Relej grejaca kod Kadeta 1.6D 1986.g.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milepn
    CBC Član
    • 10.02.2009
    • 49
    • Paracin

Relej grejaca kod Kadeta 1.6D 1986.g.

Crko mi je njegov original relej, koji i nije bio bas dobar. Lampicu je gasio nakon 4-5 sec a sam relej je caknuo-iskljucio grejace nakon 11-12 sec,pa sam morao dva,pa nekad i tri puta da ga grejem da bi upalio. Citao sam negde da je moguce ugraditi relej za grejace od Golfa dvojke 1.6D koji znatno duze drzi ukljucene grejace, pa molim za savet iskusnih: Da li je moguce ugraditi taj relej i da li su potebne neke prepravke oko povezivanja? ako nije moguce ugraditi taj Golfov relej,recite mi koji drugi da kupim a da mi drzi ukljucene grejace bar 30-tak sec. Unapred se zahvaljujem za svaki odgovor.

P.S.

Dosta mi je hitno!!!
    Uzivajte u zivotu,jer zivot nema reprizu.
  • milepn
    CBC Član
    • 10.02.2009
    • 49
    • Paracin

Zar stvarno niko nezna

Zar stvarno niko nezna i ili nece da mi odgovori

Comment

• comi 1342
      Moderator
      • 28.09.2005
      • 1126
      • NS
      • Giulietta ,PUG 106,

Ne znam kako izgleda kod 1.6, ja sam pravio za 1.5 motor, ali je suština u tome da ti kojima bi zamenio, od golfa 2, ne greju minut, koliko tebi treba, nego kraće. Mislim da oko minut greju tek ako im skineš žicu koja dolazi sa senzora temperature, jel' si to probao kod ovoga koji imaš ? Inače su ti od golfa odgovarajući, samo je veliki procenat loših, ni kad skupo platiš nije sigurno da će biti ispravan.
      Ja ne znam da li je neko pronašao način da ti 1.6 bolje pale, da ne postoji neki anlaser koji brže vrti, ovo sa beskrajnim grejanjem je loše rešenje, bila je davno tema, nisu dobro palili ni kao relativno novi motori.
      I, sve radiš na svoju odgovornost, struja je 50-ak ampera, moraju biti debele žice, nemoj da upališ nešto !
      To koliko ti ovaj orig. drži grejače uključene je OK, tako i treba, tebe verovatno muči nešto drugo, kompresija, pumpa, predpaljenje, ventili,...
      Last edited by comi 1342; 10.09.2011, 21:54.
      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• tamburski
        CBC Senator
        • 27.09.2007
        • 210
        • PANCEVO

odgovara relej og nemilog vozila(golfa) bez prepravki ali neces nista time dobiti dobrom motoru je dovoljno 10 sec da bi normalno upalio ostalo je comi objasnio
        a koji je to auto bolji od moskvica

Comment

• milepn
          CBC Član
          • 10.02.2009
          • 49
          • Paracin

Hvala puno.

Puno hvala na jasnom i opsirnom odgovoru. Pozdrav!!!

Comment

Working...
          X