Kao sto sam napisao u naslovu pokvario mi se prekidac greajaca zadnjeg stakla na dacia logan benz. 2005. Posto nov treba da se ceka dve nedelje u prevodu mesec dana, nek neko kaze sta mi je ciniti na ovo nevreme, budzevina, zamenski direktno, majstor?
Prekidac grejaca zadnjeg stakla
Collapse
X
-
Po pravilu, noviji automobili to imaju rešeno sa prekidačem ili tasterom koji okida relej. Kroz njega teče velika struja, možda i dvocifrena u Amperima, a kroz sam prekidač vrlo mala. Pogledao sam šemu, imaš relej, oznaka mu je K13, i osigurači F18, F21 i F32 (20 A ), sve u kabini, pa ih proveri. Mogao bi bilo kakav prekidač, da spajaš njime kontakte 3 i 5 na tom prekidaču, ali smi je sumnjivo da je u njemu problem."Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Comment
-
-
Zašto sumnjaš na taj prekidač? I da se razumemo, to na Loganu nije prekidač nego taster. Dakle, ti samo kratkim impulsom tog "prekidača", okidaš rele koji onda napaja grajač. A struja grejača zadnjeg stakla nije uopšte mala. Tako bar radi na mom Loganu, isto 2005.
Na mesto prekidača u tabli možeš staviti i energetski prekidač za dalekovod, ali kroz njega će ići samo mala struja okidanja releja. Rele se dalje drži iz nekog vremenjaka pošto se posle neznamsadakoliko minuta sam ugasi, ili se gasi resetovanjem kontakta. Nisam siguran da je bezbedno da taj prekidač (koji je u stvari taster) sve vreme držiš zatvoren.
Dakle, prvo utvrdi da li ti sigurno zeza prekidač za paljenje grejača i da problem nije u releju, osiguračima, kontaktima, samodržanju releja....Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...
Comment
-
-
Jeste prekidac, istopio se oko kleme koja ide dzek. Ovaj tip prekidaca je klik klak za razliku od onih koji samo daju impuls i vracaju se u pocetni polozaj( kao kod logana sa visim nivoom opreme). Danas sam bio kod majstora i namestili smo cug prekidac od juga za privremeno.
Inace lao se dojagnostikuje da je prekidac, spojem zica u dzeku se grejac ukljucuje.
Comment
-
-
U krajnjoj liniji, ne znam kakvo grijanje kabine ima ta Dacia, ali trebalo bi da je dovoljno jako da ga odvrneš na najjače i usmjeriš na šajbe i da hoće otopiti i zadnju šajbu.
Bar kod mene na 5-metarskom karavanu hoće, pa ne vjerujem da kod tebe ne bi moglo...istina je da treba malo više vremena, ali je i manja šansa da si zapališ nešto na autu.Aus dem Tal der Vergangenheit,
Vergessen, doch stets bereit...
Comment
-
Comment