Dnevna LED svetla, iz Kine...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NShappy
    CBC Senator
    • 09.03.2005
    • 261
    • Novi Sad
    • Ford Focus 1.8TDCi

Dnevna LED svetla, iz Kine...

Opet ja o LED-ovima, ali ipak je druga tema... Pokretao sam istu temu i na Ford forumima, ali reakcija je bila blaga.

Da li neko ima iskustava sa ovim varijatnama kineskih dnevnih LED svetala: http://www.alibaba.com/product-gs/68..._for_Ford.html

Dakle, menja se cela plastična maska oko fabričke maglenke i ugrađuje nova sa LED-ovima. Imaju ih za razna vozila. Izgledaju identično kao fabričke ugradnje dnevnog LED svetla. Ovako, izgleda vr':

Ovo što kod nas prodaju kao dnevni univerzalni LED uglavnom izgleda ružno, retko kada se lepo uklapa i iz aviona se vidi da nije fabrička ugradnja što onda naravno može dovesti do problema sa policijom. Ovo što sam linkovao se teško vidi da nije fabrički. Smaraju me stalno upaljena oborena svetla, crkavanje sijalica i ubrzano propadanje fara, a i imam senzor za automatsko paljenje svetala koji je kod nas naravno neupotrebljiv.

Drugo pitanje je da li znate da neko to uvozi i ima na stanju. Našao sam jednu firmu u BG ali imaju samo neke varijante za VW, Skodu i Audi i ne nameravaju da uvezu i za druga vozila. Ne bih poručivao jedan komplet direkt od Kineza jer nije jeftino, a voleo bih da vidim i opipam pre kupovine. I kod Kineza ima nekoliko proizvođača koji to nude i ne mogu da uđem u trag čiji su dovoljno dobri.

Evo i ideje nekoj našoj tuning kući da to uvozi.
    Last edited by NShappy; 12.12.2012, 11:32.
    Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...
  • NShappy
    CBC Senator
    • 09.03.2005
    • 261
    • Novi Sad
    • Ford Focus 1.8TDCi

Slaba je bila reakcija na moje pitanje, a u međuvremenu, nabavio ja to što spominjah, pa reko, da se pohvalim, i pokažem kako to izgleda. Kupio sam kineska dnevna svetla, ugradio, i veoma sam zadovoljan. Doduše, kupio sam ih u Nemačkoj, sa nemačkog eBay uz tvrdnju nemačke firme (koja to valja) da imaju ateste i da se legalno prodaju u Nemačkoj. Valjda to nešto znači.

Evo kako to izgleda:

Pomračina podzemne garaže:

Sunčan dan, debela hladovina moje ulice:

Sunčan letnji dan, rano poslepodne, auto na Suncu:

Ne znam kako to izgleda iz daljine, da li se vidi kao fabrička dnevna svetla po novim vozilima. Ovako izbliza, blješti to voma snažno. Izrada je veoma dobra i leže savršeno na poziciju originalne maske oko maglenke. Uglavnom, veoma sam zadovoljan. A sada i senzori za svetla mog Fokusa konačno imaju smisla. Ova LED svetla se pale sa kontaktom. A kada senzor (ili ja) upali glavna svetla, ova day light se gase.
    Last edited by NShappy; 01.08.2013, 22:32.

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

na koliko Wati i Lumena su deklarisana.? ja mislim da dnevna svetla treba da budu kao obicna sijalica od 20W . to jest da budu otprilike 200 lm ,Lumena. i ugao rasipanja od bar 120 stepeni.
      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• NShappy
        CBC Senator
        • 09.03.2005
        • 261
        • Novi Sad
        • Ford Focus 1.8TDCi

Ne znam za lumene. Ali dnevna svetla treba jako malo da rasipaju, sećam se nešto +/- 20 stepeni. Jer cilj je da bacaju što dalje.

Obrati pažnju na ova fabrička što postoje na nekim kolima. Čim si malo sa strane, ne vide se uopšte. Sigurno nije 120 stepeni.

Ova svetla imaju po 5 LED dioda, svaka po 1W. Jedan wat kod LED-a je mnogo.

Comment

• boban1982
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2010
          • 1106
          • Batajnica
          • SAXO VTS-BIC

Lepo to izgleda,a rekao bih i da se lepo vidi.Daj nekome da vozi auto a ti gledaj kako izgleda na vecoj udaljenosti.

