Problem sa satom (brzinomerom) kod Megana I

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Divad
    CBC Početnik
    • 24.11.2009
    • 8
    • oO

Problem sa satom (brzinomerom) kod Megana I

Nedavno mi otkazao sat. Sve ostalo radi sem brzinomera, a samim tim ne radi ni brojac za kilometrazu. Pinjon je zamenjen, kablovi ispravni. Probano je sa par razlicitih i ispravnih satova ali ni jedan ne reaguje. Sta bi jos moglo biti u pitanju? Mada mi i dalje nije jasno zasto drugi satovi ne reaguju uopste...

edit: Greskom sam postavio ovde umesto na prijemno odeljenje.
    Last edited by Divad; 17.07.2012, 15:33.
  • UkiMazda
    CBC Senator XXL
    • 16.11.2007
    • 444
    • Beograd
    • Alfa 156 2.0TS

Odg: Problem sa satom (brzinomerom) kod Megana I

Radi li ti abs? Ne znam kako je na renou, ali senzor brzine se nalazi u senzoru abs-a na nekim autima.

Comment

• Divad
      CBC Početnik
      • 24.11.2009
      • 8
      • oO

Trebao bi da radi. A isto da napomenem da se ubrzo posle otkazivanja kazaljke upalila lampica za airbag i svaki put kad upalim auto svetli.

Comment

• Milenko
        CBC Član
        • 11.11.2008
        • 75
        • Beograd
        • Reno Megan 3 1,5 dci

Pokazivanje brzine nema veze sa ABS-om.
        Informacija o brzini se uzima sa pinjona a on je menjan , znači nije do njega .Ovo sa aibag-om je isto odvojen problem.
        Verovatno su loši kontakti u konektoru ispod sedišta , treba ih malo očistiti ili kontakt sprej ušpricati.
        U vezi pokazivača brzine , problem može da bude motorčić u samom instrumentu.
        Svi ti instrumenti sa skazaljkom imaju unutra mali mororčić koji pokreće kazalju.
        Ako su stavljani ispravni instrumenti ( satovi ) i sa njima ne radi uopšte onda očigledno nešto nije odrađeno kako treba .

Comment

• Divad
          CBC Početnik
          • 24.11.2009
          • 8
          • oO

Ovo u vezi airbaga, kablove ispod sedista sam cackao vise puta. Vec sam napomenuo da je probano sa vise satova i sve isto kao i na mom. Evo jos da napomenem da je spajan na renault clip i vidim da je bilo pun k... gresaka. Jedino mi je bilo cudno sto uopste nije moglo da se udje na opcije za airbag u clipu pa da resetujem te greske sto mi izbacuje na tabli (to sto sija). Inace imam kuci v117 verziju pa da probam sa njom posto je ova starija dosta? I da napomenem da su mi kablovi (ili konektor) od kompjutera malo losi. Desilo mi se jednom da sam se vracao kuci (50ak km voznje) i na semaforu mi stao auto. Kad sam ga palio verglao je u prazno. Posto sam imao slican problem, skinuo sam komp. produvao konektor i pinove na kompu, i vratio i upalio. Sad mi se cesce desava da se gasi auto ... Jel moze biti problem da je otkazao neki od tih zica iz konektora od kompjutera?

Comment

• rados
            CBC Senator XXL
            • 02.03.2011
            • 539
            • G.Milanovac SRBIJA
            • OPEL ASTRA G Z16XE

pozdrav;prikaci na dijagnostiku pa udji u aktuatore i instrument tablu pa probaj preko dijagnostike da pokrenes kilometar sat,ali dosta vozila dobija signal kilometraze preko ABS-a,posto si probao vise satova onda eliminisi sat ali proveri ozicenje

Comment

Working...
            X