Fabrička navigacija - Fiat, ne radi displej

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bojan1212
    CBC Senator XXL
    • 15.07.2008
    • 468
    • Zemun
    • Honda Accord

Fabrička navigacija - Fiat, ne radi displej

Poštovani forumasi,

Nedavno sam kupio kombi Ducato 2004. god sa fabričkom navigacijom, kamerom za voznju unazad itd. Medjutim ekran je izgleda kaput
    S obzirom da se provlaci i okrece po uskim ulicicama, upotreba kamere bi mu mnogo znacila. Medjutim, s obzirom da ekran ne radi - dzabe
    Ubacivanjem u rikverc vidi se da se nesto promeni na ekranu što mi govori da kamera verovatno radi. Moje pitanje je da li neko zna kako bih mogao da osposobim ekran, ko zna da popravi (nabudzi) da to radi? :/ U prilogu šaljem i sliku kako to izgleda.

Hvala

Last edited by Bojan1212; 09.09.2014, 19:35.
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Prema slici, ekran ti radi! Nešto drugo je u pitanju, pa pokušaj, da proveriš sve konektore pozadi. Očisti kontakte i vidi, da se nije odlemila neka žica, pa ne dobija signal. Ako ne proradi, pokušaj kod ovog servisera:
    Popravka fabrickih navigacija za auto
    U svakom slučaju, nije posao za budženje, već za specijalizovani servis.

Comment

• clico
      CBC Veteran
      • 05.05.2014
      • 161
      • petrovac
      • Opel

Prema slici Ekran radi , sve to stoji ali? Sta radi i pokazuje???Najbolje je obratiti se nekom ko vec zna sta je u pitanju!!! Moze se reci da ja nisam u pravu ali mi ovo lici da je u pitanju Displej e sada dali je Monohromatski ili vec ne bih znao...U svakom slucaju kolega imas kod Tosinog bunara A Elektronik koji moze da resi problem.

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Pokazuje ono što prima, a očito, da neki sklop ne radi. Displej radi, jer ima i vertikalni i horizontalni otklon, bez ikakvog izobličenja. "A Elektronik" radi auto elektroniku, a da li radi i navigacije - proveri!

Ako ste primetili, na onom linku, koji sam dao, slika je upravo te fijatove fabričke navigacije. Broj telefona dobiješ pritiskom na odgovarajući dugmić.

Comment

• Bojan1212
          CBC Senator XXL
          • 15.07.2008
          • 468
          • Zemun
          • Honda Accord

@clico
          Bio mi je tata kod tih na Tosinom bunaru i rekose mu da oni to ne rade.

@Franjo
          Pokusacu ocistiti spojeve ko sto si mi rekao, a ako ne upali zovem ove da mi oni srede.

Hvala vam, pomogli ste mi mnogo Javljam sta je bilo

Comment

• Bojan1212
            CBC Senator XXL
            • 15.07.2008
            • 468
            • Zemun
            • Honda Accord

Da se javim i da priupitam ponovo

Ostavio sam navigaciju kod ovog lika sto je Franjo preporucio i reko je da ce se javiti kad sazna sta mu je, ali danas je jos nije javio...
            U najgorem slucaju, da opali tamo neku cifru (250-300e), da li neko zna koliko bi moglo i da li bi moglo negde da se nadje polovna takva navigacija, tj. da znam otprilike koliko bi kostala ta polovna funkcionalna i da li bih mogao nekako do nje?

Ne znam ni otprilike koliko ce traziti za opravku ove, pa cisto da budem u toku Kapiram da je 100e za opravku korektna cena, ali recimo preko 250e mi deluje ipak mnogo i nadam se da bi imala za tu cenu i negde polovna, ali opet ne znam gde, pa cisto da znam sta me ceka i da li da prihvatim ponudu sutra

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Originally posted by Bojan1212 View Post
              Kapiram da je 100e za opravku korektna cena...
              Maksimalno, jer za tu cenu imaš polovne u dobrom stanju.

Comment

• Bojan1212
                CBC Senator XXL
                • 15.07.2008
                • 468
                • Zemun
                • Honda Accord

Samo da javim. Obratio sam se majstoru sto mi je Franjo proporucio i sredili su mi pre neki dan. Cena 120e, ekran radi fino, kamera za voznju unazad takodje... Tako da hvala jos jednom

Comment

Working...
                X