Srpska posla i zastita potrosaca

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Srpska posla i zastita potrosaca

Evo jedne PP "potrosaca" koji hoce da mu se zameni akumulator...

Originally posted by xxxxxxxxxx82
    cika Gavro,kao vrsnom majstoru elektricaru moze jedno neumesno pitanje?

istice mi garancija na akumulatoru za 2 meseca pa bi nekako da ga unistim da bi mogao da dobijem drugi na koji nacin mogu da ga s****m da bi mi reklamacija bila uspesna.Nesto sam citao,kazu ljudi da se akumulator lepo isprazni pa ga stavis na punjac ali sa suprotnim polovima da se puni pa kad se napuni ispraznis pa ga napunis sa normalnim polovima (plus na plus,minus na minus) i on prsne kao licna

mozes i na mail da mi sibnes savet xxxxxxx82@gmail.com

hvala unapred
    Ovo je sramota......iskreno se nadam da neces dobiti zamenu i da ces platiti posteno drugi akumulator.

PS : ovaj put sam uklonio mail i nick sledeci put stavljam na sve forume i sajtove koji se bave automobilizmom!
    Poslednji nek ugasi svetlo
  • ludidzora
    CBC Senator XXL
    • 09.01.2012
    • 310
    • Banatsko Veliko Selo
    • Fiesta 200 iz mesta!

Odg: Srpska posla i zastita potrosaca

Sramota... Jest da je u Srbiji kriza i sve to, ali opet... meni na kolima je akumulator, Black Horese, evo vec 4. god. i nemam problema. Na stojdzi mi je isti accu, 2.5 god. i nikad me nije izneverio. Ako je taj nagurao 2. god bez problema, izdrace jos dosta. Da mu nesto fali ne bi ni toliko potrajao. Ne kazem ni da su oni zlatni, kolega je muku mucio, odnese na reklamaciju, oni ga dopune i vrate mu. Auto mu je punio dobro, sve je zivo izmenjao i jedva su mu dali drugi, i od tad nema problema... Ne znam sta da kazem, jeste sramota, ali...

Comment

• legenda
      CBC Senator XXL
      • 28.03.2009
      • 1345
      • Beograd

Muka mi je od takvih ljudi...znam i devojke i zene koje drljaju patike,cipele i pantalone po 5 meseci,pa idu u radnju da zamene jer su navodno loseg kvaliteta i pukle,a po z.o zastiti potrosaca imaju pravo zamene u roku od 6 meseci...kad ih pitam kako ih nije sramota,kazu da sam nepismen i ne znam da koristim svoje pravo...svi bi mi neka prava,ali niko nece nikakvu obavezu,pa makar onu moralne prirode...

Comment

• Paranoid
        CBC Senator XXL
        • 13.01.2009
        • 622
        • Beograd
        • Fiat 131 1300

Slazem se, ovo jeste bruka za coveka, a da li je lepo kad kupis metlicu brisaca koja nova muti staklo ? Jeste kosta reda 200 dinara, ali moze da kosta i jedan dinar ne znaci mi nista posto ne radi svoj posao ni jedan MINUT a ne nesto duze. Da radi nedelju dana pa da kazem ok to je to 200 din, ona tamo od 1000 radi godinu dve tri dana i to je to. Zastita potrosaca ? Jel ima proizvod lepo deklaraciju ? Ko je dozvolio uvoz toga ?
        Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• ludidzora
          CBC Senator XXL
          • 09.01.2012
          • 310
          • Banatsko Veliko Selo
          • Fiesta 200 iz mesta!

Bas tako... Ja sam pre tri dana otisao kod Kineza i kupio loptu za odbojku, da se malo sigram s' devojku, i raspala se za dva dana. Jes da su Kinezi, ali opet sam se zapitao ko je ovo kao prvo mogao da napravi, zatim da uveze i da odobri prodaju... A lopta je bila 600 dzindzi, potom odem kod drugih i kupim za 400, vidi se po njoj da je bolja X puta. A joj, sa akumulatora na kineze... Sorry...

Comment

• stevak
            CBC Senator XXL
            • 31.05.2009
            • 1215
            • Zemun
            • Saab 9000 cs 2.0T

U nekoj tamo afričkoj državi su zakone pisali uglavnom pijani činovnici. Ko takvi, nikad nisu mogli da nađu ravnotežu nego su uvek išli u krajnosti.
            p.s. svaka sličnost je slučajna.
            ex SAABotražitelj

Comment

• sasha015
              CBC Veteran
              • 29.02.2008
              • 153
              • LOznica
              • Hyundai i-20

