Pre svega pozz svima inace posedujem pezo 106 stariji tip 1992 benz.e sad posto sam kao i vecina ovde zaljubljenik u svoj auto resio sam malo da neke stvari uredim pa mi treba mala pomoc nekoga ko se razume.Problem je u instrument tabli koja je originalna njegova bez obrtomera sa satom i samo lampicom od vode naime desilo mi se prosle godine da mi je procureo dihtung na vod pupmpi ostao bez vode tj izgubio vodu deo nje i upali lampu ali ode dihtung glave i zamasti vodu u hladnjaku uradim ja sve to prepakujem ali sad ostaje i to cu resiti POKAZIVAC TEMPERATURE.Naime nabavim od 106 1994 god sat koji ima obrtaljku i tu skalu od temperature dzeksne su iste ali nije sve bas potpuno moja ima 4 a ova 5 i nadjem ja i gorivo prepravim na tu 5 radi sad mi je ostalo ne mogu da nadjem da povezem obrtometar i skalu od temperature lampica pokazuje upali pri kontaktu i ugasi se kada se auto upali ali nema skale .E sad nasao sam na tabli 2 zice od obrtaja koje su mi i ta jedna koja treba na skalu znam na tabli gde ide ali ne znam gde u motorni prostor.Inace ima 2 davaca neka jedan kod vodene pumpe i dr u bloku uvrnut i imam senzor radilice koji na izvodu koji je gore izveden ima 3 zice ali on nije nigde zakacen pa ako moze pomoc oko signala od skale za temperaturu i obrtometar .Znam da moram vuci zice od motora ali odakle.Probao sam sa tog od vodene pumpe sto je ne reaguje tj zakuca u skroz crveno.E sad posto auto ima ECU necu da eksperimentisem sa obrtajima znaci tabla je JEGER od 106 samo mladje 2 god dzeksne su mi iste pa ako neko bude imao volju da pomogne hvala unapred Zeljko.
Instrument tabla zamena druge i povezvianje
Collapse
X
-
Odg: Instrument tabla zamena druge i povezvianje
E sad ja rekao da ima 2 davaca i pre je bilo a i sada kada sam povezao da ta lampica sto spominjem znaci pre paljenja motora upali mi se ta lampica i ulje kad se upali motor gasi se i palila se kad kuva to je bilo sada je isto povezana lampica na novoj tabli i isto se upali pre paljenja i ugasi kada se auto upali a vrednost u omima davaca je potpuno ista za taj moj model 1.1 92 i 1.4 94 sa koje je skinuta tabla u auto dati su iste vrednosti jedino mi nije jasno za cega je davac na glavi odma pored ali je samo u aluminijumu i gde da povezem obrtometar jer mi auto ima ECU pa se bojim da eksperimentisem sa davacima ne znam da li su povezani sa kompjuterom
Comment
-
-
Jel moze neko da mi kaze na pezou 106 ima 2 senzora jedan je zelen kod termostata a dr plavi pored na glavi a tice se problema gore navedenog koji je za sta treba da se menja jedan i da umesto 2 pina ima 3 kako su mi objasnili i imacu sa tog treceg pina signal za skalu temperature.Ali koji menjati plavi ili zeleni jedan kako sam citao daje temperaturu tecnosti motoru tj kompu i onda on skida saug ako sam dobro shvatio a dr je taj za lampicu koji za taj moj sat mora da ima 3 pina. Zeleni je kod termostata a plavi pored.Pa sad ako neko zna koji je taj koji ide na istrument tablu da znam koji da uzimam plavi ili zeleni sa 3 pina
Comment
-
-
Resen problem ako neko sl bude nameravao da radi isto prvo na dzeksni od plavog davaca koji je promenjen bile su 2 zice ali je na davacu bio 1 pin samo i taj je bio od lampice sada je zamenjen dr davac sa dva pina jedan je za lampicu kao i sto je bilo a dr je za skalu i povezano i radi samo se morao dovuci signal sa davaca na tablu posto fabricki nije predvidjeno i u pitanju je plavi davac koji je uvrnut u blok nema tecnosti nikakve a dr zeleni je vezan za ler gas i sluzi za sauh cim se zagreje javlja da se saug skida.
Comment
-
Comment