prebacen je na manuelni menjac i to mi se desava od kad sam ubacio manuelni.

Majstor br 1 (koji je radio prebacivanje)
    U sustini nema predstavu sta je problem, sumnja na centralnu jedinicu za ABS.

Majstor br 2. Me je odmah pitao da li sam menjao homokineticki zglob, (sto jesam neposredno pre intervencije na menjacu) i tvrdi da se desava da nazubljeni prsten sa koga senzor ocitava brzinu na tocku pri vracanju ne legne dobro na osovinu i da to malo odstupanje na velikim brzinama centrala ABS tumaci kao problem i gasi ABS.

Da li je neko imao slican problem? Ili bi mogao da mi da neki pametan savet sta da uradim.
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: ABS se ugasi na 110km/h

Da upali ABS a da nema gresku ne biva......idi u 3 servis sta da ti kazem...
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Lazar
      CBC Član
      • 18.03.2010
      • 35
      • Novi Sad
      • Ne

To je i najveci problem sto ne prijavljuje nikakvu gresku na racunaru.

Jedino sto kad se to desi, i naknadno se prikopca dijagnostika ( a lampica se ugasila) kad se odabere mod za dijagnostiku ABS pale se lampice za ABS i ESP na instrumet tabli i pojavljuje se ono crveno upozorenje na displayu i cuje se zvucni signal upozorenja a na dijagnostici se ne pokazuje nikakva greska.

Nameravam da obidjem jos par majstora, ali malo da se informise da me bas ne setaju bez veze.

Comment

• RANK
        CBC Senator XXL
        • 28.02.2007
        • 1635
        • Beograd
        • FIAT MAREA WEEKEND 1

Razlicita potrosenost guma moze da stvara takve probleme, ili prosto, precnici guma se razlikuju i ABS ECU to vidi kao konstantnu razliku u brzini okretanja tockova pa zato smatra da je posredi neispravnost.
        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

Ne biva. Programer je taj faktor uzeo u obzir. Biva samo sa različitim dimenzijama guma.

Comment

• RANK
            CBC Senator XXL
            • 28.02.2007
            • 1635
            • Beograd
            • FIAT MAREA WEEKEND 1

Nista ga ne kosta da proveri... Moj prijatelj je imao takav problem, ista dimenzija guma, ali razliciti proizvodjaci napred i nazad, kao i potrosene napred a nove nazad i problem. Doduse bio je u pitanju BMW M3 iz 97-98-e.

Comment

• Stratos
              CBC Senator XXL
              • 10.09.2008
              • 2594
              • Novi Sad

Ne košta ako proverava sam a ako ne...
              Šalim se. Naravno da treba da proveri sve opcije.

Comment

• Lazar
                CBC Član
                • 18.03.2010
                • 35
                • Novi Sad
                • Ne

Gume su istih dimezija i nisu presle ni 10 hiljada, nemaju ni godinu dana (proizvodnja je jun prosle godine).

Danas sam proverio pritiske u gumama malo su se razlikovali, pa sam doduvao i ispustio vazduh da bude pod konac jednako. Provericu sutra da li ima to veze, ne verujem jer ovo mi se vec duze vreme desava, ali da eliminisem jednu po jednu stvar.
                Posle ovoga planiram da odem kod majstora da proveri senzore i pristenove ako su prljavi i da ih ocisti, pa da vidim onda sta ce biti.

Ako i ovo ne resi stvar onda ne znam sta dalje, majstor 3 ....

Comment

• RANK
                  CBC Senator XXL
                  • 28.02.2007
                  • 1635
                  • Beograd
                  • FIAT MAREA WEEKEND 1

Steta...

Comment

• Lazar
                    CBC Član
                    • 18.03.2010
                    • 35
                    • Novi Sad
                    • Ne

Hvala svima na predlozima, ali moram da nadjem novog majstora.
                    Majstor br 1 je odustao i ne zna kako da resi problem. Poslao me je kod elektricara u Sremskoj Kamenici decko se zove Velibor - Elektronix, da li je neko cuo za njega?
                    Da li neko ima predlog za dobrog elektricara u NS i okolini?

Comment

• Stratos
                      CBC Senator XXL
                      • 10.09.2008
                      • 2594
                      • Novi Sad

Preporuke za Velibora.

Comment

• Lazar
                        CBC Član
                        • 18.03.2010
                        • 35
                        • Novi Sad
                        • Ne

Resen je problem sa ABS-om. Problem je bio sa senzorom koji se izvukao iz lezista (ovaj model Audija nema neki granicnik za senzor kojim ce se pricvrstiti) i bio skoro santimetar dalje od polozaja gde bi trebalo da bude.

Hvala svima na savetima i predlozima, Velibor je odradio posao (mislim da je skup ali resio je problem).

Zamolio bih sve koji citaju ovaj post da daju komentar na naredne redove koje cu napisati:

Izuzetno sam razocaran majstorom broj 1, ne mogu da shvatim,razumem da neko tri puta proverava sta je problem kaci dijagnostiku i nikad ne vidi gde je problem a Velibor stavio istu tu dijagnostiku i odmah video do kog je tocka problem. Ne shvatljivo mi je da neko ko se razume, ko je majstor nije proverio senzor, kako je moguce da neko "proverava sve" a da ne proveri sam senzor?

