Vergla, ali neće da upali Fiat Tempra 1.6 ie + Gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • komica
    CBC Početnik
    • 15.11.2009
    • 5
    • Beograd

Vergla, ali neće da upali Fiat Tempra 1.6 ie + Gas

Eto, tako, vozim se ja danas... parkiram auto i posle 10-ak minuta da krenem dalje
    kad ja tamo, a ono međutim )
    Vergla normalno - ali neće da upali... probao sam nekoliko puta i bez uspeha... takođe sam probao i na plin da upalim, pa neće ni to.... i eto ga auto parkiran na nepoznatom parkingu na NBG, a ja busom kući....

Evo još nekih detalja :

- Uvek kada dam kontakt, sačekam par sekundi da "klikne"(valjda pumpa za benzin ili šta već) i onda palim, ali sada tog klika NEMA! Ali pitanje je, zašto neće ni na plin da pali ?
    - Prilikom ugradnje plina pre jedno 3 godine, sećam se da je majstor napajanje kompjutera prespojio tako da kompjuter dobije napajanje samo kada se daa kontakt, tj. kompjuter se svaki put resetuje kada se daa kontakt, to je tada bilo jedino rešenje koje je, eto do dan danas radilo posao (da ne bi svako jutro morao da skidam kleme)

Sutra ću probati nešto u svojoj režiji da izvedem ako je nešto jednostavnije u pitanju tipa neki osigurač, kontakt, bobina... da li uopšte postoji mogućnost da je neki osigurač ?
    Ako je nešto teže, molim za preporuku dobrog majstora, koji će da mi reši problem i koji hoće da izađe na teren Novi Beograd - Fontana.

Ima li nekog rešenja ?

Hvala unapred,

Pozdrav,
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: Vergla, ali neće da upali Fiat Tempra 1.6 ie + Gas

Nisi naveo ni koaj je godina ni koji je uredjaj a ni kako pališ na plin.
    Ako iam reset rele pretpostavljam da monopoint a da je prekidač divča čim pališ direktno na plin.
    Postoji mogućnost da se isparivač nije zagrejao pa je naduvao gasa u usis i pre****o što možda znači da ćeš sad posle stajanaj auta upaliti normalno.
    Rele je verovatno dobar čim imaš kontakt na tabli.
    Da auto upali treba kompresija, struja i gorivo. Pošto imaš plin, lakše je, povedi električara koji će proveriti da li imaš varnicu na svećici i neka ponese parče žice da prespoji privremeno elektroventil plina sa plus klemom, tako će sigurno upaliti na plin ako ima varnicu a onda pravac servis.
    Ako ne čuješ benzinsku pumpu , možda je crkla jer niej bilo dovoljno goriva da je hladi i podmazuje.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• komica
      CBC Početnik
      • 15.11.2009
      • 5
      • Beograd

Ima onaj automatski prekidač benzin, plin i benzin pa preko 2000 rpm plin....
      Proverio sam osigurače OK su. Baca benzin na crevu kada dam kontakt, tako da je i to OK.

Ipak stručnije lice treba to da pregleda...

Pozdrav,

Comment

• komica
        CBC Početnik
        • 15.11.2009
        • 5
        • Beograd

Rešeno...

Senzor paljenja je bio neispravan...

Hvala Aco.

Comment