Mogu li standardne H4 sijalice u far Fiata 126 bez releja?Ima li iskustava.
H4 sijalice u far Fiat 126,Yugo,Z-101 bez releja?
Collapse
X
-
Odg: H4 sijalice u far Fiat 126,Yugo,Z-101 bez releja?
Jeste ti to najjednostavnije,ali te balon sijalice uzasno slabo svetle,a i nije ti ugradnja releja neka investicija,svaki auto elektricar ce ti to resiti za pola sata...
Comment
-
-
-
Re: H4 sijalice u far Fiat 126,Yugo,Z-101 bez releja?
jesi li dosao do ogovora? moze li nesto od ovoga u sklopocije iz naslova bez releja ili ne moze?You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Svrha ovoga je bila kako na najednostavniji način pojačati svetlost na svome vozilu bez ikakvih prepravki instalacija na vozilima navedenim u naslovu.Stavljanje prstena adaptera za H4 sijalicu nije dovoljno ,potreban je relej jer se prekidač svetala i ablender greje i može doći do otkazivanja istih nakon izvesnog vremena.
Najjednostavnije rešenje je stavljanje halogene sijalice sa R2 šeširom,dakle nisu potrebni plastični adapteri jer je taj tip šešira isti kao kod R2 balon sijalice.
Moja procena je da bi takvom sijalicom dobili poboljšano osvetljenje na zastavi 101,jugu,peglici gde je far u dobrom stanju.no ako su loši farovi ne pomaže ni najjača sijalica,te preporučujem kupovinu novog fara koji je u rangu cene obične halogene sijalice(do 400 din).
Ja sam nabavio nove farove i čekam nove halogene sijalice,pa ću preneti utiske.
Znači,odgovor na pitanje iz naslova je Ne može H4 60/55 W,ali može R2 halogen 45/40 W
Dok ne montiram nove sijalice i prenesem svoja iskustva, evo pozitivna iskustva sa što se tiče takvog tipa sijalica i jačine(ovde je reč o Philipsu) sa italijanskog foruma http://www.cinquino.net/topic.asp?TOPIC_ID=14600Last edited by kristina990; 07.10.2011, 21:15.
Comment
-
-
Naravno da može, to je standardna jačina za sijalice u tim automobilima. Za jače treba rele da ne izgori prekidač. H4 neće imati efekat ako far nije za njih konstruisan, neće imati pravi efekat,
Stavljanje relea uvek pomaže ne samo zbog rasterećenja prekidača već zbog boljeg napajanja sijalica strujom.
Što rekoše, ugradnja je vrlo prosta i jeftina. Jedna od retko jeftinih investicija na kolima za velik dobitak a usput omogućava stavljanje jačih sijalica..
Comment
-
-
Mislio sam na slabije. Za Skalu su standardne 45/40 a ako su halogene onda je standard 60/55
Comment
-
-
...da sam znao ranije da postoje R2 halogene 45/40 W i da ih ima u svim prodavnicama verovatno bi naslov teme bio drugačiji.Slučajno sam iskopao da postoje,ali neverovatno da ih ni u jednoj prodavnici u mom gradu nema,a tako korisna sitnica,svakom ko traži običnu balonku prodavci mogu ponuditi ovakvu halogenu R2 koja uz jačinu standardne balon sijalice daje efikasnije osvetljenje.No oni nisu čuli da takva sijalica postoji,obično daju savet ugradi adapter za H4,relej i stavi H4,to ti je bolje.Naravno da nije,taj far je prilagođen za tu jačinu i sve što je jače ne donosi kvalitetniji svetlosni snop.Novija vozila koja imaju ugrađen H4 far imaju već instalaciju prilagođenu tako da se na njih ovo ne odnosi .
Comment
-
-
Ako mogu da dodam da najbolji farovi za Zastavu su 21. Oktobar. Iako spolja po plastici ne izgledaju bas nesto kvalitetno, imaju najkvalitenija sociva i staklaNeki farovi drugih proizvodjaca bacaju svetlost jednakog kvaliteta kao i ovi ali posle nekog vremena propadnu sociva za razliku od fara proizvedenog u 21. Oktobru
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
Comment
-
Comment