problem kod pezo 206

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • broj 123
    CBC Senator
    • 29.08.2008
    • 221
    • srbija

dijagnostiku imam i stavljao sam ga na nju, pritisak meren i kada je auto vruc i nakon stajanja i konstantan je 4 bar,pumpa se cuje kada dam kontakt.
    map senzor sam menjao isto,skidao akumulator(menjao). greska postoji i ne moze da se izbrise.na dijagnostici dok auto radi map senzor ocitava pritisak u usisnoj grani i menja ga pri dodavanju gasa. problem je samo pajenje i dok je hladan ne prima nagli gas oce kao malo da se zagusi(ali pri laganom dodavanju auto radi lepo i ide,samo nagli pun gas ne prima lepo)

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Za svaki slučaj, proveri, da li motor i ecu imaju dobru masu, kao i napon napajanja (accu).

Logično, dijagnostika bi trebala, da pokaže još neku grešku. Ali i problemi sa TPS, daju isti DTC (u tabeli pod 3 i 5). Nedavno, imali smo slične simptome na ford focusu, usled neispravnog konektora protokomera. Pri hladnom startu, pri ovakvim temperaturama, otežano palenje, mogu da uzrokuju i senzori temperature - neispravni, ili loši kontakti na konektorima.

Comment

• broj 123
        CBC Senator
        • 29.08.2008
        • 221
        • srbija

ovaj problem je bio i u toplije dane ne samo u hladne dane. masu sam cisto takodje i plus kotakte koje sam skidao sam prskao i cistio. jer znas koliko treba da bude ubrzgavanje goriva?
        mislim da mnogo ubrzgava gorivi i da zato kada je hladno nece da upali!

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

A imaš ubrizgavanje Bosch, Mareli, ili Sagem ?
          Koje imaš svećice, i koliko su prešle ?
          Ubaciš dizne u kadicu i opereš ih, pa vratiš -nije garancija da si napravio dobar posao. Treba ih i proveriti na probnom stolu, pa ih tek onda eliminišeš kao mogući uzrok.
          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

imao sam iste simptome na puntu godinu dana, a onda je pocela jedna bobina da prekida u radu ,i konacno je crkla.yamenjena je i sad je sve u redu.sad mogu odmah,5 sekundi posle hladnog jutarnjeg starta ,da stisnem gas i krenem. pre promene bobine i svecica,ako bih to uradio u roku od 30 sekundi posle paljenja,auto bi se ugasio.
            probaj da uzmes NGK svecice ,tacno one koje su preporucene za tvoj motor/ auto.
            HTML Code:
            www.ngk.de
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• broj 123
              CBC Senator
              • 29.08.2008
              • 221
              • srbija

Originally posted by comi 1342 View Post
              A imaš ubrizgavanje Bosch, Mareli, ili Sagem ?
              Koje imaš svećice, i koliko su prešle ?
              Ubaciš dizne u kadicu i opereš ih, pa vratiš -nije garancija da si napravio dobar posao. Treba ih i proveriti na probnom stolu, pa ih tek onda eliminišeš kao mogući uzrok.
              imam sagem komp.svecice neznam tacno koje su zaboravio sam kako se zovu preso sam negde oko 15000 hijada.a sto se tice dizna njih sam stavljao na sto i kontrolisao ih sve podjednako rasprsavaju e sada nisam da strucan da znam dali je to dobro ili lose dali je mnogo ili malo,ali su sve podjednake i istu kolicinu goriva daju u epruveti.
              koliko treba da bude ubrzgavanje,ja mislim da ga prehranjuje sam kompijuter ili sta vec.

Comment

• dobri nikola
                CBC Član
                • 03.08.2013
                • 93
                • Mala Krsna/Veliki Idj
                • pezo 206

problem kod pezoa 206

Originally posted by broj 123 View Post
                imam sagem komp.svecice neznam tacno koje su zaboravio sam kako se zovu preso sam negde oko 15000 hijada.a sto se tice dizna njih sam stavljao na sto i kontrolisao ih sve podjednako rasprsavaju e sada nisam da strucan da znam dali je to dobro ili lose dali je mnogo ili malo,ali su sve podjednake i istu kolicinu goriva daju u epruveti.
                koliko treba da bude ubrzgavanje,ja mislim da ga prehranjuje sam kompijuter ili sta vec.
                Sa kojom dijagnostikom dijagnosticiras auto, nemoguce da ti je sve ispravno i da auto tesko pali samo zbog MAP semzora. Kako ti pali posle dva do tri sata od prvog paljenja.

Comment

Working...
                X