Da li vam se desilo ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Sasa.J
    CBC Član
    • 24.09.2005
    • 24
    • Vinkovci

Da li vam se desilo ?

Dakle ovako:
    Danas sam bio na kracem putu (100 km) i sve OK. Ostavim autu pred zgradom, odem u stan i vratim se za 10 min. Gurnem kljuc u bravu, prvi zub pokaze upali kilometre, drugi zub (trebao bi upaliti lampice ABS,Akumulator, Ulje....) - nista.Tereci zub Auto vergla, ali ne moze upaliti. Dakako na drugom zubu ne rade ni zmigavci, ni truba, ni ventilator.
    Probao vise puta gurnuti kljuc, pa rezervni ....nista.

Nakon bezuspjesne potrage za majstorima nakon nekih tri sata gurnuo kljuc i sve u redu. Auto dao kontakt, pali. Vozio se, palio gasio auto dvadesetak puta i sve je OK.

Sta se desilo ?

BMW 1,6i E36 1992g. 153 000 km
  • Darth Nihilus
    CBC Senator XXL
    • 13.04.2005
    • 417
    • Srbija, Paracin

Akumulator ili labave kleme? Proveri mase na autu.
    Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

Vergla sa labavim klemama? Daj Stex. Moguce da je negde neki los spoj pa dok je vruc motor . . Veoma je moguce isto da je bobina.

Comment

• Darth Nihilus
        CBC Senator XXL
        • 13.04.2005
        • 417
        • Srbija, Paracin

Verovo ti ili ne ja tako vozio keca jedno mesec dana. Čim je počelo hladnije vreme, više nije hteo da upali. Pritego sam kleme, + je bila strašno labava ui sve radi ko satić.
        Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• dranix
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 3079
          • Antwerpen/Belgium
          • Saab 9-3

Ma u redu je to Stex. Zar tebi teram da pricam da nema sanse da anlaser niti bilo sta povuce struju (koliko treba) kad su labave kleme. Covek kaze da vergla i nista sto je jako cudno ako bi bile kleme. Auto normalno treba da upali sve do nekih 9v sto se paljenja tice a to je vec zabranjena zona za akumulator. Buni me to sto je uspevao da vergla, to je sve. Mozda ipak vergla ali SPORO. To nije jasno receno. Priprema za zimu sto se tice elektrike nikada ne skodi. Tu kod Sase ima nekih relea koji se nisu ukljucili izgleda e sad zasto.

Comment

• dfast
            CBC Senator XXL
            • 26.05.2005
            • 1302
            • Hoofddorp NL /Bgd

Kontakt brava, na drugom polozaju ne daje struju na bobinu. Samo zameni ulozak kontakt brave da te ne bi opet zezalo. Ili direktno sa akumulatora dovedi struju bobini i kresnuce bez muke, ako te bude opet negde ostavio.

Comment

• dranix
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 3079
              • Antwerpen/Belgium
              • Saab 9-3

Eto, ima ko se razume u auto elektriku. Za ne daj boze treba uvek imati stipaljke i zicu ali to nisu normalne stvari za obicne ljude. Ipak, pomaze ako se zna sta se radi. Znanje je uvek spas.

Comment

• Sasa.J
                CBC Član
                • 24.09.2005
                • 24
                • Vinkovci

Akumulator je OK, kleme su zategnute.
                Nisam siguran da je bravica, jer upalio sam auto i ugasio, izvadio kljuc bar 50 puta nakon nemilog dogadjaja i sve je ok

Comment

• dranix
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 3079
                  • Antwerpen/Belgium
                  • Saab 9-3

Sasa,
                  Ja se jedino bojim da ne ostanes negde na putu satima cekajuci da se auto sam od sebe "popravi" a da se to vise ne desi kao sto je bilo do sada. Budi oprezan i prati detaljno sta se desava i pod kojim okolnostima. Cini se kao da temperatura igra neku ulogu u svemu tome. Moze da se desi da ti se preko zime to i ne desava. Prati...

Comment

Working...
                  X