Interesuju me koji su najcesci simptomi kvara ili cak crkavanja bobine i kako ustanoviti kvar bobine ?
Bobina
Collapse
X
-
Meni kao da je seckalo u vožnji, ali tad još nisam znao da li su kablovi, svećice, pošto sam tek počeo da ga vozim, pa je onda check engine počeo da trepće ali na kratko (kod mene na autu kad sija to znači nešto zeza ali možeš da voziš, a kad trepće znači ugasi odmah i ne diraj ništa) pa je neko vreme prestao da trepće, pa je u jednom trenutku stalno treptao i majstori su ustanovili da je bobina.
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
11.04. 0:12 #2
Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
-
-
Dali si imao otezano paljenje i jel si probao sam nesto da cackas oko toga ? Meni se desilo na Micubisiu odem da naspem gorivo sve normalno pali i lepo vuce, vratim se ostavim ga u garazu sutradan da ga upalim on samo vergla a ne pali a na izduvu izbacuje svez miris benzina i vazduha.Gledao sam sve zivo testirao bobinu,svecice,kablove i na kraju se ispostavi da se raspale platine na razvodniku pa sam morao da porucujem i prilikom montiranja drugih i stelovanja paljenja nzm kako se desilo da je preskocio 2 zuba na zupcenju.Last edited by Ikos; 17.06.2013, 14:15.
Comment
-
-
Od otežanog palenja, usled pada napona, kod probijanja namotaja, pa do potpunog otkaza i izostanka varnice! Kod starijih vozila, sa samo jednom bobinom, lako je bilo utvrditi o kakvom kvaru se radi, te je svako, malo upućeniji "sam svoj majstor", mogao da reši taj problem. Sada, kad većina vozila ima 2, 4, ili više bobina, to postaje "malo" problematičnije, jer sa palenjem upravlja visokosofisticirana elektronika, a ne klasični razvodnik palenja.
Ako imaš neki, konkretan problem, koji navodi na takav kvar, postavi pitanje na odgovarajućem mestu (temi), sa podacima o vozilu!
U slučaju, da želiš više da saznaš o tome, odgovore možeš naći putem napredne pretrage na cbc, a i guglanjem.
Comment
-
-
Originally posted by Ikos View PostInteresuju me koji su najcesci simptomi kvara ili cak crkavanja bobine i kako ustanoviti kvar bobine ?
Comment
-
-
A sta ako ti njega nemozes upaliti zato sto bobina ne salje dovoljno velik napon ili uopste ne salje svecicama da bacaju varnice ? U tome je pitanje kako ispitati da ona ne radi jer kod takvih simptoma da verglas a na izduv izbacuje kompesiju sa svezim mirisom goriva moze biti vise stvari u tom razvodnom delu paljenja.
Comment
-
-
Originally posted by Ikos View PostA sta ako ti njega nemozes upaliti zato sto bobina ne salje dovoljno velik napon ili uopste ne salje svecicama da bacaju varnice ? U tome je pitanje kako ispitati da ona ne radi jer kod takvih simptoma da verglas a na izduv izbacuje kompesiju sa svezim mirisom goriva moze biti vise stvari u tom razvodnom delu paljenja.
Pitao si pitanje na koje da bi onako osrednje odgovorio treba 4 strane teksta...
Uglavnom rešio si problem putem eliminacije kao i većina majstora pa se tako možeš smatrati majstorom, čestitam
Comment
-
Comment