Gubi struju, nepuni akumulator, alternator u redu.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mb12
    CBC Senator XXL
    • 06.11.2006
    • 640
    • Vrbas
    • Mazda 626 2.0 TD

Gubi struju, nepuni akumulator, alternator u redu.

Pozdrav ljudi,

Otkako sam fasovao vlagu na kontaktima, nemam mira sa autom. Još tada, pre 3-4 nedeljem kada sam fasovao vlagu na kontakima ( prikazivalo da nema ulja u motoru, i da ventilator hladnjaka se palio sa davanjem kontakta, ali sve uspešno rešeno sa fenom i sušenjem ) nemam mira sa kolima. U pitanju je Astra f, c16nz motor. Posle toga, sam imao malu igranku. Tj, jedva upalio motor i krenuo, i posle 1 km vošnje, auto počeo da trza kao da nema benzina i jednostavno se ugasio. Nije hteo a zavergla, nikakav zvuk na obrtanje ključa nije davao. Centralna nije radila. Znači, prazan akumulator.

Ok, odšlepam auto kući, i lik koji me je došlepao, malo se nešto razume u mehaniku i elektriku, pa reko, ajd da ga pogleda. Naravn, akumulator prazan, stavljen na punjenje pola sata, i posle toga upalio ko mina. Trebam napomenuti, da je tom prilikom proverio i kontakt kablova koji vodi prema bombini, ( koji je prošli majstor pri fasovanju vlage skidao ) i vratio ga.

Juče otišao do autoelektričara u Vrbasu ( Bendix, čisto radi orijentcije za Vrbašane i iz okoline ) i proverio alternator, i reče da je sa njim sve u redu, ali da negde gubi struju , pa samim tim i nepuni akumulator. Čovek nije imao više vremena, i reče da se dogovrimo u narednih par dana da dođem, jer je preopterećen sa poslom. Do tada, da dopunjavam aku i da se neupućujem da dalji put.

Šta vi mislite, onako okvirno, šta je po sredi?

Pozdrav!
  • kristina990
    Banovan
    • 13.04.2009
    • 1066
    • Srbija

Re: Gubi struju, nepuni akumulator, alternator u redu.

...mislim da ne može ni približno toliko izgubiti struje koliko ispravan alternator može puniti...isti problem imao na jednim kolima, bila potrošena jedna četkica na alternatoru...alternator ti ne puni sigurno jer imaš problem dok voziš...ja bi za početak promenio majstora...

Comment

• Zloca
      CBC Senator XXL
      • 21.12.2005
      • 510
      • Novi Sad
      • Astra bertone turbo

I meni je cudan malo taj majstor. Prvo, ne verujem da moze da ti se ugasi u voznji zbog praznog akumulatora, cak sam prisustvovao sceni kada je zbog nedostatka kablova skidan akumulator sa jednog auta da bi se upalio drugi, i onda su vratili akumulator a onaj auto je i dalje normalno radio bez akumulatora.
      Druga stvar, napisao si da je majstor rekao da je sa njim sve u redu, ali da negde gubi struju , pa samim tim i nepuni akumulator . Sto kaze kristina990 ne moze toliko da izgubi struju pa taman da sijas k'o bozicna jelka! Znaci, alternator puni, radi svoj posao, a da li negde gubi struju, da li je zalepio neki relej i slicno lako se izmeri, a ne moze dosta da gubi struju a da se ne primeti. Lupam, ako je crkao relej pa neka pumpa radi i kad parkiras auto, cuo bi da se nesto desava.
      MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• banekg
        CBC Senator XXL
        • 06.09.2010
        • 1274
        • Nis
        • Toyota Carina e 2.0

Prvo, ne verujem da moze da ti se ugasi u voznji zbog praznog akumulatora
        ...samo dopuna zbog tacnosti napisanog - postoje automobili koji ce se ugasiti zbog slabog akumulatora, i ne mogu da rade bez akumulatora...
        Long Live CBC!!!

Comment

• kristina990
          Banovan
          • 13.04.2009
          • 1066
          • Srbija

i NE SME da radi bez akumulatora...

Comment

• mb12
            CBC Senator XXL
            • 06.11.2006
            • 640
            • Vrbas
            • Mazda 626 2.0 TD

Da li je moguće da me majstor zavlači?

Da li je moguće, da je prošli majstor pri fasovanju vlage, pri vraćanju kontakta kabela od bombine, neisprvano ga vratio, tj nedovojno ga utakao i zavrnuo, te kada mi se desilo sve ovo, i kada mi je lik koji me došlepao, vrati ga lepo na mesto? Obzirom da dan pre toga dva puta po paljenju, tj davanju kontakta nije zasvetlila lampica akumulatora ( sada pri svakom davanju kontaktu svetli )

Sve jedno, idem do drugog majstora danas, pa ćemo videti da li me je ovaj prošli zavlačio.

Comment

• Dauphin
              CBC Član
              • 23.04.2011
              • 21
              • Beograd

Originally posted by banekg
              Prvo, ne verujem da moze da ti se ugasi u voznji zbog praznog akumulatora
              ...samo dopuna zbog tacnosti napisanog - postoje automobili koji ce se ugasiti zbog slabog akumulatora, i ne mogu da rade bez akumulatora...
              itekako postoje.. cak i nisu novije generacije..
              Captain Slow

Comment

• dieselman
                CBC Senator XXL
                • 14.11.2005
                • 833
                • tt

...sto se ovog majstora tice,ne zavlaci te sigurno,znam coveka vise od 20 godina,nije takav...ali nije nemoguce da je omasio problem.

Comment

Working...
                X