Fiat Tempra radio antena - problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • komica
    CBC Početnik
    • 15.11.2009
    • 5
    • Beograd

Fiat Tempra radio antena - problem

Pošto mi neke radio stanice ne rade baš najbolje proverim antenu i prilikom pomeranja postolja spoljne antene desi se da sve bude OK.
    Ali to nije dovoljno, potrebno mi je sa unutrašnje strane da vidim gde gubi kontakt i to podesim.

Pokušao sam da nađem rešenje i preko neta i dugim posmatranjem donjeg dela antene kome ne mogu da priđem, ali bez uspeha.

Da li je moguće da sve treba da se skida da bi se došlo do tog !"#!$"#%% donjeg dela antene koga samo treba da pritegnem...

Hvala unapred.

Pozdrav,
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Nisi napisao o kakvoj anteni je reč, mesto gde je montirana, i kako to, da posmatraš postolje sa donje strane, a ne možeš da mu priđeš?

Pretpostavljam, da je reč o serijskoj (fabričkoj) ugradnji, na krovu do vetrobranskog stakla, te da se do nje dolazi skidanjem tapacirunga ("neba"). Obično je koaxijalni kabl zalemljen na papučice i učvršćen običnom maticom M8, ili većom. Treba, da je dostupno, cevastim ključem.

Comment

• komica
      CBC Početnik
      • 15.11.2009
      • 5
      • Beograd

Sređeno, očišćeni kontakti. Ali, nažalost sinoć su mi obili kola i odneli radio...

Comment

Working...
      X