Cudan problem sa bravom gepeka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • filipenko
    CBC Član
    • 27.10.2013
    • 12
    • NS
    • Alfa 147 jtd

Cudan problem sa bravom gepeka

U pitanju je Alfa 147 1.9JTD. Ovo se desava SAMO kad je hladno!

Dakle, cim T padne na <10-15C desava se da nece da otvori gepek na komandu kljuca (samo blinknu migavci ali ne odbravi) a otvori ga automatski cim otvorim neka vrata. Dakle, ne otvaram gepek, vec otkljucam centralnu i kad otvorim vrata recimo prednja on izbaci i zadnji gepek u istom momentu (cuje se motorcic brave kao da je neko dao komandu). Ali se to ne desava uvek! Ovoga nema uopste kad je toplo i sve radi dobro, bez greske

Struja u mirovanju, kad se pogase svi sistemi, je oko 15mA max. Imam Vartu 60Ah i za nju je po user manualu za Alfe max. struja mirovanja 60mA sto znaci da nista ne vuce na masu. E sad, mozda moze biti los akumulator, posto losije vergla kad su T nize, tj. treba mu malo duze dok upali.

Neko mi je rekao da je problem hladan lem u modulu za centralnu koji se nalazi kod vozaca. Koliko je tesko ovo izvaditi i prelemiti kontakte na flat kablu ili sta vec treba?

Imate li neku sugestiju?
    Last edited by filipenko; 06.11.2013, 19:26.
  • PPZ
    CBC Veteran
    • 31.01.2009
    • 167
    • Atina, Grcka

Pregledaj instalaciju.Pogotovu konektor na motoricu brave gepeka.Ako je oksidirao lepo ocisti i naprskaj kontakt sprejom...

Posle rasturaj module centralne i ostalo...

Comment

• filipenko
      CBC Član
      • 27.10.2013
      • 12
      • NS
      • Alfa 147 jtd

To sam prvo pomislio

Kolega je nasao da je tu vukao struju od oko 800mA jer je lose jack stajao tj. napola, ali nije narskao sa WD40 kako sam trazio vec ga samo ubo na mesto. Znam da sam tako resio problem airbag-a jer je kontakt patinirao, oksidira i sad nikakvih problema sa lampicom, sve radi. E sad, ako je konstakt zasto onda kad je toplo i suvo sve radi a kad je hladno i vlazno zeza?

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Wd40 nije dobar za kontakte. Dobro je što ga nije prskao.

Comment

• elektrotuby
          CBC Početnik
          • 13.11.2013
          • 3
          • Backi Breg
          • Suzuki Alto

Mozda ima na kontrolnom modulu hladan lem ili u motoricu

Comment

Working...
          X