Led pokazivac nivoa goriva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Alexa71
    CBC Član
    • 06.05.2013
    • 15
    • Beograd
    • Golf 2 GTD

Led pokazivac nivoa goriva

Hteo bih za golfa dvojku da napravim led pokazivac nivoa goriva. Gledao sam nesto o tome, pa bih zeleo da pitam moze li se klasican voltmetar samo povezati paralelno sa fabrickim saticem za gorivo, tj. na ona dva srafa iza na satu i zatim se izvuce plovak, stavi se u najnizi odnosno najvisi polozaj pa se tako izmere gornja i donja granica napona na fabrickom saticu, te se onda na ona dva srafa veze paralelno led voltmetar podesen na te granice napona. LED voltmetar se lako pravi po semi
    sa LM3914.. I tako se dobije led pokazivac goriva. Jel to moze tako funkcionisati? Molim za pomoc, poceo bih odmah da pravim!
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Da, može, nekada se to tako pravilo...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Alexa71
      CBC Član
      • 06.05.2013
      • 15
      • Beograd
      • Golf 2 GTD

A hoce li smetati nesto da i fabricki pokazivac i led pokazivac rade na istom naponu u isto vreme? Moze li to skoditi necemu?

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

Šinko, ako ti ulazna impedansa tog novog sklopa za merenje bude velika, a uglavnom su takve šeme, ne bi trebalo da utiče...
        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Graha
          CBC Veteran
          • 21.01.2011
          • 141
          • Beograd
          • mazda 121

paralelnim vezivanjem nece biti nikakav problem. Bilo bi zlo da ga vezes na red...

Comment

Working...
          X