Sony, radio kasetofon šušti povremeno

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

Sony, radio kasetofon šušti povremeno

Šušti dva dana pa jedan dan ne. šušti na svim stanicama kao da je loš prijem , a iste te stanice kada ne zeza ,odličan je prijem i čist zvuk . kada je u fazi šuštanja ,ako tražim stanice slabo šta nadje.
    gledao sam konketor antetne i dzek deluje sve u redu , u pitanju je sony radio-cass sa skidajucom plocicom.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Da li si pokušao, kad je u fazi šuštanja, da ga resetuješ? Da li je sa CD plejerom? Ako je, kakva je reprodukcija sa CD-a?

Od kada te smetnje? Da li od početka ovih vrućina, koje mogu da izazovu takve poremećaje? Da li si pokušao, da promeniš talasno područje u toj fazi?

Očisti sve dostupne kontakte i proveri napajanje, a posebno masu, da nije popustio neki zavrtanj (matica).

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

radio-kasetofon je , kasetofon uvek normalno radi . ebiga nije yugo ,pa da mi je sve dostupno. ne znam kako cu da pridjem anteni na krovu a da ne cepam "nebo" ili da kopam gde mu izlaze zice za masu i +..
      ali videcu sutra.
      Da ,otprilike sa prvim vruicnama pre par nedelja ,ali bilo je i kad nisu vrucine.

mislim interesujeme ,da li je do radia , ili nekih spoljnih napajanja zica itd...
      ne menja mi se, i dosta je dobar , verovatno jedan od boljih radio-kasetofona marke sony.
      ja i onako samo radio slusam..

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Pošto kasetofon radi korektno, onda je problem u tjuneru, ili anteni. Antenu ćeš ispitati ako umesto antene ubodeš 1-2 m žice. Ustvari, kad izvadiš antenski kabel, morao bi da prestane šum, ako je uključen radio. Pošto se upravljačka pločica skida, tjuner je sa varicap diodama, veoma osetljivim na promenu napona, koja može biti izazvana slabim kontaktom zbog hladnog lema, ili oksidacije, bilo kog elementa u tom sklopu. Na to ukazuje činjenica, da se njegova funkcija nakon izvesnog vremena vraća. Kritični elementi su i trimer-kondenzatori u ulaznom kolu antene, kojima se podešava frekventni opseg tog kola, na najbolju osetljivost i dobit antene.

Nisi pisao, koje frekventne opsege ima radio osim UHF područja i šta se dešava nakon promene područja.

Comment

• Shazalakazoo
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2007
          • 545
          • Beograd

Da nemas slucajno ugradjene after market xenone?

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

nemam xenone.

ima normalno FM i ona dva jos na koja ne vata nista LW I MW valjda,nebitno ,zna se na koje mislim.

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Neki imaju i SW (short wave) u nekoliko podopsega (SW1,SW2...) Probaj na MW i pojačaj "do daske"! Ako je tjuner ispravan, mora da hvata nekoliko stanica, sigurno uz krčanje, ako je motor u radu, zbog loše blokade palenja. Ako ti radio ima neprekidno napajanje i sa ugašenim motorom, tog krčanja nema.

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

ma skinuo sam ga , da probam da prelemim nesto ?..da se zanimam pod klimom
                @Franjo sta mi savetujes da izlemim?

jedino sto nisam imao drugu antetnu da na licu mesta nabodem.

inace,da li zna neko kako se pristupa anteni na krovu kod Punta 2002 god ? ..jel moze negde od plafonskog svetla da se pridje?

u pitanju je sony xr-l500 ovaj :XR-L500_L500V_L500X_Ver1.1_ service.pdf

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Solidna makina! Trebao si da ubodeš samo neki metar obične (licnaste) PVC žice u antenski konektor. Ako radi, nije do uređaja, već do antene. Kad to utvrdiš, onda ideš dalje, da ne bi bez potrebe skidao antenu.

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Originally posted by zoranbg View Post
                    ma skinuo sam ga , da probam da prelemim nesto ?
                    @Franjo sta mi savetujes da izlemim?
                    Upravo se setih: često popusti spoj konektora antene sa ulaznim filterskim kolom, obično preko kondenzatora. Prelemi i konektor na antenskom kablu, jer i on zna da zeza stvar.

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

polako sa tim otvorenim plamenom. prekontrolisi najpre sve kontakte, istekaj sve, pregledaj, ocisti ako je nesto oksidiralo pa ustekaj sve nazad i oslusni kako radi pa onda vadi palmenobacac ako ima potrebe.
                      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Pregledao sam shemu i primetio, da je antena direktno spojena na main board i AM ulaz tjunera, a FM preko C1 18p. Upravo zbog toga, sam rekao, da probaš sa promenom frekventnog područja, jer je amplitudno modulisani (AM) deo u potpunosti odvojen od frekventno modulisanog (FM) dela, sve do niskofrekventnog (NF) dela.

Ako na MW/LW radi dobro, moguće je, da je u pitanju C1, slab kontakt usled oksidacije, pa ga treba prelemiti, ali pažljivo, zbog mogućeg oštećenja štampane veze i oštećenja kondenzatora usled pregrevanja. Mora se žica držati pincetom, ili špicangama, radi odvođenja dela toplote. Pretpostavljam, da nemaš "duvaljku".

Comment

• boban1982
                          CBC Senator XXL
                          • 14.03.2010
                          • 1106
                          • Batajnica
                          • SAXO VTS-BIC

Franjo,lepo si mu ti to objasnio,ali ako decko nije strucan,moze samo da napravi jos gore.A on izgleda nije jos utvrdio da li je antena ili radio u pitanju.Najprostije je kao sto si pomenuo,probati sa parcetom zice i sve ce mu se kazati...

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

e nije do antene probao sam , ce ga rasturam ovih dana ,pa cu slikam unutra .
                            hvala .

Comment

• zoranbg
                              CBC Senator XXL
                              • 23.03.2005
                              • 4098
                              • Rooster's Hill , Beog
                              • Grande Punto 1.2

Rasturio ga u sraf , izlemio svasta po njemu ,i opet isto .. susti , ili bolje receno ne vata stanice,a ikad nadjem rucno los prijem. i sum.

jel ima neko da to poravlja za sitne pare ?
                              ili jos neki savet mozda.

Comment

Working...
                              X