Danas vecina akumulatora, bar onih za putnicka vozila poseduju tzv. Magic eye cija je teoretska funkcija da vozacu odmah pri vizuelnom kontaktu stavi do znanja da sa akumulatorom nesto nije u redu, odnosno da mu je oslabio kapacitet. Da li je tako i u praksi!? Da li je moguce da van 'oko' bude crno (akumulator za zamenu/ili ga treba dopuniti), a da pritom pali bez problema i na -20!?
Magic eye - marketing ili stvarno koristan gadget!?
Collapse
X
-
Odg: Magic eye - marketing ili stvarno koristan gadget!?
Marketing. Ne treba ti to uopste. Prosto, magiceye je potopljen samo u jednoj celiji. Za tu jednu moze nesto da ti kaze ali ko ti garantuje da su ostale u redu odnosno da jedna nije? Niko. Taman toliko da te pri prvom minusu ostavi na cedilu a tebi je magiceye pokazao da je aku dobar.You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.
-
-
Glupost cista. Ne obracaj paznju na to. Ako hoces mogu da ti fotkam taj "magiceye" i kako to izgleda u rastavljeno da vidis sta je to u stvari. Plasticni providni stapic koji na kraju ima jedan drzac za zelenu plasticnu kuglicu. I to je to. Ako ima dovoljno kiseline u toj celiji onda nivo kiseline "podigne" kuglicu tacno ispod kraja cevcice i ti vidis zeleno. Ako je crno onda je ili nema dovoljno kiseline u toj celiji ili u 99% slucajeva zaglavila kuglica, a ako je bela na accu pise "check" a u previdu je ispala negde u unutrasnjostiDakle, zaboravi to je jedna teska glupost.
You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.
Comment
-
-
Comment
-
-
Ja stvarno ne znam kako to radi ali imam bometar u radionici koji radi kako radi pa sam očekivao da će i ta kuglica raditi na istom principu. Nešto sumnjam da to radi tako na nivo tečnosti pogotovo što se sa slike vidi (ako se dobro vidi) da je hod vrlo mali. Pre bih rekao da ipak meri gustinu tečnosti. Da meri samo jednu ćeliju i time je neprecizan, to mi je jasno.
Comment
-
-
Hvala za slike, naravno da je sad ako ne jasan onda jasniji princip rada. Inace moj drugar na Mondeu koji je isto dizel ima isti acu kao i ja u svojoj Laguni, s tom razlikom sto je kod njega u kuciste mogao da stane acu od cini mi se 80 ili 85Ah, a kod mene 74 ili 76Ah. Kupljeni su gotovo u isto vreme i kod njega je 'oko' zeleno, a kod mene kao sto rekoh vec nakon 2-3 meseca upotrebe postalo crno. Eventualno cime mogu da pripisem to crnilo je sam auto. I sami znate da je Laguna zahtevnija sto se elektronike tice, mozda prilikom svakog paljenja povuce nesto vise struje ili sta vec.
Comment
-
Comment