Comment

• comi 1342
            Moderator
            • 28.09.2005
            • 1126
            • NS
            • Giulietta ,PUG 106,

Ne uključih se dosad u temu, ne bih da budem skeptik, ali jedna led od 1w daje 80-100 lumena.
            H1 daje 1450, plus velika razlika u odnosu na led diode, svi lumeni dolaze iz jedne tačke. Mislim da poređenje uočljivosti na 200m po danu ne vredi ni pokušati ... Moje gledanje, ne mora biti tačno. Taj ford, nema opciju dnevnih svetala, da ti uključe dijagnostikom, onda duže traju sijalice ?
            "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
            "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• NShappy
              CBC Senator
              • 09.03.2005
              • 261
              • Novi Sad
              • Ford Focus 1.8TDCi

Nije toliko poenta u broju lumena nego u fokusiranosti snopa. Običan H1 daje mnogo svetla, ali kao normalno "noćno" svetlo daje širok snop, prilagođen osvetljavanju puta. Dnevna svetla, ova fabrička što sada postoje na novim vozilima, daju mnogo koncentrisaniji snop prilagođen tome da bude viđen ravno ispred vozila sa određene udaljenosti. Na fabričkim vozilima sa LED dnevnim svetlima, kada obratimo pažnju, snop se vidi samo u uskom području ravno ispred vozila. Već malo sa strane ne vidi se uopšte. Tako se vidi i ovaj kod mene. Klasičan "noćni" far sa H1 sijalicom rasipa svetlo pod mnogo većim uglom jer mu je prvenstvena namena da osvetljava put.

Moj Fokus nema opciju dnevnih svetala. Ne znam ni koja je to. Fabrička dnevna svetla su uvek poseban ili neki far, ili neki LED paket.

Comment

• comi 1342
                Moderator
                • 28.09.2005
                • 1126
                • NS
                • Giulietta ,PUG 106,

Mislio sam na opciju da se oborena pale sekund ,dva posle startovanja motora, bez da razmišljaš o tome. Uglavnom imaju vozila posle 2005....
                "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• NShappy
                  CBC Senator
                  • 09.03.2005
                  • 261
                  • Novi Sad
                  • Ford Focus 1.8TDCi

Aha, to. U servisu (Grand) su mi rekli da jedino što mogu je da nameste da se svetla pale odmah sa kontaktom, i da tako ostane za stalno.... što mi je bzvz.

Kod mene ima senzor za svetla, to sam hteo učiniti upotrebljivim. Sada prekidač stoji na AUTO i ne razmišljam o tome. Oborena svetla se sasvim korektno sama pale već pri omanjem sumraku. Upale se i po danu pri težoj oblačnosti ili u gušćoj hladovini. Ova LED se tada gase.

Stalno upaljena oborena svetla, ajd što sijalice brže propadaju, smeta mi i ubrzanije propadanje fara, reflektora iza sijalice, i polikarbonatnog "stakla" na faru.

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

I, ?!?!?!

Pratim, od prvog vagona i ne vidim u čemu je problem? Sasvim solidno rešenje i nećeš imati problema ni na tehničkom pregledu. Dnevna svetla, isto kao oborena, nemaju svrhu osvetljavanja puta, već skretanja pažnje vozaču vozila, koje dolazi u susret i bolje ocene udaljenosti.

Pored uštede energije, sigurno zadovoljavaju propise o uređajima na vozilima.

Comment

• dbranko
                      CBC Član
                      • 17.11.2008
                      • 83
                      • Banja Luka
                      • Mercedes W204

Led sijalice

Da ne otvaram novu temu. Ja sam naručio LED sijalice preko Ebay. Kineske naravno.Ove za poziciju su mi već stigle. Super rade. Samo još da vidim kakve su ove H7 i ove za štopke. Nadam se da neću da napravim neku štetu na Mercu!? C-Klass 2008. Kad sve postavim, šaljem slike!

Last edited by dbranko; 20.08.2013, 09:23.
                      Mercedes W204 C200 CDI, 100Kw, 2008 g.p.

Comment

• NShappy
                        CBC Senator
                        • 09.03.2005
                        • 261
                        • Novi Sad
                        • Ford Focus 1.8TDCi

Nisam baš siguran da je pametno da H7 zameniš kineskim LED "kukuruzom". Signalne sijalice ajd' još i može. Ali glavna svetla... ?!?

Ako baš i uradiš, idi da se proveri oblik svetlosnog snopa i osvetljaj.

Comment

• dbranko
                          CBC Član
                          • 17.11.2008
                          • 83
                          • Banja Luka
                          • Mercedes W204

OK. Jasno mi je što se tiče svjetlosnog snopa i osvjetljaja. Testiraću. Nego me više interesuje, ne daj Bože neki kuršlus oko računara i elektronike!?

Comment

• dbranko
                            CBC Član
                            • 17.11.2008
                            • 83
                            • Banja Luka
                            • Mercedes W204

Dobio sijalice ali nisam postavio jer nisu mogle proći kroz rupu u faru. Inače svijetle kao lude, ovako iz ruke. Pokloni sam ih.
                            Potom sam riješio da se ne zezam i kupio sam :

OSRAM H7 NIGHT BREAKER UNLIMITED
                            Sad sam zadovoljan farovima.

Comment

Working...
                            X