Ugradnja tempomata - Saab 9-5

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bozo
    CBC Član
    • 17.10.2011
    • 51
    • Kraljevo
    • SAAB 9-5 Aero

Ugradnja tempomata - Saab 9-5

Ovako, imam Saab-a 9-5 Aero i auto nema tempomat. Zanima me da li moze da se ugradi? Da li mi treba samo rucica migavaca sa komandama tempomata ili nesto vise?
  • bozo
    CBC Član
    • 17.10.2011
    • 51
    • Kraljevo
    • SAAB 9-5 Aero

Odg: Ugradnja tempomata - Saab 9-5

nije valjda da niko nezna?

Comment

• kd23se4
      CBC Član
      • 06.03.2008
      • 34
      • Beograd

samo je potrebno da se ugradi rucica sa prekidacem, sve ostalo bi vec trebalo da je ugradjeno iz fabrike

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Da je tako jednostavno, uradila bi fabrika! Na mom meganu, imam već fabrički ugrađen prekidač za tu funkciju, ali ništa nije povezano. I ja sam razmišljao, da ga osposobim, ali još nisam proučio, šta mi je potrebno. Sve se svodi na memorisanje zadatih parametara za određenu brzinu: položaj potenciometra gasa i sve ostalo vezano za napajanje gorivom. Uz ECU, mora da postoji još neki elektronski sklop, kojim se uključuje tempomat u liniju napajanja.

Za sada sam odustao od toga, jer moram nešto da radim, dok vozim, da ne bih zaspao na dužim relacijama. Za kraće ture, tempomat nema svrhe.

Comment

• stevak
          CBC Senator XXL
          • 31.05.2009
          • 1215
          • Zemun
          • Saab 9000 cs 2.0T

Meni je naknadno ugrađen na 9000. Osim druge ručice, postavljena je još neka skalamerija, valjda prekidači, negde oko pedala. Fabrička instalacija je već postojala, tako da je sigurno i ti imaš.
          ex SAABotražitelj

Comment

• kd23se4
            CBC Član
            • 06.03.2008
            • 34
            • Beograd

9000 i 9-5 nemaju veze medjusobno, kod 9000 (ako se ne varam) tempomat radi na vakum, dok je kod 9-3 i 9-5 elektronski. Svi se elementi nalaze vec u kompjuteru za motor, prikljucci na pedalama (bar kod 9-3) su vec u fabrici ugradjeni. Kad se skine rucica migavca trebalo bi da ima za kablic da se udene negde i to je to. Rucica je nova oko 130€, pa preporucujem da nadjete polovnu ako vam nije bas zapelo. Inace rucice sa 9-3 nije ista (ona je nova oko 40€)

Comment

• bozo
              CBC Član
              • 17.10.2011
              • 51
              • Kraljevo
              • SAAB 9-5 Aero

Hvala na informacijama, i ja sam se malo raspitivao, valjda mi treba samo rucica migavca s komandama tempomata i neki mikro prekidaci koji idu na papucice!

Comment

• kd23se4
                CBC Član
                • 06.03.2008
                • 34
                • Beograd

Za te "mikroprekidace" sam ti i pisao, trebalo bi da su ih vec ugradili u fabrici - samo proveri da li iza pedala imas nesto sto lici na neke bele cepice, znam da ih svaka 9-3 ima, za 9-5 ne znam 100%, al trebalo bi da ih imas, narocito ako je neko 2000+ godiste

Comment

Working...
                X