imam mazdu 323f 1991 godiste i imam problem sa komutatorom, odnosno dva su mi vec crkla od toga jedan nov i sad sam opet vratio prvi koji mi je dosao uz nju kad sam je kupio. auto mesa struju i prekida rad motora odnosno cima se prilikom voznje na neki odredjeni broj obrtaja izmedju 1500 i 2500 obrtaja. ako neko zna problematiku molim za pomoc???
komutator mazda 323f
Collapse
X
-
Odg: komutator mazda 323f
Menjao sam komutator na Mazdi 323 bf, simptomi su bili isti - cimanje, trzanje, ponekad nije htela da upali, sve dok jednom nije sasvim stala u voznji i dijagnoza je bila da je crk'o komutator. Medjutim, i nakon ugradnje novog desavalo se isto trzanje i ispostavilo se da je problem bio u indijanskoj ugradnji plina, naime "majstori" koji su ugradili plin su stavili pljosnati osigurac bez kucista i samo namotali kablice na nozice osiguraca. Naravno, to je trajalo neko vreme i usled vibracija kontakt na osiguracu je popustio, otuda i prekid struje i smrt komutatora.
Malo udavih, al poenta je - proveri plinsku instalaciju, ako imas ugradjen plin. Pozz
-
Comment