A vrhunac svega je kad je majstor br 1 uzeo auto da proveri "SVE JOS JEDNOM" kaze skinuce sve tockove i proveriti svaki senzor i prsten, a kad sam uzeo auto kaze sve u redi, samo ne znam kako je skinuo tockove kad je sigurnosni sraf za tockove ostao kod mene...........

Comment

• Stratos
                          CBC Senator XXL
                          • 10.09.2008
                          • 2594
                          • Novi Sad

Reklamiraš majstora br.1 ?
                          Korektno je ako ti majstor br.1 nije naplatio svoje znanje i trud.
                          Normalno je da niko ne ume sve,a ponekad je moguć i loš dan...

Comment

• Gavra
                            CBC Senator XXL
                            • 06.03.2008
                            • 2031
                            • Beograd

Originally posted by Lazar
                            Izuzetno sam razocaran majstorom broj 1, ne mogu da shvatim,razumem da neko tri puta proverava sta je problem kaci dijagnostiku i nikad ne vidi gde je problem a Velibor stavio istu tu dijagnostiku i odmah video do kog je tocka problem. Ne shvatljivo mi je da neko ko se razume, ko je majstor nije proverio senzor, kako je moguce da neko "proverava sve" a da ne proveri sam senzor?
                            Nije majstor nego neki priuceni domar verovatno koji je za 80e kupio neki klon od skenera i prica svima da radi dijagnostiku za 10e. Ni sam ne zna kako radi ABS a kamoli da ga ispita.

Velibor je prikopcao nesto sto nije klon(mozda i jeste) ali je platio skolu kako se koristi . Zato je i skup jer resava problem. Jel sad jasnije?
                            Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Lazar
                              CBC Član
                              • 18.03.2010
                              • 35
                              • Novi Sad
                              • Ne

Lomim se vec par dana da shvatim i razumem majstora br1 a da ne napisem ovde nesto ne prikladno.
                              Stratos, Gavro, evo detalja pa ce svima mozda biti jasnije (unapred se izvinjavam na duzini ali ja se sa ovim borim od novembra):

1. Kad mi se desio kvar na menjacu, majstor br1 dijagnostifikovao kvar kaze da mu treba remont (ali ne znamo sta tacno). Auto ostao kod njega na placu dok ja ne vidim sta cu da radim (popravljam ili prebacujem na manuelni). Ali majstor lepo skinuo menjac i rastavio ga BEZ moje dozvole. I kaze skidanje menjaca 100e ako ja radim uracunacuti u cenu rada ako nosis kod drugog majstora meni 100e!!!!!!!!!!
                              2. Naplatio je najskuplju uslugu prebacivanja automatskog menjaca na manuelni u srbiji.
                              3. Trazio mi on delove za manuelni menjac kaze samo menjac 400e a svi delovi zajedno od 700e pa navise. Ne bilo mi mrsko ja orenem Halo oglase i nadjem menjac za 150e, komplet delovi si bilo od 550 do 750 a za neke je cena bila sa ugradnjom.
                              PA MALO LI JE USETI PARE ZA USLUGU VEC TREBA I DA DELOVIMA.
                              4. Kad sam dovezao auto nema problema da stoji koliko god treba dok ja ne nedjem delove, a kad je trebalo da naplati onda onda se nije moglo cekati 5 dana da se ja vratim sa puta.
                              5. Kad je auto uziman od njega kaze on fali vode, ok. Kad posle dan pali se lampica za ulje fali ulja. Ako je auto stajao dva meseca kod tebe i ti si proveravao vodu kako da ne proveris koliko ima i ulja.
                              6. E onda pocinje agonije ABS pravi problem 5 puta sam isao kod njega da vidi sta je problem svaki put je kao PREGLEDAO SVE, kacio dijagnostiku i kad se nista nije videlo. A Velibor zakacio komp i odmah mu se pokazala greska. Kako neko moze da 5 puta ima los dan.
                              7. Svaki put pitam kad da mu dovezem auto kaze odmah ujutro u 9, ali saki put auto je bio na dizalici u 16h kad ja sa posla dodjem kod njega. PA JEL TESKO NAZVATI (POTROSITI KOJI DINAR KREDITA) KAZATI PRIJATELJU ISKRSLO NESTO NISMO ZAVRSILI AUTO JEL MOZES SUTRA DA DODJES PO NJEGA!!!!!!!!!!!!
                              8. Uzeo je pare za prebacivanje, prodao mi je delove od automatskog menjaca (ja nisam mogao on covek prodao svaka cast, a i tu se ugradio) i onda mi na kraju kaze ja sam na tebi zaradio SAMO 150e!!!!!!!!!!!
                              9. I naravno vrhunac kad sam poslednji put bio kod njega da proveri sve pre odlaska kod Velibora kaze sve ce tockove SKINUTI i proveriti sve tockove, prstenove, senzore. Dodjem ja po auto kaze sve je pregledo i SVE JE UREDU. A nastavak za odvrtanje sigurnosnih srafova kod mene u dzepu. KAKO SI SKINUO tockove, kaze sa kljestima!!!!!!!!!!!!! (da nekazem da je svaki put me njegov pomocnik zvao do tada da me pita gde je taj nastavak ali eto ovaj put mu je bilo lakse da koristi kljesta!!!)
                              I kako si sve pregledao, sta si gledao kad nisi video da se senzor izvukao, a to je za moj auto stalni problem jer nema granicnika za senzor.

Molim Vas da mi kazete da li ja negde gresim mozda?

Comment

Working...
                              X