Renault Megane I , Valeo thermique problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rmegane
    CBC Član
    • 11.02.2011
    • 22
    • Beograd

Renault Megane I , Valeo thermique problem

Pozdrav, od pre par dana mi se cuje u predelu volana, ispod plasticnih resetki za vazduh i tacno ispod levog brisaca, neko klaktanje i sustanje cim dam kontakt. Isto se cuje i tokom voznje, zujanje, klaktanje. Razmontirao sam pomenutu plastiku za vazduh u kabini i ustanovio da cudni zvukovi dolaze iz plasticne kutijice na kojoj pise VALEO i Thermique 12V. U kutijicu ide samo jedan crni deblji kabl. Sta je to uopste i u cemu je problem? Hvala unapred!
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Piše na toj kutiji i neki broj sigurno, pročitaj pa kucaj u google.
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Originally posted by rmegane View Post
      ... Razmontirao sam pomenutu plastiku za vazduh u kabini i ustanovio da cudni zvukovi dolaze iz plasticne kutijice na kojoj pise VALEO i Thermique 12V. U kutijicu ide samo jedan crni deblji kabl. Sta je to uopste i u cemu je problem?
      Na tom mestu nalazi se air bag kontroler i radi se o snopu žica sa konektorom. Da li ti se, prilikom starta motora, pali kontrolna air bag lampica? Ako se ne pali, sistem je zaključan, a moguće je, da je jastuk demontiran. Potrebna je stručna intervencija i dijagnostika, prilikom provere ispravnosti uređaja, jer može da dođe do eksplozije. Više o tome, pisao je BOOST u vezi sa air bag na saab-u.

Comment

• rmegane
        CBC Član
        • 11.02.2011
        • 22
        • Beograd

Airbag check se standardno pojavi i ugasi po startovanju motora, kao i pre, nista drugacije. Kod megana se airgbag ukljucuje preko sistema 'sajla' koja se rastegne ili pukne (nalazi se na papucici za sigurnosni pojas) jer auto nema senzore u prednjem delu sasije. Moguce je da je aitbag prisutan jer je ta sajla netaknuta. Uglavnom, hvala na odgovorima! Odlicni uputi, auto ide kod majstora, nije nesto sto se moze odraditi @home

Comment

Working...
        X