Originally posted by legenda View Post
              ...znam i devojke i zene koje drljaju patike,cipele i pantalone po 5 meseci,pa idu u radnju da zamene jer su navodno loseg kvaliteta i pukle,a po z.o zastiti potrosaca imaju pravo zamene u roku od 6 meseci...kad ih pitam kako ih nije sramota,kazu da sam nepismen i ne znam da koristim svoje pravo...svi bi mi neka prava,ali niko nece nikakvu obavezu,pa makar onu moralne prirode...
              Ne znam samo u kojoj prodavnici ce im vratiti te cipele,pantalone.To mi deluje kao app(ako prodje,prodje).A uglavnom ne prolazi.Pretnja inspekcijom?Samo napred,jer ce ubrzo saznati da inspektori i nemaju bas neka ovlascenja.Novi zakon o zastiti potrosaca je na strani prodavca.Nazalost.Sve te zamene su urbane legende....
              Eto ja sam neka vrsta prodavca.I znas kada bi im zamenio?NIkad.
              Ali ja sam i kupac.I znas kada bi trazio nesto novo posle par meseci?Nikad.

A ovog sa akumulatorom :-)) Ne znam koji bi mu servis zamenio za novi.Radim pored jednog i nisu ni oni "****li veslo".Postoji procedura za zamenu i veoma je tesko ostvariti zamenu.
              Last edited by sasha015; 23.03.2012, 21:04.

Comment

• banekg
                CBC Senator XXL
                • 06.09.2010
                • 1274
                • Nis
                • Toyota Carina e 2.0

Ne znam samo u kojoj prodavnici ce im vratiti te cipele,pantalone.
                npr. u Nike Shop-u, vratili bez pogovora, posle dva meseca i dva obuvanja, djon pukao na pola, a patike kostale 10000 RSD.
                Long Live CBC!!!

Comment

• sasha015
                  CBC Veteran
                  • 29.02.2008
                  • 153
                  • LOznica
                  • Hyundai i-20

Bio je clanak u blicu pre par dana.U 90% slucajeva se ne menjanju patike.Idu na eskpertizu,valjda u jugoinspekt i uglavnom postoji neki razlog zbog koga je kupac kriv.Od loseg nacina hodanja do....Narucito u velikim shopovima.Tipa "planeta","sport vision"....
                  Naravno,postoji i povrat,ali to je onih 10%.Zanemarivo.
                  Pa zamislite,koliko bi trgovina opstalo kada bi to funkcionisalo kao sto se prica.Nosim par meseci i vratim uz "dobar dan".Nece da moze :-))

Comment

• ludidzora
                    CBC Senator XXL
                    • 09.01.2012
                    • 310
                    • Banatsko Veliko Selo
                    • Fiesta 200 iz mesta!

Drugo je ako je u pitanju dva obuvanja, to se vidi na prvi pogled koliko je noseno. Evo primera, devojak uzela patike, kad smo dosli kuci i kad ih je malo prosetala, 15 min po selu, shvati da su joj ipak male. Uzmem patike, malo obrisem, odem u prodavnicu i kazem situaciju. Kaze prodavac nije nikakv problem samo da nisu izlizane, i zameni covek za po broaj vece. Nije reklamacija, ali je zamena na njenu gresku i proslo je bez problema, a i da su pukle posle par dana, i to se mora da se zameni, ali posle 5 mesi urnisanja nikako...

Comment

• Crki
                      CBC Član
                      • 26.07.2008
                      • 71
                      • Požarevac
                      • ford fokus

Sa zamenom patika imam dobra iskustva.Kupio za ženu i sebe.Pre oko 3 godine,platio sam ih skupo,ženi puknu posle obuvanja,meni trajale dva obuvanja.Zamenili bez reči.Imam tri pospejd broj kod VIP-a,račun plaćam u banci rajfajzen.Račun iz decembra za jedan broj je sporan.Juče ga isključe,pukao sam jer na svake dve nedelje sam išao sa uplatnicom da reklamiram.Oni uključe...Juče ga isključe i prvi put me upute u banku da nisu oni nešto sj**bali...Gospođa je upisala pogrešan broj u komp,priznaju grešku ali pare ne vraćaju.Kaže neka službenica da moram da čekam10-20-xx dana da ta firma kojoj su pare uplaćene smiluje se i povrati pare.A svi brojevi isključeni.Išao u inspekciju,zvao pokret za zaštitu potrošača na broj 0800.... i sada mogu da čekam sa isključenim telefonima da rajfajzen ispravi grešku ili pošto mi telefoni trebaju ponovo platim plaćeni račun.grrrrrrrrrr

Comment

• legenda
                        CBC Senator XXL
                        • 28.03.2009
                        • 1345
                        • Beograd

Da ne bude da pricam prazne price,Djak,Kobra sport,Mango...za te radnje znam provereno da je zamenjeno...

Comment

Working...
                        X