Pozdrav, imam problem sa BC-om u astri, naime BC registruje da je nestalo goriva cim se kazaljka rezervara spusti malo ispod polovine. Naravno goriva ima u skladu sa pokazivacem i auto normalno funkcionise ali malo nervira sto mi stalno izbacuje obavestenje RANGE 0 km. Da li neko ima ideju sta bi mogao biti problem i eventualno u kom servisu bi to mogao popraviti? Unapred hvala.
Problem sa BC-om
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Koje godište i verzija, jer ih ima dvadesetak?!
Opel - Astra - Technical specifications, Fuel economy (consumption)
Takav problem, češći je kod svih vozila, na kojima je ugrađen TNG uređaj, U svakom slučaju, radi se o tome, da ecu brljavi zbog nekog razloga. Često banalan, kao na primer loš kontakt na nekom konektoru. Ili, neispravan davač (merač) nivoa goriva.
-
-
Radi se o Opel Astri H karavan , 1.8 benzinac, 92 kW, AT, 2005.godiste, nema ugrađen TNG uređaj. U svakom slucaju.Franjo, hvala na brzom odgovoru. Mozes li mi dati preporuku za neki servis u BG(može na PP) u kom bi mi eventualno mogli rešiti problem?Last edited by alesta; 13.03.2013, 00:53.
Comment
-
-
U principu, izbegavam da dajem preporuke, jer jedan te isti majstor, može da zablja, ako je ustao na krivu nogu!
Inače, potrebna je comp. dijagnostika, koja se radi za 1000-2000 dinara. Ako je u pitanju plovak, novi je od 100-150 evra. Plus rad do 7000 dinara. Ako se raspitaš, sa polovnim plovkom možeš proći u pola cene.
Comment
-
-
Čovek napisao da mu pokazivanje goriva radi, dakle nikakav plovak nije u pitanju.
Višak neznanja... i potreba da se napiše bilo šta ...
Ne znam kako je na astri, ima li više trip kilometraža, i jesi li ih sve resetovao ? Probaš skidanjem - kleme, pa vratiš posle par minuta. Posle toga, ako i dalje brlja, verovatno pravac elektroničar, loše ti je odrađeno vraćanje kilometraže, pretpostavljam..."Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Comment
-
-
Bravo Comi! I meni je to bilo čudno, ali to je mišljenje Komnenovićevog stručnjaka. Nadam se, da ti je poznato, kojeg Komnenovića?! A, to što plovak radi, nije garancija, da je ispravan. Će, da vidimo, šta će da bidne.
Comment
-
-
-
Skidanje kleme nije dalo rezultate... Idem ponovo u servis da mi urade dijagnostiku. U servisu u kom inace održavam auto pri poslednjem redovnom servisu, ukazao sam im na problem sa BC-om. Pri dijagnostici nisu nasli nijednu gresku, tako da nisu znali sta je u pitanju. Oprobaću srecu u nekom drugom servisu.
Comment
-
-
Problem je rešen u jednim jako dobrom Opelovom servisu blizu Rume (mogu napisati i ime ali ne znam da li je po pravilima foruma). Majstor je priključio dijagnostički uređaj i posle dobrih pola sata rešio problem. Ne znam tačno šta je bio u pitanju, samo mi je rekao da je nešto morao da reprogramira. Naplaćena mi je samo dijagnostika. Sada sve funkcioniše perfektno. Ako ništa, posle sve muke, makar sam našao servis u kom ću ubuduće da održavam auto. :-) Hvala ljudima sa foruma koji su svojim savetima pokušali da mi pomognu da rešim problem.
Comment
-
Comment